کد خبر:۱۹۷۵۴
با فشار لابی صهیونیستی آمریکا

طرح ضدترکيه اي کنگره آمريکا در دستور کار قرار مي گيرد

مقامات رژيم صهيونيستي پس از آنكه دولت آنكارا در خصوص جنگ غزه موضع سختي اتخاذ كردند، دولت و مقامات آمريكايي را اجير كرده اند تا عليه تركيه موضع گيري كرده و آن را تحت فشار قرار دهند.

به گزارش گروه بين الملل «شبکه خبر دانشجو»، لابي صهيونيستي با اجير كردن مقامات سياسي آمريكا بخصوص نمايندگان پارلمان اين كشور آنها را واداشته اند تا در خصوص آنچه خود نسل كشي ارامنه مي داند، طرحي پيشنهاد داده و آن را در مجلس نمايندگان آمريكا به تصويب برسانند.

اين پيش نويش از سوي چهار نفر از اعضاي دموكرات و جمهوريخواه مجلس نمايندگان به نام هاي آدام شيف، فرانك پالون (دموكرات) و جرج رادانويچ و مارك كرك (جمهوريخواه) ارائه خواهد شد كه در حال حاضر به دنبال جلب حمايت گسترده از ساير نمايندگان براي تصويب اين پيش نويس هستند.

ارامنه معتقد هستند كه از بين رفتن ارامنه در سال هاي 1915 تا 1917 كه در خاك دولت عثماني اتفاق افتاد «نسل كشي» بوده و دولت تركيه بايد پاسخگوي از بين رفتن حدود 5/1 ميليون ارمني باشد.

اگر چه ترك ها قبول دارند كه تبعيد ارامنه به سوي سوريه در سال 1915 باعث كشته شدن چند صد هزار نفر شد اما با اين استدلال كه ارائه ارقامي مثل 5/1 ميليون نفر خيلي اغراق آميز است، هر گونه اقدام نسل كشي را نادرست دانسته و آن را به عنوان ميراث عثماني براي تركيه رد مي كنند.

از سويي علي باباجان، وزير امور خارجه تركيه با اشاره به نقش اسرائيل در ترغيب نمايندگان مجلس در اين خصوص تاكيد كرد: اسرائيل بدون پشتيباني تركيه نمي تواند موجوديت خود را در منطقه خاورميانه تثبيت كند.

باباجان همچنين گفت: در مورد نفوذ لابي ها يهودي بر دولت و كنكره آمريكا بحثي نيست اما در سال هاي اخير در رابطه با رويدادهاي سال 1915 ميلادي بين سازمان هاي يهودي اختلاف نظراتي به وجود آمده است.

پيشتر نيز بين آمريكا و تركيه در خصوص ارامنه چالش هاي ايجاد شده بود، در سال گذشته و در دوره رياست جمهوري جرج بوش تنش هاي زيادي بين اين دو كشور در اين باره وجود داشت اما پس از آنكه تركيه تهديد كرد در صورت نسل كشي خوانده شدن مسئله ارامنه در طول سال هاي جنگ جهاني اول، تركيه پايگاه هوايي آمريكا در «اينجرليك» را تعطيل خواهد كرد، بنابراين واشنگتن از اقدام خود صرف نظر كرد.

رسانه های غربی اعلام کردند: لابي صهيونيستي براي به بار نشستن طرح خود شمشير را از رو بسته است و مقامات آمريكا را وادار كرده است يا از تركيه بخواهند ضد سياست هاي اسرائيل حركت نكند و يا اينكه نسل كشي ارامنه را به رسميت بشناسد.

با توجه به اينكه دولت قرقيزستان نيز با حمايت روسيه اخيرا تاكيد كرده است كه پايگاه نظامي هوايي آمريكا را در خاك خود خواهد برچيد، به نظر مي آيد در روزها و ماه هاي آينده منطقه آسياي ميانه و قفقاز عرصه رقابت هاي سياسي آمريكا، رژيم صهيونيستي، تركيه، روسيه و همچنين ايران باشد كه نيازمند هوشمندي مضاعف است./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار