کد خبر:۱۹۷۸۱۸
ابتدای درس خارج، آقا چه می گویند؟ - 24
زهد مدنظر اسلام و مورد توصیه ائمه (ع) چگونه است؟
زهدی كه مورد نظر اسلام بوده و ائمه معصومين (عليهم السلام) نیز به آن توصيه كردهاند، حقيقتش بر اساس روايتی از امیرالمؤمنین دو چيز است؛ ...
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مقام معظم رهبری شخصیتی نادر و برجسته است که بهرهمندی از دانش و حکمت ایشان برای رهروان انقلابی بسیار کارگشاست.
کلاسهای درس خارج فقه ساعت هفت صبح برگزار میشود و ایشان قبل از درس چند دقیقهای بحث اخلاقی دارند که در این سلسله نوشتارها به بیان این نکات میپردازیم.
از امتیازات درس مقام معظم رهبری آن است که اجازه میدهند شاگردان بدون هیچ ترس و یا احساس ابهتی به راحتی سوالاتشان را بپرسند و ایشان نیز با صبوری پاسخ میدهند و همچنین در این کلاس حضور و غیاب جدی وجود دارد.
ایشان در این جلسه به شرح حدیثی از حضرت علی (ع) پرداختند.
مواعظ و حكمتهاى اميرالمؤمنين حضرت على (عليه السلام):
الزّاهد فی الدّنيا من لم يغلب الحرام صبره ولم يشغل الحلال شكره؛ زاهد در دنيا كسى است كه حرام بر صبر او نفوذ نكند و حلال مانع شكرگزارياش نشود. (1)
زهدی كه مورد نظر اسلام بوده و ائمه معصومين (عليهم السلام) به آن توصيه كردهاند، حقيقتش طبق اين روايت دو چيز است:
اول، آن كه وساوس شيطانى و تمايلات حيوانى كه انسان را به ارتكاب محرمات تحريك مىكند، بر او غلبه نكند و بتواند در برابر اين مسائل، صابر بوده و استقامت كند.
دوم، آن كه نعَم الهى آن قدر او را سرگرم نكند كه از شكر خدا غفلت كرده و انسانى ناسپاس باشد، و غفلت كند كه اين نعمتها از كيست؟ و زينهار كه اين غفلت، انسان را به وادىهاى خطرناك، مىكشاند.
پی نوشت:
1- تحف العقول، حسن بن شعبه حرانی، ص 200؛ بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 75 ، ص 37 ؛
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.