کد خبر:۱۹۸۸۹۱
توصیه‌های رهبری در زمینه انس با قرآن - 2

قاريان آياتي انتخاب کنند كه به‌طور ویژه در سرنوشت ملت‌هاي اسلامي اثرگذار است

بعضي از مفاهيم قرآني وجود دارد كه دست استعمار سعي كرده ماها را از آنها دور بدارد؛ قاريان آياتي را انتخاب كنند كه مي‌تواند در سرنوشت ملتهاي اسلامي به طور ويژه اثر بگذارد.
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»؛ امروز در روزگاری قرار داریم که فرصت تاریخی و استثنایی به بشریت دست داده برای اینکه رجوع مجدد و هدف مندی به قرآن صورت گیرد و این کتاب جاودانه وارد متن زندگی مردم شود و در هدایت فکری انسان ها، قدرت و چیرگی خود را نشان دهد.
 
برای این منظور و برای یافتن نقشه راه انس و بهره‌گیری از قرآن به بیانان مقام معظم رهبری رجوع کردیم تا از آن توشه برگيریم و ره یابیم.

قرآن و عمل به آن لازمه ايجاد جامعه پيشرو

شما بدانيد اگر آن معرفت قرآني كه من عرض مي‌كنم در شما به وجود بيايد عمل از آن انفكاك ناپذير است. وقتي شما به چيزي معرفت پيدا كرديد به طور قهري و طبيعي به سمت آن حركت مي‌كنيد؛ عمل انفكاك‌پذير نيست اين كه مي‌بينيم عده‌اي از مردم دچار بي‌عملي، دچار ركود، جمود و پستي‌هاي اخلاقي و روحي و دچار كارهاي خلاف اخلاق و معنويت و خلاف انصاف و عدالت مي‌شوند در درجه اول ناشي از اين است كه آن نور معرفت در دل آنها نيست ممكن است معلومات داشته باشند كتاب خوانده باشند و حرف‌هاي اين و آن را ياد گرفته باشند، ليكن معرفت يك مقوله ديگر و عنصر ديگري است آن را ندارند شما به بركت قرآن و تدبر در قرآن مقوله معرفت و مقوله نورانيت را پيدا مي‌كنيد.

عزيزان من شما بدانيد براي اينكه ما جامعه‌اي به وجود بياوريم كه هم از لحاظ علمي، مادي و صنعتي دچار عقب‌ماندگي نباشد، پيشرو باشد و بر روي زندگي دنيا اثرگذار باشد و در عين حال از لحاظ معنويت دچار آفت‌هاي معنوي - كه امروز غرب دچار آن است - نباشد قرآن و عمل به آن لازم است. (1)
 
حفظ قرآن، جزو شرایط بعضي از حوزه‌هاي اهل سنت از بدو ورود است

نپرداختن به حفظ قرآن واقعاً نقيصه‌اي در حوزه‌هاي ما به شمار مي‌آيد؛ در بعضي از حوزه‌هاي اهل سنت از بدو ورود حفظ قرآن جزو شرايط است. در ديگر حوزه‌ها نيز اگر شرط، حفظ قرآن نباشد، ولي بدان تشويق مي‌شوند غالب عالمان اهل سنت با قرآن انس زيادتري دارند.
 
در حاليكه ما در حوزه‌هاي خودمان شاهد طلبه‌هاي هستيم كه مقداري هم درس خوانده‌اند ليكن هنوز به همين قرائت رايج قرآن كه ما با آن انس داريم تسلط ندارند، يعني هنوز در تلاوتشان اشكالاتي وجود دارد. علتش عدم آموزش قرائت قرآن در حوزه است. (2)

آنچه دنياي اسلام به آن نياز دارد، آميخته شدن به معارف قرآن و عمل به قرآن است

هدف ما اين است كه ملت ما به معناي حقيقي كلمه، قرآني بشوند. مگر مي‌شود ملتي خود را مسلمان بداند، اما قرآني نباشد؟! قرآني شدن هم فقط به ظواهر و تلاوت آيات و اين چيزهايي كه بيشتر چشم را مي‌نوازد و مقابل چشم مي‌آيد، نيست؛ قرآني شدن به اين است كه ملت با قرآن آميخته بشود، به قرآن عمل كند و معرفت قرآني را به طور كامل به دست بياورد.

ما امروز در دنياي اسلام، اين را كم داريم. اسم اسلام، تفاخر به اسلام و ادعاي مسلماني همه جا هست، آنچه ما به آن نياز داريم، آميخته شدن به معارف قرآن و عمل به قرآن است كه اين، مسلماني واقعي است. (3)

دنياي اسلام حركت و جهش لازم را به سمت تعالي پيدا نمي‌كند، تا زماني كه خود را از قرآن محروم كرده‌است

ما وقتي در دنيا غرق مي‌شويم، خود را محروم مي‌كنيم. ما نبايد خود را از قرآن محروم كنيم. امروز دنياي اسلام متاسفانه خود را محروم كرده است.
 
ما امت اسلامي خود را از قرآن محروم كرده‌ايم، لذا آيه قرآن را هم مي‌خوانند اما در عين حال مي‌بينند كه آيه قرآن به اميدبستن به غير از خدا، به شرك آوردن به غير از خدا، به پيوستن به جناح غير از خدا و اردوگاه غير از خدا چه نگاه غضب‌آلودي دارد؛ در عين حال دلشان پيش آمريكاست؛ دلشان پيش مستكبران عالم است؛ دلشان پيش كمپاني‌هاي سرمايه‌داري مسلط صهيونيستي و غيرصهيونيستي است.
 
اگر دنياي اسلام حركت و جهش لازم را به سمت تعالي پيدا نمي‌كند به خاطر همين گرفتاري‌هاست. (4)

قاريان براي قرائت آياتي را انتخاب كنند كه مي‌تواند در سرنوشت ملتهاي اسلامي به طور ويژه اثر بگذارد

اگر چه همه آيات كريمه قرآن نور است، اما امروز جوانان به بخشي از آيات قرآن خيلي احتياج دارند و آن چيزهايي است كه عزت اسلام و عزت جامعه اسلامي و توحيد عملي جوامع اسلامي در آنها است. جوانان ما در همه جاي دنياي اسلام بايستي اينگونه آيات را روان و حفظ باشند و از آنها درس بگيرند، حتي من يك وقت به اين ائمه جماعتي كه در بعضي از كشورهاي عربي– اسلامي آياتي را در قرائت نماز انتخاب مي‌كنند گفتم، آياتي را انتخاب كنيد كه مي‌تواند در سرنوشت ملتهاي اسلامي به طور ويژه اثر بگذارد.
 
البته مردم بايد همه آيات الهي را ياد بگيرند و ياد هم مي‌گيرند، ليكن بعضي از مفاهيم قرآني وجود دارد كه دست استعمار سعي كرده است ماها را از آنها دور بدارد؛ ما را از جهاد دور نگه داشتند؛ ما را از اينكه كفار نبايد بر مسلمين مسلط باشند دور نگه داشتند؛ ما را از آياتي كه وحدت مسلمين در آنهاست دور نگه داشتند همين آياتي كه الان تلاوت شد «و ما ارسلنا من رسول الا ليطاع باذن الله» و آياتي كه معنايش حاكميت عملي اسلام در زندگي جوامع است بايستي همه مردم آنها را ياد بگيرند. (5)
 
پی نوشت:
 
1- بیانات مقام معظم رهبری در ديدار با دانش‌آموزان قرآني استعداد درخشان 13/2/79
2- بیانات مقام معظم رهبری در ديدار با مسئولان دبيرستان معارف اسلامي شهيد مطهري27/12/68
3- بیانات مقام معظم رهبری در جلسه اختتاميه مسابقات قرائت قرآن 5/11/71
4- بیانات مقام معظم رهبری در ديدار قاريان قرآن كريم 14/7/84
5- بیانات مقام معظم رهبری در ديدار با قاريان قرآن محمود طبلاوي و ابوالعينين شعيشع 16/3/70
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار