کد خبر:۲۰۰۳۶۴
چرا «ثريا» با تمام مزايايش هنوز مخاطب ثابت ندارد؟!
دستاندركاران برنامه «ثريا»، براي تهيه اين برنامه علمي علاوه بر هزينه، زحمت بسياري را هم صرف كردهاند؛ ولي «ثريا» پس از گذشت 17 قسمت هنوز مخاطب چنداني ندارد و حتي دانشجويان نيز چندان با آن عجين ...
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ «ثريا» برنامه اي علمي است كه هر هفته چهارشنبهها ساعت 23 از شبكه يك سيما پخش ميشود و وضعيت علم و فناوري كشور در زمينههاي مختلف را بررسي ميكند و به موضوعات فناوري مورد نياز عامه مردم نظير نساجي، پتروشيمي، IT، آموزش عالي و... مي پردازد.
با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري به توجه بيش از پيش به علم و ضرورت توجه صدا و سيما به علم و فناوري، برنامه «ثريا» مي تواند يك غنيمت براي جامعه علمي محسوب شود. اين برنامه براي ترويج علم و فناوري در كشور مناسب است؛ زيرا در آن با محتواي عميق و قابل توجهي به علم و فناوري در تمام زمينهها توجه ميشود و به گفته بسياري از كارشناسان، در حال حاضر كه صداوسيما در بحث علم و فناوري ساكت است، ولي باز هم برنامه «ثريا» در ترويج علم و فناوري موفق بوده است.
از نظر كارشناسان، نقش رسانه از دو بعد قابل بررسي است؛ نقش داخلي كه معرفي دستاوردهاست و سبب غرور ملي و روي آوردن جوانان به دستاوردهاي علمي ميشود و بعد ديگر نقد علم و فناوري نسبت به كاستيهاست كه به اين موارد بايد به صورت عام پرداخته شود تا مخاطب عام نيز مسائل علم و فناوري روز كشور را بداند كه در برنامه «ثريا» به هر دوي اين ابعاد پرداخته مي شود.
در حالي كه در صدا و سيماي ما كمتر مستند جذاب، فيلم، سريال و انيميشن در حوزه فناوري تهيه مي شود، «ثريا» با پخش انيميشن و گزارش هاي مردمي سعي كرده برنامه متنوعي را تهيه كند.
اين برنامه اي است كه از هر جهت پتانسيل بالايي دارد و يكي از مهم ترين مزيت هاي آن اين است كه توسط يك گروه كاملا دانشجويي هدايت مي شود و اين مسئله مي تواند براي برنامه اي كه در حوزه علم و فناوري فعاليت مي كند، مزيت بزرگي باشد.
دانشجويي بودن «ثريا» و دغدغهمندي مسئولان آن در حوزه علم و فناوري و اينكه مسئولان «ثريا» افرادي از دل دانشگاه ها هستند سبب شده تا اين برنامه از نظر محتوايي بسيار قوي باشد.
مديران صدا و سيما نيز تا حد توان از اين نوع برنامهها حمايت ميكنند؛ آنها كه اين مزيت هاي گروه «ثريا» را به خوبي مي دانند، امكان مناسبي را براي اين گروه دانشجويي فراهم كردند تا آنها بتوانند مسئله علم و فناوري كشور را در پرمخاطب ترين شبكه سيماي جمهوري اسلامي ايران بررسي كنند.
اينكه امكان پخش برنامه «ثريا» از شبكه يك سيما فراهم شده نيز يكي از بزرگترين مزاياي آن است؛ هر چند كه زمان پخش ديرهنگام اين برنامه سبب ريزش مخاطبان آن نيز شده است.
برنامه «ثريا» از اين تريبوني كه در اختيارش قرار داده اند براي جذب قشرهاي مختلف مخاطبان استفاده مي كند و مسئولان آن برنامه اي تهيه كرده اند كه بتواند هم در جذب مخاطب عام و هم در جذب دانشجويان و كارشناسان و متخصصان و به طور كلي، قشر علمي جامعه موثر باشد كه تاكنون محتواي برنامه همين گونه نيز بوده است.
تمام اين ها مزاياي برنامه «ثريا» است ولي در گفت و گويي كه اين خبرگزاري با دانشجويان داشته، تعداد بسياري از آنها به دلايلي مخاطب ثابت اين برنامه نيستند؛ البته ناگفته نماند افرادي كه ثريا را مي بينند بر جذابيت هاي خاص و محتواي مناسب اين برنامه تاكيد دارند.
دست اندركاران برنامه «ثريا»، براي تهيه اين برنامه علمي علاوه بر هزينه، زحمت بسياري را هم صرف كرده اند؛ به طوري كه برخي گزارش هاي اين برنامه با سفر به چندين استان كشور تهيه شده است؛ ولي پس از گذشت 17 قسمت هنوز مخاطب چنداني ندارد و حتي دانشجويان كه درصد بيشتر جامعه علمي كشور را تشكيل مي دهند، چندان با «ثريا» عجين نشده اند.
«خبرگزاري دانشجو» با دانشجويان مختلفي از مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا تماس گرفت؛ ولي بيشتر اين دانشجويان حتي از برنامه هاي علمي صدا و سيما اطلاع هم نداشتند و اين برنامه ها را نگاه نمي كردند.
دانشجويان مختلفي از رشته هايي نظير روانشناسي باليني، فلسفه علوم اجتماعي، جامعه شناسي، مطالعات فرهنگي، برنامه ريزي و رفاه اجتماعي، جامعه شناسي توسعه، علوم كامپيوتر، مهندسي نرم افزار، ارتباطات، فلسفه علم، سياستگذاري علم و فناوري از برنامه هاي علمي تلويزيون و حتي برنامه «ثريا» كه علاوه بر دانشجويان عامه، مردم را نيز مورد بازخورد قرار داده است، اطلاعي نداشتند.
با وجود اين شايد دست اندركاران برنامه «ثريا» بتوانند پاسخ دهند كه اين برنامه با تمام اين مزايا چرا هنوز نتوانسته حتي در بين جامعه دانشجويي مخاطب ثابت خود را بيابد؟
پاسخ دست اندركاران برنامه «ثريا» در گزارش هاي بعدي از همين منبع منتشر مي شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.