کد خبر:۲۰۰۹۰۹
پس از ديدار تشكلهاي جنبش عدالتخواه با وزير بهداشت مطرح شد؛
گلايه جنبش عدالتخواه از وزير بهداشت/ ديدار با وزير دلسردكننده بود
اعضاي جنبش عدالتخواه دانشجويي پس از ديدار با وزير بهداشت، اين ديدار را دلسردكننده دانسته و از نحوه پاسخگويي وزير و معاونانش به انتقادات گلايه داشتند.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ اعضاي تشكل جنبش عدالتخواه دانشجويي در يك ديدار صميمانه و در مراسم افطاري با وزير بهداشت مشكلات خود و جامعه پزشكي را مطرح كردند، ولي اين دانشجويان از اين ديدار رضايتي نداشتند و آن را دلسردكننده برشمردند.
«خبرگزاري دانشجو» با اعضاي شركت كننده در اين ديدار گفتوگويي داشته است.
انتقادهاي ما را سطحي دانستند در حاليكه جواب هاي خودشان سطحي بود
دانشجوي رشته پزشكي و عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي با ارائه توضيحاتي در رابطه با جلسه وزير بهداشت گفت: تفكيك بخش خصوصي و دولتي كه در قانون برنامه پنجم توسعه آمده است، ميزان تعرفهها، بيمه سلامت ايرانيان و بيمه تكميلي عمدهترين بحثهايي بود كه در اين جلسه مطرح شد.
وي افزود: پزشك خانواده و مسائل مربوط به آن و بيمه پايه وزارت رفاه نيز از بحثهاي ديگر مطرح شده در آن جلسه بود.
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي گفت: به طور كلي بازخورد اين جلسه خوب نبود و حتي از نظر برخورد نيز راضيكننده نبود.
وي افزود: معاون آموزشي وزير بهداشت انتقادات اعضاي جنبش عدالتخواه را سطحي دانسته و گفت كه «آمارها و شواهد شما مناسب نيست و بايد مبتني بر شواهد صحبت كنيد»؛ در حاليكه اين جوابهاي وزير بهداشت به انتقادات اعضاي جنبش عدالتخواه بود كه بسيار سطحي بود، با اينكه از انتقادات ما ايراد ميگرفتند و آن را سطحي ميدانستند ولي جوابهاي خودشان بسيار سطحي بود مثلا در بحث تنظيم خانواده وقتي يكي از دانشجويان در رابطه با برنامههاي وزارت بهداشت در مراكز بهداشت صحبت كرد، وزير گفت شما خودتان اين برنامهها را نديديد بنابراين نميتوانيد صحبت كنيد و تا زماني كه خودتان نديده باشيد صحبتهايتان وارد نيست كه اين برخوردهايشان اصلا جالب نبود.
رفتارهاي مسئولان وزارت بهداشت دلسردكننده بود
وي ادامه داد: زماني كه بحث بخش خصوصي را مطرح كرديم، به سهامدار بودن وزير در بخش خصوصي انتقاد كرده و گفتيم اين وضعيت از نظر سيستمي درست نيست كه فرد سياستگذار سهامدار بخش خصوصي باشد كه دكتر محققي، معاون آموزشي وزير بهداشت، گفت كه «شما نبايد بر اين مسئله تاكيد كنيد كه سياستگذار نميتواند سهامدار بخش خصوصي باشد.»
اين فعال دانشجويي گفت: در حاليكه در قانون برنامه پنجم توسعه آمده است كه سياستگذار نبايد هيچ دخالتي در سرمايه گذاري ها داشته باشد.
وي اظهار داشت: به طور كلي اين برخوردهايشان اصلا جالب نبود و به خصوص برخورد وزير بهداشت بسيار دلسرد كننده بود؛ زيرا توقع ما از مسئولان جمهوري اسلامي بيشتر از اين است.
صحبت هاي مسئولان وزارت بهداشت با توهين همراه بود
وي در ادامه گفت: يكي از بحث هاي خوبي كه در اين جلسه مطرح شد در خصوص حضور مسئولان در دانشگاه بود و ما اين مسئله را مطرح كرديم كه از سال گذشته هيچ يك از مسئولان وزارت بهداشت با دانشجويان ديدار نداشتند به طور مثال در سال گذشته از معاون بهداشتي وزير دعوت كرده بوديم ولي ايشان در دانشگاه حضور نيافتند كه در پاسخ به اين مسئله وزير بهداشت گفت كه «اين مسئله به معاون بهداشتي تذكر داده مي شود؛ زيرا معاونان وزارت بهداشت بايد در جلسات دانشجويي حضور داشته باشند.»
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي افزود: وزير بهداشت در خصوص حضور خود در دانشگاه نيز گفت كه «به دليل كار زياد احتمال حضورشان كم است»، در حالي كه اينها دليل موجهي نيست؛ زيرا يك جلسه در سال مگر چقدر وقت مي گيرد؟
وي بيان داشت: همچنين وزير بهداشت گفت كه «من در جلساتي حضور پيدا مي كنم كه عمومي باشد نه خصوصي، جلسه دانشگاهها بايد عمومي باشد و به تشكل خاصي محدود نشود.»
وي گفت: البته جلسات ما خصوصي نيست و به طور معمول عمومي برگزار مي شود.
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي گفت: در اين جلسه همچنين در رابطه با ارائه خدمات پزشك خانواده نيز مسائل مطرحي شد كه در اين مورد محققي، معاون آموزشي وزير بهداشت توضيحاتي را ارائه كرد ولي صحبتها بسيار طولاني و سطحي و با توهين همراه بود.
طرح تنظيم خانواده وزارت بهداشت با صحبت هاي آقا تناقض دارد
عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي در ادامه گفت: محور بحثهاي ما با وزير بهداشت همان محور بحثهاي سال گذشته بود، در رابطه با بحث تفكيك دولتي از عمومي و خصوصي كه در قانون برنامه توسعه پنجم آمده است صحبت كرديم و در رابطه با بحث نظام پزشك خانواده نكاتي گفتيم.
وي افزود: قرار بود در طرح پزشك خانواده مسئله آموزش پزشكان مطرح شود و همچنين پزشكان خانواده به صورت يك گروه باشند و اين طرح بايد در سه استان به صورت پايلوت انجام ميشد كه ما بازخورد نحوه اجراي آن در استانها را از وزير پرسيديم.
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي ادامه داد: همچنين بحث اورژانسها و ساماندهي آنان نيز مطرح شد كه در اين رابطه از وزير بهداشت تشكر كرديم.
وي گفت: بحث ديگري كه مطرح شد افزايش قيمت تعرفهها بود؛ زيرا تعرفهها بايد بر مبناي مشخصي افزايش پيدا كند و ما مبناي افزايش تعرفهها را از وزير بهداشت پرسيديم.
وي ادامه داد: بحث جمعيت نيز بحث ديگري بود كه در اين جلسه مطرح شد با توجه به اينكه در بودجه سال گذشته 19 ميليارد تومان براي تنظيم خانواده از سوي وزارت بهداشت در نظر گرفته شده بود و امسال 20 ميليارد تومان، از وزير بهداشت پرسيديم كه اين رفتار وزارت بهداشت با صحبتهاي مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت افزايش جمعيت تناقض دارد يا خير.
وي افزود: در بحث تنظيم خانواده نيز وزير بهداشت گفت گه «ما در بعضي موارد و برخي استانها نيروها را به سمت باروري صحيح سوق داديم ولي به طور كلي اقدامات موثر براي افزايش جمعيت از سوي وزارت بهداشت انجام ميشود به طوري كه حتي براي كارمندان خودمان مرخصيهاي زايمان را بهبود بخشيده ايم.»
شرايط كادر درمان اتاق هاي عمل با نگاه اسلامي منطبق است؟
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي افزود: همچنين در رابطه با نوع پوشش بيمارها و حرمت بيمارها در اتاق عمل و همچنين شرايط كادر درماني در اتاقهاي عمل نيز از وزير بهداشت سوال كرديم كه آيا با نگاه اسلامي متناقض است يا خير.
وي ادامه داد: همچنين در سال گذشته وزير بهداشت تأكيد داشت كه وزارت بهداشت بيشتر درمان محور است تا پيشگير محور و ما از وزير پرسيديم چرا تا كنون كاري براي افزايش بهداشت عمومي و افزايش پيشگيري محور شدن وزارت بهداشت نشده است.
وي گفت: غذا و امنيت و اقدامات وزارت بهداشت براي جلوگيري از تبليغات غذايي مضر از بحثهاي ديگر اين جلسه بود.
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي گفت: در رابطه با اينكه وزير بهداشت سهام دار بخش خصوصي است نيز صحبت كرديم و پرسيديم چطور ميشود سياست گذار بخش سلامت سهام دار بخش خصوصي باشد و منافع شخصي وي در بخش سلامت دخيل نشود اين مسئله ابهام ايجاد مي كند و حتي در برنامه پنجم توسعه نيز از هر نوع فعاليت سياستگذاران دولتي در بخش خصوصي اقتصادي منع شده است.
وي ادامه داد: در رابطه با هيئت امنايي كردن بيمارستانها نيز كه بيمارستانها به دانشگاهها وابسته نباشند بحثهايي مطرح شد.
وي گفت: پاسخ وزير بهداشت در مورد پزشك خانواده اين بود كه آموزشهايي را براي پزشكان خانواده قرار دادند و به ازاي هر فرد تحت پوشش به آنها حقوق ميدهند، همچنين مشكلاتي كه در اين بخش وجود دارد را نيز حل ميكنند.
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي اظهار داشت: در بحث تعرفهها نيز وزير بهداشت گفت كه «تعرفه بيش از 20 درصد براساس تورم قيمتها بوده است ولي به طور كلي از زماني كه وزارت بهداشت در دولت دهم شكل گرفته اختلاف بين بخش خصوصي و عمومي كه 10 برابر بوده است را به 5 برابر رسانده است.»
وي ادامه داد: دانشجويان اعلام كردند كه تعرفه ها بايد واقعي شود و وزير بهداشت گفت كه «در اين خصوص نيز بايد جلسات مفصلي بگذاريم و به بحث و تبادل نظر بپردازيم.»
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي گفت: همچنين با وزير بهداشت در باره ضرورت نظارت بر ارزيابيها از سوي تشكلهاي مردم صحبت كرديم ولي وزير بهداشت گفت كه «نميتوانيم نظارت بر ارزيابيها را در اختيار تشكل هاي مردمي قرار دهيم ولي نيروهاي خودمان را فعالتر ميكنيم و نيروهايي را نيز به صورت مخفي در نظر ميگيريم.»
برخوردهاي مسئولان وزارت بهداشت توهين آميز بود
وي افزود: در پاسخ به اينكه چرا وزير بهداشت به عنوان يك سياستگذار دولتي سهام دار بخش خصوصي هم هست، معاون آموزشي وزير بهداشت پاسخ داد و گفت كه «سهام دار بودن جرم نيست و يك حق طبيعي است و تلاش و تأثيرگذاري وزير بهداشت در بخش سلامت بركسي پوشيده نيست.»
وي ادامه داد: در رابطه با موضوع حفظ حرمتها در اتاق عمل بيمارستان ها وزير بهداشت گفت كه «بازرسهايي را به بيمارستانها اعزام مي كنيم تا اين وضيعت اصلاح شود.»
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي ادامه داد: همچنين وزير بهداشت گفت كه «تا امسال نسبت جمعيت كشور در مورد جمعيت زن و مرد 48 درصد به 52 درصد است كه بايد به همين نسبت نيز پزشك داشته باشيم ولي در حال حاضر نسبت پزشكان 60 درصد خانم به 40 درصد آقاست.»
وي از نحوه برخورد مسئولان وزارت بهداشت با دانشجويان ابراز گلايه كرد و گفت: برخوردها با ما مناسب نبود و حتي به طوري كه در بخشي از بحث به ما توهين كردند و گفتند كه ديد شما نسبت به مسائل كوتاه است و بسيار سطحي به مسائل مينگريد و اطلاعاتتان اشتباه است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.