کد خبر:۲۰۱۳۶۳
گزارش مشروح ديدار وزير بهداشت با روساي انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي؛

دستجردي: عملكرد وزارت بهداشت در زلزله تبريز صددرصد رضايتمند بود / شريعتي: مخالفان پزشك خانواده به قانون كار قائل نيستند

گردهمايي روساي انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي كشور عصر ديروز با حضور وزير بهداشت و روساي انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد. 
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ گردهمايي روساي انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي كشور عصر ديروز با حضور مرضيه وحيددستجردي، وزير بهداشت و روساي انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد.

در ابتداي اين مراسم ابوالقاسمي، رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه تربيت نيروهاي با اخلاق حرفه‌اي وظيفه انجمن‌هاي علمي است، گفت: انجمن‌هاي علمي نيروهايی را تربيت مي‌كنند كه اخلاق حرفه‌اي دارند و در تخصص و تعهد سرآمد هستند.
 
وي گفت: انجمن‌هاي عملي گروه پزشكي عصاره جامعه علمي كشور هستند كه در سال دو يا سه جلسه تشكيل مي‌دهند و منتخبان خود را انتخاب مي‌كنند.
 
ابوالقاسمي افزود: انجمن‌ها بايد فرصت خوبي براي ارتقاي نظام سلامت كشور باشند و بتوانند به عنوان يك فرصت طلايي روابط بين پزشكان را تقويت كنند و در سطح علمي كشور و جامعه بين المللي بدرخشند.
 
عضو كميسيون انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي اظهار داشت: آنچه در دانشگاه‌ها به صورت آكادميك اتفاق مي‌افتد بايد در انجمن‌هاي علمي به شكل NGO پيش برود و اين انجمن‌ها مي‌توانند با تكيه بر جمعيت افراد متخصص كارهاي ارزشمندي را انجام بدهند و براي كشور افتخارآفريني كنند.
 
وي افزود: فلسفه وجود انجمن هاي علمي اخلاق حرفه‌اي و تلاش پيشكسوتان سبب شده تا اين انجمن‌ها نيروهاي با اخلاق حرفه‌اي را در حوزه‌هاي مختلف علمي تربيت كنند.
 
ابوالقاسمي گفت: افرادي در انجمن‌هاي علمي تربيت مي‌شوند كه در تفكر و تعهد سرآمد هستند.
 
در ادامه براي بررسي مسائل مربوط به انجمن هاي علمي پنلي متشكل از محققي، معاون آموزشي وزير بهداشت، ابوالقاسمي، رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، ممتاز منش، رئيس كميسيون انجمن هاي علمي گروه پزشكي، عامري، دبير آموزش مداوم وزارت بهداشت و آقاجاني، مشاور وزير بهداشت برگزار شد.
 
در ابتداي شروع كار پنل، آقاجاني گفت: قانون برنامه پنجم توسعه تكاليفي را برعهده نظام سلامت قرار داده كه با اجراي آن يك انقلاب در نظام سلامت ايجاد مي شود و ورود به بحث انجمن هاي علمي يكي از اين بحث هاي مهم است.
 
وي افزود: ممكن است در قانون انجمن هاي علمي نقص هايي هم وجود داشته باشد ولي نقص در قانون از بي قانوني بهتر است؛ زيرا به مرور زمان نقص ها هم برطرف مي شود.

آقاجاني گفت: مسئله پزشك خانواده هم يكي از اين بحث هاست كه مشكلاتي دارد ولي به مرور زمان برطرف مي شود.
 
مشاور وزير بهداشت افزود: انجمن هاي علمي اتاق فكر نقد برنامه هاي سلامت هستند.

در ادامه مجاب، دبير انجمن متخصصان علوم دارويي با اشاره به شايعاتي كه مبني بر حذف تعرفه هاي داروسازي بوده است، گفت: تعرفه داروسازي بايد باشد زيرا به وضعيت بهداشت و درمان جامعه كمك مي كند و لازم است.
 
وي همچنين خواستار اهميت بيشتر جامعه علمي و رسانه ها به داروسازان شد و گفت: حتي در مواردي كه دارويي ساخته مي شود نام داروسازان نمي آيد و در معرفي دارو، ساخت داروها به دست پزشكان اعلام مي شود.
 
سپس محمد شريعتي، رئيس ستاد اجرايي برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع گفت: مخالفان برنامه پزشك خانواده به قانون كار قائل نيستند.
 
وي افزود: براي اجراي برنامه پزشك خانواده و جويا شدن از مضرات پزشكان در اين زمينه با همكاري دانشگاه‌هاي علوم پزشكي، شبكه تفكر با حدود 1500 نفر تشكيل شد كه اغلب اين افراد از پزشكان عمومي هستند. بر اين اساس در حوزه پزشكان عمومي از مشاوران خوبي برخورداريم، از انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي نيز مي‌خواهيم با معرفي يك نماينده به ستاد اجرايي پزشك خانواده در ايجاد شبكه تفكر همكاري كنند.

شريعتي با اشاره به انتقاداتي كه برخي از گروه‌هاي پزشكي نسبت به برنامه پزشك خانواده عنوان مي‌كنند، گفت: اصلاحات بعدي نسخه 02 كه به تصويب ستاد مي‌رسد نيز مورد قبول شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي و اين موضوع در اين شورا به تصويب رسيده است به اين ترتيب از دولت اجازه باز گرفته شده كه بتوانيم اصلاحات بعدي برنامه پزشك خانواده را نيز اجرايي كنيم بر اين اساس راه براي اصلاحات در اين برنامه بن‌بست نيست.

رئيس ستاد اجرايي برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع افزود: اكنون نيز برخي موارد دستورالعمل اصلاح شده است به عنوان مثال در دستورالعمل قبلي پزشك بايد شماره تلفن خود را به بيماران مي‌داد و از هفت صبح تا يازده شب بايد پاسخگوي بيماران بود اما اكنون اين دستورالعمل اصلاح و به اين منظور شماره تلفن 1590 به عنوان مركز پيام جايگزين شده است به اين ترتيب اين شماره تلفن پل ارتباطي بين بيمار و پزشك خواهد بود، همچنين در دستورالعمل گذشته ساعات كار پزشكان اجباري در نظر گرفته شده بود اما اين موضوع نيز اصلاح شد و شيفت‌هاي شش ساعته در نظر گرفته شد، همچنين سرانه 1750 توماني دستورالعمل قبلي نيز به دو هزار و 100 تومان افزايش يافت.
 
وي در پاسخ به انتقادات مطرح در زمينه عدم استقلال عملكرد مامايي در نسخه 02 گفت: در پكيچ خدمات برنامه پزشك خانواده گروهي از خدمات بدون مجري مانده بود از طرف ديگر تعداد زيادي نيرو در بخش سلامت در انتظار شغل بودند، كريكلوم مامايي و پرستاري بررسي شد، در پكيچ خدمات نيازمند مراقبت‌هاي گروه سني و تزريقات بوديم بر اين اساس مقرر شد كه از گروه مامايي يا پرستاري در اين زمينه استفاده شود از آنجا كه تعداد پرستاران بيكار به دنبال اجراي ارتقاي بهره‌وري، كم خواهد شد، براي اجراي برنامه پزشك خانواده از ماماها استفاده خواهد شد از طرف ديگر خدمات مامايي در مراكز بهداشتي درماني و مطب‌هاي ماماهاي پروانه‌دار ارائه خواهد شد، بكارگيري ماما به معناي آن نيست كه به پزشك اجازه داده شود تخت ژنيكو و اتوكلاو بگذارد بر اين اساس با اجراي برنامه پزشك خانواده به هويت و شخصيت مامايي لطمه‌اي ايجاد نمي‌شود.
 
شريعتي گفت: برخي‌ها دوست ندارند برنامه پزشك خانواده اجرايي شود و به دلايل خاص با اجراي اين برنامه مخالفت مي‌كنند از طرف ديگر برخي‌ها مي‌خواهند اين برنامه اصلاح شود، افرادي كه دوست ندارند اين برنامه اجرا شود به قاعده و قانون كار قائل نيستند از آنجا كه برخي درمانگاه‌داران پزشكان را استثمار مي‌كنند و مبالغ كمي به پزشكان مي‌پردازند و در مقابل خدمات خاصي از جمله تزريقات را از آنها طلب مي‌كنند، ممكن است اجراي برنامه پزشك خانواده را به ضرر خود بدانند، افرادي كه مايل نيستند برنامه پزشك خانواده اجرا شود مي‌گويند اين برنامه براي كشورهاي غربي است.

رئيس ستاد اجرايي برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع افزود: اينكه هر فردي بايد يك پزشك خانواده داشته باشد تفكر زكرياي رازي است در نظام سلامت كشور در حال حاضر مشكلات متعددي وجود دارد، افرادي كه اكنون به برنامه پزشك خانواده خرده مي‌گيرند و مي‌‌گويند چرا اجرا مي‌‌كنيد در برنامه چهارم نگفتند كه چرا اين برنامه اجرايي نشد؛ اين موضوع جاي تامل دارد.

وي افزود: همچنان بي‌عدالتي در سلامت را شاهد هستيم؛ چرا كه شاخص‌هاي سلامتي در استان‌هاي برخوردار و غيربرخوردار با يكديگر تفاوت دارد اكنون بيشتر پول‌ها نيز خرج تجهيزات مي‌شود حاضر نيستيم بي‌عدالتي در خدمات سلامتي را ببينيم در حال حاضر نسخه‌ 02 برنامه پزشك خانواده در حال اجراست،‌ معناي آن اين است كه نسخه‌هاي بعدي نيز وجود خواهد داشت. به اين ترتيب اين برنامه طوري اجرا خواهد شد كه نظام سلامت به اهداف چشم‌انداز دست يابد.

شريعتي تاكيد كرد: هدف برنامه پزشك خانواده، كاهش درآمد هيچ گروهي از پزشكي نبوده است، از آنجا كه در سطح تخصصي و فوق‌تخصصي به دنبال اجراي اين برنامه، كاهش مراجعه را شاهد خواهيم بود، ‌اين كاهش مراجعه با افزايش پرداخت‌ها به اين گروه جبران خواهد شد به طوري كه در بخش دولتي به ازاي يك ويزيت، سه ويزيت به بخش تخصصي پرداخت مي‌شود.

رئيس ستاد اجرايي برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع افزود: هدف برنامه پزشك خانواده تنها بيماران نيستند، بلكه افرادي كه مستعد ابتلا به بيماري‌هاي مختلف هستند نيز در اين برنامه مورد شناسايي و پيگيري قرار مي‌گيرند، انتظار آن است كه در دانشگاه‌ها نيز پزشكان را سلامت‌نگر تربيت كنند از طرف ديگر 40 درصد درآمد پزشك به پايش و ارزشيابي آن منوط مي‌شود.
 
در ادامه مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت با اشاره به رضايت صد درصدي مردم از عملكرد گروه‌هاي پزشكي در جريان زلزله تبريز گفت: تلاش گروه پزشكي در زلزله برگ زرين ديگري در تاريخ پزشكي بوده؛ زيرا اين گروه‌ها به طور كامل وظايف خود را انجام دادند و مردم نيز رضايت صددرصدي داشتند.
 
وي افزود: در بين گروه‌هاي پزشكي، دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و اورژانس 115 بسيار موفق بودند.
 
وزير بهداشت گفت: از همان ابتداي وقوع زلزله 47 آمبولانس، 4 دستگاه اتوبوس آمبولانس و 43 تكنسين اورژانس به محل حادثه اعزام شدند.
 
وحيددستجردي ادامه داد: در ابتداي وقوع زلزله 4500 مصدوم در بيمارستان‌هاي محل زلزله مورد خدمت‌رساني قرار گرفتند.
 
وي ادامه داد: همچنين در كمتر از 20 ساعت نخست وقوع زلزله، 700 عمل جراحي بزرگ انجام شد و 1038 عمل جراحي سرپايي در بخش اورژانس انجام گرفت.
 
وزير بهداشت در ادامه با اشاره به انجمن‌هاي علمي گروه‌هاي پزشكي گفت: انتظار ما از انجمن‌هاي علمي بيش از اين است و آنها بايد تمام تلاش خود را در حوزه پزشكي انجام دهند.
 
وحيددستجردي گفت: در حال حاضر در نظام سلامت پيشرفت‌هاي خوبي داشته‌ايم، ولي يكي از نابساماني‌هاي نظام سلامت پرداخت هزينه درمان از جيب مردم است كه در حال حاضر آمار آن به 54.6 درصد مي‌رسد.
 
وي تصريح كرد: اگر پرداخت حق بيمه‌هاي مردم را نيز به هزينه‌هاي سلامت اضافه كنيم مردم 70 درصد هزينه درمان را از جيبشان پرداخت مي‌كنند و اين ظلم بزرگي به مردم است.
 
وزير بهداشت در ادامه با اشاره به ضرورت اجرايي طرح پزشك خانواده گفت: در طرح پزشك خانواده سهم دولت از هزينه‌هاي درمان افزايش مي‌يابد، ولي بايد تمام دستگاه‌ها از اجراي اين برنامه استقبال كنند.
 
وحيددستجردي ادامه داد: حتي بسياري از مشكلات و بي‌اخلاقي‌ها كه به حق يا ناحق در جامعه پزشكي صورت گرفته، به دليل بالا بودن ميزان هزينه درمان از جيب مردم است كه اگر اين هزينه كاهش يابد اتهامات نيز برطرف مي‌شود.
 
وي افزود: اينكه برخي انتقاداتي را در مورد طرح پزشك خانواده مطرح مي كنند ناشي از عدم اطلاع كافي آنها از اين برنامه است كه به دنبال زيرسوال بردن اين طرح هستند ولي نبايد اجازه چنين كاري به آنها داده شود.
 
وزير بهداشت گفت: در حال حاضر 30 هزار ماماي بيكار در كشور وجود دارد كه با اجراي طرح پزشك خانواده مشغول به كار مي‌شود ولي برخي از ماماها و پرستاراني كه جايگاه خود را در بيمارستان‌ها دارند از اين طرح انتقاد مي كنند.
 
وحيددستجردي گفت: به دنبال اين هستيم كه بيمه‌ها در برنامه پزشك خانواده با ماماها نيز قرارداد ببندند.
 
وي گفت: كسي نمي‌خواهد پرستارها و ماماها را زير سلطه پزشكان قراردهد و اين ديدگاه اصلاً درست نيست.
 
وزير بهداشت ادامه داد: طرح آمايش سرزمين آموزش پزشكي نيز هفته آينده تصويب مي‌شود.
 
وحيد دستجردي گفت: بازنگري كتاب ارزش‌هاي نسبي خدمات سلامت نيز انجام شده و در حال حاضر 1700 خدمت ارزشيابي شده‌اند.
 
وي در مورد دوره تخصصي پزشك خانواده نيز گفت: از مهر امسال 5 هزار نفر در رشته تخصصي پزشك خانواده بدون آزمون پذيرش مي‌شوند.
 
وزير بهداشت از تصویب سند آمایش سرزمینی آموزش پزشکی در هفته آینده خبر داد و گفت: کتاب ارزش های نسبی خدمات سلامت مورد بازنگری قرار گرفته و در آن ارزشیابی 1700 خدمت جدید درمانی صورت گرقته است که البته هنوز بیمه ها بار مالی این خدمات را نپذیرفته اند.
 
14 هزار و 400 تخت بيمارستاني جديد تا پايان امسال افتتاح مي‌شود
 
وحيد دستجردي 14 هزار و 400 تخت بیمارستانی تا پایان سال جاری افتتاح می شود و با توجه به فرسوده بودن بیمارستان ها در هرهفته بهره برداری از تخت های بیمارستانی یا بخش های جدید را در برنامه خواهیم داشت.
 
وي از اعلام فراخوان پنج داروی وارداتی خبر داد و افزود: در حال حاضر 24 دارو با فن آوری بالا در کشور تولید می شود که صرفه جویی ارزی بسیاری را برای کشور به همراه داشته است.
 
وزیر بهداشت در خصوص داروهایی که از صفر تا صد آنها در داخل كشور تولید می شود مانند داروهای بیو تکنولوژی و برخی دیگر از داروها که بیش از 50 درصد از تولید آنها در داخل صورت می گیرد، افزود: با وجود تحریم های صورت گرفته هیچ مشکلی در تامین آنها نداریم و باید در جهت تولید سه درصد داروی وارداتی در داخل کشور نیز تلاش کنیم.
 
وحيد دستجردي گفت: امروز در دو شاخص عدالت در سلامت و پرداخت از جیب مردم در دنیا و منطقه نسبت به سایر کشورها عقب تر هستیم و سهم بیمه ها در هزینه های درمان در چهار سال گذشته 25 درصد بود که امروز به 1 درصد کاهش پیدا کرده است.
 
وي تصريح كرد: در حال حاضر سهم مردم در هزینه های درمان 54.6 درصد، بیمه ها 18 درصد، دولت20 درصد و بیمه های خصوصی 7.3 درصد است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار