کد خبر:۲۰۱۵۱۴
گزارش مشروح «گردهمايي وزير بهداشت و استعدادهاي درخشان»؛

استعدادهاي درخشان هم بايد طرح‌هاي خارج از مركز را بگذرانند/ حضور استعدادهاي درخشان در رشته‌هاي مديريتي كمرنگ است

گردهمايي «مسئولان وزارت بهداشت با استعدادهاي درخشان دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور» شب گذشته با حضور وزير بهداشت در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ گردهمايي «مسئولان وزارت بهداشت با استعدادهاي درخشان دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور» شب گذشته با حضور وزير بهداشت در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد و در اين گردهمايي دانشجويان مشكلات خود را مطرح كرده و وزير بهداشت و معاونانش نيز پاسخهايشان را بيان كردند.
 
از رشته‌هاي مديريتي استقبال كمتري مي‌شود
 
در ابتداي اين مراسم ابوالقاسمي، رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه حضور استعدادهاي درخشان در رشته‌هاي مديريتي كمرنگ است، گفت:  رشته‌هايي كه نقش رهبري در جامعه را دارند، بهره چنداني از استعدادهاي درخشان ندارند و دانشجويان معمولاً در انتخاب‌هاي آخر رشته‌هاي مديريتي را انتخاب مي‌كنند.
 
وي افزود : در جامعه ما سدي به نام كنكور وجود دارد كه افراد نخبه با رتبه‌هاي بالا رشته‌هاي معروف‌تر را انتخاب مي‌كنند و رشته‌هايي كه نقش رهبري در جامعه را دارند، بهره چنداني از استعدادهاي درخشان نمي‌برند و افراد معمولا رشته‌هاي مديريتي را در انتخاب‌هاي آخر مدنظر قرار مي‌دهند.
 
وي ادامه داد: اگر در جامعه نخبه پروري باب شود، بايد نخبه‌ها در رشته‌هاي مديريتي تحصيل كنند تا براي مسئوليت‌هاي خطير آماده شوند و ما نيز بايد در بين جامعه نخبگان طوري عمل كنيم كه نخبگان را براي مسئوليت‌پذيري در جامعه آموزش دهيم.
 
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: برخي فكر مي‌كنند نخبه بودن فقط ايجاد حق مي‌كند، ولي نخبگي علاوه بر ايجاد حق، تكليف نيز ايجاد مي‌كند و نخبگان با اجراي تكليف به حقوق خود مي‌رسند.
 
ابوالقاسمي گفت: البته حاكميت نيز بايد امكانات را براي نخبگان فراهم كند و استعدادهاي درخشان را به راه مناسب هدايت كند، در واقع وظيفه حاكميت اين است كه نخبگان را در معرض مشكلات اصلي جامعه قرار دهد.
 
وي در ادامه با اشاره به پديده فرار مغزها افزود: آيا اين استدلال درستي است كه فردي از بين جامعه‌اي پيشرفت كند و با اين عذر كه علم در خدمت همه بشر است به كشور ديگري برود؟
 
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي خاطرنشان كرد: تقسيم ثروت‌ها از طريق علم و اينكه توليد علم در كشورهاي پيشرفته و ثروت ناشي از آن به كشورهاي ديگر نمي‌رسد، نشان مي‌دهد كه اين استدلال درست نيست.

در ادامه اين مراسم توضيحاتي در رابطه با سامانه بانك اطلاعات استعدادهاي درخشان دانشگاه هاي علوم پزشكي، توضيحاتي به دانشجويان ارائه شد.

سپس پانلي متشكل از مسئولان وزارت بهداشت در حوزه آموزشي داير شد و دانشجويان مشكلات خود را مطرح كردند و اعضاي پانل پاسخگوي دانشجويان بودند.

در ابتداي اين پانل محققي، معاون آموزشي وزير بهداشت گفت: بايد تلاش كنيم كه از فرصت‌هاي مغتنم استفاده كنيم، آنچه انتظار رهبر، نظام آموزشي و مسئولان آموزش و پرورش از نخبگان مي باشد اين است كه نخبگان مانند خورشيد بدرخشند و حتي منظومه‌هاي علم و معرفت باشند؛ زيرا استعدادهاي انساني بي‌كران است.

محققي گفت: نخبه به منزله يك منظومه معرفت تعريف مي‌شود؛ بنابراين از او انتظار داريم از پرتو علم و معرفت و شعار خدمتگذاري به وي همه انسان‌ها بهره ببرد.

معاون آموزشي وزير بهداشت ادامه داد: اين از الطاف الهي است كه به برخي از انسان‌ها نعمت‌هايي را عطا مي‌كند كه از اين طريق مي‌تواند به جامعه بشري خدمت كند.

در ادامه دانشجويان استعداد درخشان دانشگاه هاي علوم زشكي كشور مشكلات خود را مطرح كردند.
 
ضرورت اجرا، ارزيابي و بازنگري آئين‌نامه‌هاي استعدادهاي درخشان، سختي گذراندن طرح هاي خارج از مركز، نياز به اصلاحات در آموزش پزشكي، مشكلات در تكرار تغيير آئين‌نامه شركت در آزمون دستياري، جذب اساتيد در دانشگاه‌ها براساس ظرفيت، كاهش دسترسي به ژورنال‌هاي پزشكي، راه‌اندازي كلاس درس مناسب و كتابخانه‌هاي 24 ساعته و پاويون مناسب در بيمارستان‌هاي آموزشي و ضعف امكاناتي خوابگاه‌هاي دانشجويي از عمده مشكلاتي بود كه از سوي دانشجويان مطرح شد.

سپس محمد شريعتي، رئیس ستاد اجرایی طرح پزشک خانواده با ارائه توضيحاتي در مورد اين طرح گفت: ما دستور داريم كه اگر مي‌خواهيم كاري را انجام دهيم آن را با جوانان با استعداد و پيران با تجربه مطرح كنيم و اميدواريم مكانيسمي طراحي شود كه استعدادهاي درخشان كه به برنامه پزشك خانواده متصل شده و از پيشنهادهاي آنها بهره ببريم.

رئیس ستاد اجرایی طرح پزشک خانواده ادامه داد: البته 1500 پزشك در شبكه هستند كه از نظراتشان استفاده مي‌كنيم.

شريعتي گفت: برنامه پزشك خانواده كار بزرگي است كه حمايت دانشجويان، بخصوص استعدادهاي درخشان را مي‌طلبد.

وي افزود: بي‌عدالتي در سلامت، سالمندي و شهرنشيني، بيمارستان محوري و تخصصي، بيماري‌هاي غيرواگير و حوادث و تصادفات جاده‌اي از عمده‌ترين مشكلات نظام سلامت كشور هستند، ولي ما بايد در راستاي اهداف حركت كنيم تا اين مشكلات را از بين ببريم.

رئیس ستاد اجرایی طرح پزشک خانواده گفت: شعار دادن ما را به اهداف نمي‌رساند و بايد براي رسيدن به هدف با برنامه حركت كنيم.

شريعتي افزود: تيم سلامت پزشك خانواده 17 نفر است و ما بايد بتوانيم خدمات اين طرح را در شهرها پراكنده كنيم نه اينكه در يك جا تجميع شوند.

وي افزود: پرونده الكترونيك سلامت نيز مي‌تواند بسياري از مشكلات ما را ضبط كند تا از اين طريق براي رفع آن برنامه‌ريزي شود.
 
استعدادهاي درخشان هم بايد طرح‌هاي خارج از مركز را بگذرانند
 
در پايان مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت گفت: استعدادهاي درخشان هم بايد طرح‌هاي خارج از مركز را بگذرانند.

وزير بهداشت گفت: ما مي‌خواهيم نخبگاني داشته باشيم كه از هر نظر سرآمد باشند؛ بنابراين نخبگان نيز بايد طرح‌هاي خارج از مركز را بگذرانند تا در شرايط عملي و امتحان شده، قرار بگيرند.

وي افزود: در حال حاضر كميته‌هاي مشورتي دانشجويي آغاز شده كه بايد مورد حمايت قرار بگيرد و اميدواريم به جايي برسيم كه ديگر مشكلي براي مطرح كردن و گردهمايي‌ها نداشته باشيم و فقط راه‌هاي آينده را مشخص كنيم.
 
وحيددستجردي ادامه داد: البته مشكلاتي نظير امور رفاهي، آموزشي و تحقيقاتي وجود دارد، ولي اينطور نيست كه نخبگانمان فقط در دانشگاه‌ها آموزش ببينند و به دنبال كار خود بروند، بلكه بايد شرايط و امكانات را براي بعد از فارغ التحصيلي آنها نيز فراهم كنيم.
 
وزير بهداشت در پاسخ به دانشجويان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كه خواستار حذف طرح خارج از مركز براي نخبگان بوده‌اند، گفت: استعدادهاي درخشان براساس تاثيرگذاري در جامعه درخشان هستند و اينكه تسهيلاتي را در نظر بگيريم كه طرح‌هاي خارج از مركز را نگذرانند و دشواري نداشته باشند، انتظار ما از استعدادهاي درخشان نيست.
 
وحيددستجردي افزود: استعدادهاي درخشان بايد بتوانند سلامت جامعه را مديريت كنند و بهترين دستياران و پزشكان آنهايي هستند كه طرح‌هاي خارج از مركز را گذرانده اند؛ چرا كه در اين طرح‌ها به جامع نگري پزشكي مي‌رسند و بسيار موفق‌ترند.
 
وي گفت: براي طرح خارج از كشور دو راه داريم؛ يكي اينكه مسير كنوني را ادامه دهيم كه پس از اتمام درس دانشجويان خدماتي را در مناطقي ارائه كند و يا اينكه سهميه‌هاي را براي مناطق محروم قرار دهيم كه در اين صورت سهميه‌هاي آزاد كمتر مي‌شود و به افرادي كه در مناطق محروم خدمت مي‌كنند، اختصاص مي‌يابد.
 
وزير بهداشت تصريح كرد: براي اينكه استعدادهاي درخشان بتواند وارد دوره‌هاي تحصيلات تكميلي شوند، بهتر است كه طرح خارج از مركز را بگذرانند.
 
وحيددستجردي در ادامه با اشاره به اينكه بايد مراقب باشيم تا آفت‌ها نخبگان ما را تهديد نكند، گفت: اگر آفت‌ها گريبانگير نخبگان ما شود، فعاليت‌ها محدود مي‌شود.
 
وي افزود: اساس براي ما نخبگي و استعداد درخشان است نه مستندسازي و اينكه برخي با مقالات و انجام فعاليت‌هايي كه در آئين نامه وجود دارد، وارد گروه نخبگان شوند، آفتي است كه در سرنوشت برنامه‌هاي آتي استعدادهاي درخشان تاثير مي‌گذارد.
 
وزير بهداشت گفت: در مورد تسهيلاتي كه براي استعدادهاي درخشان در نظر گرفتيم، دانشگاه‌ها بايد دستورالعمل‌ها را اجرا كند و سنگ‌ها را از جلوي پاي اين افراد بردارند، ولي استعدادهاي ما نيز بايد واقعاً درخشان باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار