کد خبر:۲۰۲۶۰۰
توصیههای رهبری در زمینه انس با قرآن - 6
خاطره رهبري از شركت در جلسه قرائت قرآن قبل از انقلاب/ با برچيده شدن مكتبخانهها بساط آموزش قرآن به كودكان جمع شد
آن رژيم وابسته فاسد خبيث، يكي از بزرگترين ضربههايي كه زد همين بود كه قرآن را به تدريج كنار گذاشت، لذا در مدارس، درس موسيقي ميدادند، اما از آموزش قرآن خبري نبود!
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»؛ امروز در روزگاری قرار داریم که فرصت تاریخی و استثنایی به بشریت دست داده برای اینکه رجوع مجدد و هدفمندی به قرآن صورت گیرد و این کتاب جاودانه وارد متن زندگی مردم شود و در هدایت فکری انسانها، قدرت و چیرگی خود را نشان دهد.
برای این منظور و برای یافتن نقشه راه انس و بهرهگیری از قرآن به بیانات مقام معظم رهبری رجوع کردیم تا از آن توشه برگيریم و ره یابیم.
در این قسمت به بیانات رهبر انقلاب پيرامون خيانتهاي رژيم منحوس پهلوي در زمينه قرآن اشاره شده است.
در این قسمت به بیانات رهبر انقلاب پيرامون خيانتهاي رژيم منحوس پهلوي در زمينه قرآن اشاره شده است.
ملت ما در نيم قرن پيش از پيروزي انقلاب روز به روز از قرآن فاصله گرفت
مردم تا 50 سال قبل از انقلاب سواد خواندن فارسي نداشتند ولي قرآن خواندن ميدانستند
ما بايد قبول كنيم كه ملت ما در نيم قرن پيش از پيروزي انقلاب كه واقعاً مدت كمي نيست، روز به روز از قرآن فاصله گرفته و دور شده است تا قبل از اين نيم قرن، مردم ما حتي آنهايي كه سواد خواندن و نوشتن نداشتند، غالباً ميتوانستند قرآن را از رو بخوانند.
به همين جهت، اين مكتبخانهها نعمت بزرگي بود، چه قدر كساني از افراد مسن نسل قبل را ما ميشناختيم كه سواد خواندن و نوشتن نداشتند، نميتوانستند فارسي بخوانند و با آن كه زبانشان فارسي بود، نميتوانستند زبان خودشان را به صورت مكتوب بنويسند و بخوانند؛ اما ميتوانستند كتاب خدا را بخوانند و قرآن را بفهمند.
يكي از بزرگترين ضربههاي رژيم پهلوي به جامعه ايران اين بود كه قرآن را به تدريج كنار گذاشت
آن رژيم وابسته فاسد خبيث، يكي از بزرگترين ضربههايي كه زد و ضررهايي كه وارد كرد، همين بود كه قرآن را به تدريج كنار گذاشت تا آن جا كه از ميان جامعه ما، قرآن بيرون رفت.
در دوره پهلوي در مدارس، درس موسيقي ميدادند، اما از آموزش قرآن خبري نبود!
لذا در مدارس ما، درس موسيقي ميدادند، اما از آموزش قرآن خبري نبود! هر بچهاي كه به دبستان و دبيرستان ميرفت، نت موسيقي را ياد ميگرفت؛ اما متن قرآن كريم را نميآموخت! بنابراين، ما را جدا كردند و از قرآن دور نگهداشتند. (1)
با برچيده شدن مكتبخانهها بساط آموزش قرآن به كودكان جمع شد
در گذشته قرآن خواني در مكتبخانهها تامين ميشد لذا هر كسي وارد ميدان علم ميشد قرآن را ياد گرفته بود بعد كه مكتبخانهها برچيده شد در مدارس جديد قرآنخواني به آن شكلي شروع نشد و اين خلاء همچنان باقي مانده است حالا اگر كسي شانس داشته باشد و پدر و مادري عاشق و مانوس به قرآن كنار دستش بودند دوره قرآني را ياد ميگرفته در غير اين صورت اگر كسي اين موقعيت را نداشته باشد و وارد حوزه شود حوزه به او قرآن نخواهد داد و ظواهر و متن و آموزشهاي ابتدايي قرآن را فرا نخواهد گرفت هر چند معارف و فقهي را كه ميخواند بالاخره فقه قرآن و محصول قرآن است؛ اما متن قرآن و خواندن آن در برنامهها نيست. (2)
مكتبخانههاي كه رژيم منحوس پهلوي آن را برچيد، خانههايي براي تعليم قرآن بودند
قبل از دوران رژيم گذشته تقريباً اينگونه بود. مكتبهاي قرآن بچههاي چهارساله و پنج ساله را قرآن درس ميداد من خودم در سن پنج سالگي به مكتب رفتم و قرآن ياد گرفتم امثال من در همان مكتبي كه ميرفتيم زياد بودند و اصلاً مكتبخانهها همين طور بود. اين مكتبخانههاي كه رژيم منحوس پهلوي شجاعت و شهامت به خرج داد و رعد و برق كرد و آن را برچيد خانههايي براي تعليم قرآن بودند.
يك زن و يا مردي مينشست بچههاي مردم را قرآن ياد ميداد بعد اين بچهها در جامعهاي ميافتادند كه در آن سواد و علم و فرهنگ متعلق به عدهاي خاص بود اما قرآن را بلد بودند. جامعه اسلامي اينطوري است، جاي كه مسلمانان هستند اينگونهاند. (3)
سيل عظيم توجه جوانان و بچهها به قرآن اصلاً مربوط به بعد از انقلاب است
قبل از انقلاب، ما اصلاً از چنين بركاتي محروم بوديم، البته گاهي در گوشه و كنار چندنفري كنار هم جمع ميشدند و تلاوتي ميكردند، اما اين رشد روز افزون و اين سيل عظيم توجه جوانان و بچهها به قرآن اصلاً مربوط به بعد از انقلاب است. به همين جهت گاهي قبل از انقلاب بعضي از قراء به ايران ميآمدند، ولي كسي نميفهميد كه اينها چه وقت آمدند و چه زماني رفتند.
خاطره رهبري از شركت در جلسه قرائت قرآن قبل از انقلاب
قبل از انقلاب «شيخ ابوالعينين» با دعوت اوقاف به مشهد آمده بود من نوارهاي او را قبلاً زياد شنيده بودم و دورادور از خواندن او خيلي خوشم ميآمد، اما با كساني كه او را دعوت كرده بودند به كلي قطع رابطه كرده بوديم و با اينكه خيلي هم دوست ميداشتم صداي او را گوش كنم اما اصلاً به مجالسي كه درست كرده بودند نرفتم.
در مسجد گوهرشاد مشهد در آن ايواني مقصوره جلسهاي درست كرده بودند و قرآن ميخواندند آن كساني كه در آن جا نشسته بودند گمان نمي كنم كه به 100 نفر ميرسيدند.
همينطور دورتادور نشسته بودند و به تلاوت قرآن گوش ميكردند در آن موقع هوا سرد بود و مجتبي ما هم كه كوچك بود همراهم بود چون نميخواستم به داخل جلسه بروم ناگزير در آن هواي سرد در غرفه بيرون نشستم تا صدايي را كه پخش ميشد بشنوم.
ما به عشق قرآن و به بركت قرآن زنده هستيم
آن زمان جمعيت حدود 100 نفر بود در حالي كه حالا وقتي شماها در جايي وارد ميشويد واقعاً همه شهر تكان ميخورد بله ما به عشق قرآن و به بركت قرآن زنده هستيم.
پینوشت:
1- بیانات مقام معظم رهبری در ديدار طلاب و علماي حوزه علوم قرآني، 17/12/83
2- بیانات مقام معظم رهبری در ديدار با مسئولان دبيرستان معارف اسلامي شهيد مطهري، 27/12/68
3- بیانات مقام معظم رهبری در پايان مراسم قرائت قاريان قرآن، 19/1/69
4- بیانات مقام معظم رهبری در ديدار با قاريان قرآن استاد شحات و استاد بسيوني 20/11/1369
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.