کد خبر:۲۰۵۸۰۱
با تلاش محققان جهاد دانشگاهي شريف انجام شد:
آزمايش موفقيتآميز طرح هشداردهي عبور خودرو اورژانس
كاربرد هشداردهي عبور خودروي اورژانس به خودروهاي واقع در مسير به عنوان يكي از كاربردهاي سامانه ارتباطات هوشمند خودرويي، توسط متخصصان گروه پژوهشي فناوري اطلاعات جهاد دانشگاهي صنعتي شريف آزمايش شد.
به گزارش گروه علمي«خبرگزاري دانشجو»، در يك آزمون ميداني، نيازمنديهاي عملياتي كاربرد هشداردهي عبور خودروي اورژانس به خودروهاي واقع در مسير، به عنوان يكي از كاربردهاي سامانه ارتباطات هوشمند خودرويي - در بخش ارتباطات خودرو به خودرو- با موفقيت آزمايش شد.
حبيب رستمي، مدير پروژه طراحي و پياده سازي سامانه ارتباطات هوشمند خودرويي، گفت: در هشداردهي عبور خودروي اورژانس، خودروهاي واقع در مسير با ارتباطات (V 2 V خودرو به خودرو) از وجود خودروي اورژانس در پشت خود مطلع شده و با حركت به كنار، مسير را براي عبور و تسريع در حركت خودرو اورژانس باز ميكنند.
وي دربارهي نحوه عملكرد اين سامانه افزود: خودروي اورژانس با تواتر مشخص، بسته اطلاعاتي خود را شامل شناسه، جهت و مكان خودروي اورژانس، ارسال ميكند تا خودروهاي واقع در مسير، از وجود خودروي اورژانس در پشت سر خود مطلع شوند.
خودروهاي واقع در مسير با دريافت اين بسته اطلاعاتي، پس از ارزيابي اعتبار و تاييد صحت آن، موقعيت و جهت خودروي اورژانس را دريافت و استخراج ميكنند.
عضو هيئت علمي جهاد دانشگاهي صنعتي شريف، گفت: در اين كاربرد از سامانه ارتباطات هوشمند خودرويي، تمام خودروهاي واقع در محيط پيام هاي ارسال شده از سوي خودروي اورژانس را دريافت كرده و با اطلاعات موقعيت و جهت حركت خود، مقايسه ميكنند و تنها خودروهاي هم مسير و جلوتر از خودروي اورژانس به عنوان مخاطبان پيام، آن را به صورت صوتي و تصويري به اطلاع رانندگان ميرسانند.
اجراي پروژه طراحي و پيادهسازي سامانه ارتباطات هوشمند خودرويي (Connected vehicle Technology) از دي ماه سال گذشته در جهاد دانشگاهي صنعتي شريف آغاز شده است.
اين پروژه، به منظور ايجاد زيرساخت ارتباطي لازم براي انتقال اطلاعات و پيامهاي هشداردهنده به خودروهاي در حال حركت در معابر شهري و جادههاي برون شهري و تبادل اطلاعات بين خودروها از طريق بكارگيري فناوري DSRC و برقراري ارتباطات برد كوتاه اختصاصي در محيطهاي خودرويي، با اهداف ارتقاي سطح ايمني سفرهاي زميني با خودرو، كاهش مصرف سوخت خودروها، كمك به حفظ محيط زيست و ارائه خدمات ارزش افزوده تعريف شده است.
كاهش تلفات و خسارات ناشي از تصادفات خودرويي، مديريت و كنترل هوشمند حمل ونقل شهري و جادهاي شامل اطلاعرساني، مانيتورينگ و هدايت هوشمند حمل ونقل و اولويتدهي عبور به خودروهاي عمومي و اورژانسي در تقاطعها، ارائه خدمات ارزش افزوده مانند پرداخت الكترونيكي (عوارض عبور و هزينه سوخت)، جمعآوري دادههاي رديابي و مديريت تردد خودروهاي عبوري، اعلام وضعيت آب و هوايي جادهها، اعلام شرايط جاده در نقاط خارج از ديد، اعلام ترمز ناگهاني خودروها و اعلام رخداد تصادف به خودروهاي پشت سر، بخشي از كاربردهاي سامانه ارتباطات هوشمند خودرويي است كه در اين پروژه مورد آزمون عملياتي قرار ميگيرند.
كاهش مصرف سوخت خودروها از طريق اطلاعرساني وضعيت آلايندگي خودرو براي آگاهي و اقدام راننده براي برطرف كردن عيوب فني خودرو و پيشنهاد مسيرهاي جايگزين براي اجتناب از برقراري در شرايط راهبندان، از ديگر كاربردهاي اين سامانه است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.