کد خبر:۲۰۶۱۴۹
ابتدای درس خارج، آقا چه می گویند؟ - 29

نیرومندی به زمین زدن حریف در هنگام زورآزمایی نیست

فرد قوى آن كسى نيست كه هنگام كُشتى گرفتن و زورآزمايى افراد ديگر را به زمين مى‌زند، بلكه كسى است كه هنگام ...
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مقام معظم رهبری شخصیتی نادر و برجسته است که بهره‌مندی از دانش و حکمت ایشان برای رهروان انقلابی بسیار کارگشاست.

کلاس‌های درس خارج فقه ساعت هفت صبح برگزار می‌شود و ایشان قبل از درس چند دقیقه‌ای بحث اخلاقی دارند که در این سلسله نوشتارها به بیان این نکات می‌پردازیم.

از امتیازات درس مقام معظم رهبری آن است که اجازه می‎دهند شاگردان بدون هیچ ترس و یا احساس ابهتی به راحتی سوالاتشان را بپرسند و ایشان نیز با صبوری پاسخ می‌دهند؛ همچنین در این کلاس حضور و غیاب جدی وجود دارد.

ایشان در این جلسه به شرح حدیثی از رسول اکرم (ع) پرداختند.

من مواعظ النبی صلى الله عليه وآله وسلّم:
 
و قال رجلٌ اَوْصِنى، فقال صلى الله عليه وآله وسلّم: لاتَغضَب، ثم أعادَ عليه، فقال: لاتَغضَب، ثمّ قال: ليس الشّديد بِالصّرَعَةِ (1)، انّما الشديدُ الذی يَملكُ نفسه عند الغضبِ. (2)

عصبانى‌شدن ارادی است

مراد از «لاتغضب قهراً» عصبانى‌شدن خارج از اختيار نيست، بلكه عصبانيت ارادى است؛ يعنى عصبانيت را اعمال نكن، خشم خود را رها نكن.

فرد قوى آن كسى نيست كه هنگام كُشتى گرفتن و زورآزمايى افراد ديگر را به زمين مى‌زند، بلكه كسى است كه هنگام خشم خود را نگه مى‌دارد.

مراد از عصبانيت، تنها عصبانيت‌هاى زودگذر نيست
 
مراد از عصبانيت هم، تنها عصبانيت‌هاى زودگذر نيست، بلكه شامل موردى هم مى‌شود كه انسان از شخصى خشمگين است، آنگاه او را در ميدان‌هاى مختلف زندگى تعقيب مى‌كند تا در فرصتى مناسب، انتقام خود را از او بگيرد.

مهاركردن خشم و شهوت در همه زندگى اثر مى‌گذارد.

پی‌نوشت:

1- صُرعه: زورآورى و به زمين‌زدن در مقام كشتى گيرى‌

2- مردى عرض كرد مرا وصيت فرما، فرمود: خشم مكن! دوباره پرسيد، فرمود: خشم مكن! فرمود: نيرومندى كُشتى نيست، بلكه نيرومند آن كسى است كه اختيار خودش را هنگام خشم دارد.
تحف العقول، حسن بن شعبه حرانی، ص 47 و بحارالانوار علامه مجلسی، ج 74 ص 153
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار