دانشگاه تهران در چند ماه گذشته فعاليتهاي بدون منطق و دليل قانعكننده كم نداشته است و مسئولان اين دانشگاه بدون دخالت دادن نظر اعضاي هيئت علمي در اقدامات مهم، در برابر تمام اين فعاليتها به جاي پاسخ دادن فقط توجيه ميكنند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، واگذاري و تغيير كاربري زمين هاي پرديس كشاورزي دانشگاه تهران آخرين اقدام بدون منطق مسئولان اين دانشگاه است؛ ولي اين اقدام اولين فعاليت بدون منطق و دليل قانع كننده در چند ماه گذشته نبوده و دانشگاه تهران چند وقتي است كه هر از گاهي به دليل انجام كارهاي بدون استدلال منطقي به «تيتر يك» خبرگزاري هاي مختلف تبديل مي شود و مسئولان اين دانشگاه نيز در برابر تمام اين اعمال، مسير توجيه را طي مي كنند.
زمين هاي كشاورزي پرديس دانشگاه تهران كه آزمايشگاه دانشجويان كشاورزي و زميني حاصلخيز براي كشت و كار است و حتي مي تواند سالانه غذاي 10 هزار نفر از هموطنانمان را تامين كند، بي دليل و بدون اينكه نظر اعضاي هيئت علمي دانشگاه لحاظ شود، براي ساخت مكان تجاري و دانشگاه پولي واگذار مي شود و مسئولان دانشگاه تهران در برابر اين اقدام كه با مخالفت شماري از اعضاي هيئت علمي و دانشجويان اين دانشگاه همراه است فقط مي گويند: «اين يك موضوع خانوادگي است و نبايد در رسانه ها به آن پرداخته شود.»
در حالي كه كارشناسان، واگذاري زمين هاي كشاورزي را خيانت به تاريخ اين مملكت مي دانند.
200 هکتار از زمین های حاصلخیز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران كه محلي براي آموزش و پژوهش تعدادي از نخبگان كشاورزي اين مملكت است، واگذار مي شود و فرهاد رهبر، رئيس دانشگاه تهران حتي تلفنش را هم پاسخ نمي دهد تا دليلي براي اين اقدام ارائه كند.
واگذاري اين زمين در همين حد خاتمه نمي يابد و به حذف اساتيد ارزشي دانشگاه تهران نيز منجر مي شود؛ ولي مسئولان دانشگاه براي اين اقدام دليل دارند: مخالفت با واگذاري و تغيير كاربري زمين هاي پرديس كشاورزي و ارائه استدلال هاي مستحكم براي مخالفت با اين اقدام.
پرديس كشاورزي دانشگاه تهران با كمبود استاد مواجه است و استاد ارزشي اين دانشكده به دليل مخالفت با يك اقدام غيرمنطقي و بدون موافقت گروه مرتبط آموزشي مجبور به بازنشستگي مي شود؛ اين اقدام خيانت به جامعه علمي كشور نيست؟
اين اقدامات بدون منطق و بدون در نظر گرفتن اعضاي هيئت علمي و دانشجويان فعال دانشگاه، اولين بار نيست كه در دانشگاه تهران رخ مي دهد و پيش از اين نيز عملكردهايي اينچنين بي منطق از مسئولان اين دانشگاه ديده شده و پاسخ مسئولان دانشگاه در برابر تمام اين اقدامات فقط توجيه بوده است.
انتقال گروه عربي از دانشكده ادبيات به دانشكده زبان هاي خارجي نيز در حالي صورت مي گيرد كه كارشناسان و اعضاي هيئت علمي دانشگاه تهران آن را خيانت به فرهنگ كشور مي دانند.
فواديان معاون گره ادبيات عرب دانشگاه تهران انتقال گروه زبان عربي را يك تصميم و خطاي بزرگ و تاريخي مي داند و مي گويد: اين اقدام خطايي تاريخي است كه بعد از 1400 سال حضور اين زبان در جامعه و تاثير بليغش در ادبيات، در فرهنگ و متون ما اتفاق مي افتد.
وي مي افزايد: مسئولان دانشگاه با اين تصميم خود گويي با يك حركت كه در طول تاريخ در جامعه وجود داشته و سبب تعالي بود و دانشمندان، ادبا و علما با آن خو گرفتند رو در رو شوند.
ايجاد دانشگاه پولي نيز كه از نظر اعضاي هيئت علمي و دانشجويان دانشگاه ظلم بزرگي به علم كشور است، در راس فعاليت هاي بدون منطق معتبرترين دانشگاه كشور در چند ماه گذشته بوده است.
در تمام اين موارد نيز نامه هاي سرگشاده اي را از سوي دانشجويان دانشگاه تهران شاهد بوديم كه بي نتيجه و بدون پاسخ باقي مانده است.