کد خبر:۲۰۷۳۲۵
پاي درس اخلاق آيتالله مجتهدي تهراني - 8
سه گروه كه نامه عمل آنها پس از مرگ هم باز است/تاثر حاج عباس قمي از ناتواني در زيارت كربلا چگونه تسكين يافت؟
نامه عمل بسياري از مردم هنگامي كه ميميرند بسته ميشود، اما سه گروه هستند كه نامه عمل آنها حتي پس از مرگ هم باز است.
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»؛ ملا محمد علی مجتهد، معروف به مرحوم آيتالله احمد مجتهدي تهراني از علماي به نام تهران بود که در سال 86 بدرود حيات گفت، اما سخنرانيها و پندهاي عرفاني و اخلاقي وي به يادگار مانده است و ميتوانيم هرچند به صورت مجازي هم كه شده پاي درس اين استاد اخلاق تلمذ كنيم.
آیتالله مجتهدی رابطه خوبی با طلاب داشت، طوریکه فضای گرم و صمیمی بر حوزه علمیهشان حاکم بود.
این استاد برجسته اخلاقی، مباحث را چنان رسا ارائه میداد که در دل مینشست و این به صورتی است که حتی هماکنون نیز پای صحبت و کلاس اخلاق ایشان نشستن خالی از لطف نیست.
تفاوت صاحب مال و صاحب علم در مرگ
در حدیثی از نهجالبلاغه، مولا علی (ع) به کمیل فرمودند: «کمیل! هلک الاخزان الاموال؛ ای کمیل! کسانی که اموال را خزینه کردند، مردند».
خیلیها پول را جمع کردند و مردند و خیلیها وقتی میمیرند، اصلا ورثه خبر ندارند که باباشون کدام بانک پول داشته. کسانی که مال را خزینه کردند تماما هلاک شدند. شیخ صدوق، هزار سال پیش مرد ولی زنده است، مرحوم مجلسی زنده است، علما زندهاند. حاج عباس قمی، صاحب مفاتیح الجنان نمرده است برای اینکه شما تا زمانی که از کتاب دعایشان استفاده میکنی، ثواب در نامه عمل حاج عباس مینویسند.
ماجراي حاج محقق خراسانی و کتاب سفینه البحار حاج عباس قمی
سفینه البحار، خلاصه شده 110 جلد بحار الانوار است. خیلی سخته 110 جلد را در 2 جلد خلاصه کنی. حاج عباس قمی خیلی زحمت کشیده است که یک قصهای هم دارد.
حاج محقق خراسانی خودش برايم گفت: همسایه حاج عباس قمی بودیم در مشهد. شنیده بودم که این کتاب را نوشتند، اما گفتم کجا بانی پیدا بشه این کتاب را چاپ کنند. با خودم گفتم خوبه این کتاب را از حاج عباس امانت بگیرم، استنساخ کنم.
چون قدیم طلبهها کتاب را مینوشتند چون پول نداشتند بخرند. حاج محقق خراسانی گفت من این کتاب را گرفتم از اول تا آخر نوشتم اما بعدش بانی پیدا شد و کتاب چاپ شد.
تاثر حاج عباس قمي از ناتواني در زيارت امام حسين (ع) چگونه تسكين يافت؟
آقای سیبوی فرمودند: رفتیم حرم کربلا آمدیم دیدیم که حاج عباس قمی آنجا ایستاده. گفتیم حاج آقا چرا حرم مشرف نمیشوید؟ فرمودند من ضعیفم و حرم شلوغ هست فشار میآید و نمیتوانم.
متأثر بودند از اینکه چرا نمیتوانند حرم بروند، دلداریشان دادم، گفتم حاج آقا ناراحت نشوید. اگه حرم نمیتوانید مشرف بشوید در عوض هر کس حرم میرود یک حاج شیخ عباس زیر بغلش دارد، یعنی یک مفاتیح، یعنی همه کسانی که حرم میروند یک شیخ عباس دارند، یعنی وقتی مفاتیح را میخوانند ثوابش به شما هم میرسد.
نامه عمل اين سه گروه حتي پس از مرگ هم باز است
سه طایفهاند که وقتی میمیرند نامه عملشان باز هست. خیلیها وقتی میمیرند نامه عملشان بسته میشه. حدیثش این هست: «إذا ماتبنوا آدم إن قطع علمة إلا أن ثلاث»؛ یعنی اولاد آدم که میمیرند عمل قطع میشود مگر 3 طایفه.
1) عالمی که مردم از علمش بهره ببرند؛ مثلا وقتی از کتابهای حاج شیخ عباس قمی و مرحوم مجلسی استفاده میکنید در نامه عمل این مؤلف کتاب مینویسند.
2) اولاد صالح؛ کسی که از دنیا میرود ولی فرزندش را آورده اینجا طلبه کرده که حالا این طلبه کتاب مینویسد و منبر میرود و تدریس میکند، در نامه عمل این پدر و مادر مینویسند.
حضرت مسیح از جایی رد شد دید یه قبری را عذاب میکنند. سال بعد که آمد رد شود دید که عذاب نمیکنند. گفت خدایا من پارسال از اینجا رد میشدم صاحبش را داشتند عذاب میکردند. خطاب رسید که این یک بچه داشت. امروز در مکتب خانه، استادش بهش گفت: بگو بسم الله الرحمن الرحیم. این بچه گفت: بسم الله الرحمن الرحیم. تا گفت بسم الله الرحمن الرحیم عذاب از این صاحب قبر برداشته شد.
3) صدقه جاریه؛ کسانی که بیمارستان میسازند و مدرسه میسازند و مسجد میسازند به اینها گفته میشه صدقه جاریه. قدیمیها آب انبار میساختند، مردم میرفتند از آب انبار آب میآوردند. کسانی که در بنای آنها شرکت داشتند، ثواب در نامه عملشان مینویسند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.