کد خبر:۲۰۸۸۷۸
رييس دانشگاه اميركبير خبر داد:

نصب تجهيزات در پژوهشگاه علوم و فناوري فضايي براي توسعه صنعت هوافضا

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به برنامه‌های آموزشی توسعه فناوری‌های فضایی، گفت: در این راستا اقدام به تدوین رشته مهندسی ماهواره شد که از سوی شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم به تصویب رسید.
به گزار شگروه علمي«خبرگزاري دانشجو»، علیرضا رهایی صبح امروز چهارشنبه 12 مهرماه در کنفرانس ماهواره برای توسعه پایدار در دانشگاه اميركبير، با بیان اینکه در نقشه جامع علمی کشور فناوری های فضایی جز 5 فناوری اولویت دار مطرح شده است، افزود: در این راستا اقدامات خوبی برای توسعه فناوریهای فضایی در کشور صورت گرفته است به گونه ای که در حال حاضر ایران از جایگاه مناسبی در میان کشورهای دارای فناوریهای فضایی برخوردار است.
 
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با تاکید بر چند تخصصی بودن طراحی و ساخت ماهواره، اظهار داشت: برای طراحی و ساخت ماهواره نیاز به متخصصانی از حوزه های برق و الکترونیک، مخابرات، مکانیک، مهندسی مواد و صنایع هست از این رو اجرای چنین پرو‍‍‍ژه های نیاز به کار تیمی است.
 
وی از ایجاد تیم تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای اجرای پروژه های هوافضا خبر داد و یادآور شد: این امر موجب شد تا زیر ساخت های مناسبی برای طراحی ماهواره های کوچک ایجاد شده است.
 
رهايي با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره آت ست (AUT SAT) در این دانشگاه، خاطرنشان کرد: برای این منظور اقدام به راه اندازی پژوهشگاه علوم و فناوری های فضایی شد.
 
وی طراحی و ساخت سفینه برای ارسال موجود زنده را از دیگر پروژه های کلان دانشگاه امیرکبیر نام برد و ادامه داد: سفینه حامل موجود زنده و پرتاب آن به فضا از پروژه های کلان است که در دستور کار قرار گرفته است. ضمن آنکه طراحی و ساخت هواپیما نیز به این دانشگاه واگذار شده است.
 
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به برنامه های آموزشی برای توسعه فناوری های فضایی اشاره و اضافه کرد: در کنار پروژه های تحقیقاتی اقدام به راه اندازی رشته «مهندسی ماهواره» در مقطع کارشناسی ارشد شد که در شورای عالی برنامه ريزی آموزشی وزارت علوم به تصویب رسید.
 
رهایی به بیان همکاری های این دانشگاه ها با سایر نهادها پرداخت و خاطرنشان کرد: در حال حاضر این دانشگاه با پشتیبانی سازمان فضایی، پژوهشگاه علوم و فناوری فضایی را ایجاد كرده  و در آن تجهیزاتی در حال نصب است که می تواند بستر مناسبی را برای توسعه فناوری های فضایی ایجاد کند.
 
وی با ابراز امیدواری از توسعه همکاری های بخش های صنعتی با دانشگاه، افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه که دولت باید کوچک شود، با ارجاع پروژه های تحقیقاتی به دانشگاه ها می توان به اهداف برنامه  های توسعه ای کشور جامه عمل پوشاند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار