کد خبر:۲۰۹۳۰۲
هنری کیسینجر:

آمریکا در تعیین خط قرمز برای ایران ناتوان است

وزیر خارجه اسبق آمریکا با اشاره به سیاست های واشنگتن در قبال برنامه هسته ای کشورمان گفت: آمریکا در تعیین خط قرمز برای ایران ناتوان است.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از واشنگتن پست، هنري كيسنيجر، وزير خارجه اسبق آمريكا، در گفت‌و‌گوي ويژه با این روزنامه گفت بايد آمريكا تنها دولت قادر به گرفتن تصميم حمله به ايران باشد و نه اسراييل. وي درباره اظهارات بنيامين نتانياهو در شصت‌وهفتمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل درباره ضرورت تعیین  خط قرمز براي ايران گفت كه آمريكا در حال حاضر نمي‌تواند خط قرمزي براي ايران تعيين كند تا اسراييل با استفاده از آن به ايران حمله نمايد.
 
كيسنيجر گفت: كاخ سفيد بايد به شكل واضح تصريح كند كه برنامه اتمي ايران غيرقابل قبول است. وي به ضرورت تعیین خط قرمز استراتژيك از سوي آمريكا براي ايران اشاره كرد.
 
این اظهارات در حالی بیان می شود که به گفته ی مسئولین ارشد کشورمان تمامی فعالیت های هسته ای ایران تحت نظارت بازرسین آژانس بین المللی انرژی اتمی می باشد و تا کنون خطایی در این زمینه از ایران مشاهده نشده است.
 
بی اعتنایی ایران و اسرائیل به اظهارات اوباما

این نشریه در مطلبی نیز به چگونگی رویارویی جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی پرداخته است و آورده است: با وجودي كه نتانياهو در ترسيم خط قرمز اسراييل در قبال وضعيت هسته‌اي ايران كاملا جدي بوده است، اما رئيس‌جمهور اوباما تمايلي به اعمال خط قرمز ندارد. او در عوض پيام‌هاي متفاوت و حتي متناقضي براي دو طرف ارسال كرده است. از سويي خواستار صبر و شكيبايي اسراييل شده و از سويي ديگر به ايران و متحدان ناراضي آمريكا هشدار داد كه زمان نامحدود نيست.
 
 واشنگتن پست در ادامه نوشته است مشكل اينجاست كه ظاهرا هيچ يك از دو طرف به حرف‌هاي او ايمان نداشته و به آن بي‌اعتنايي كرده‌اند. بنابراين او بايد با اعمال خط قرمزهاي خاص خود در قبال ايران، محدوديت‌هاي آشكارتري را مشخص كند. با وجودي كه خط قرمزها اشتباها به عنوان محرك‌هاي خودكار يا حتي ضرب‌الاجلي براي جنگ ترسيم شده‌اند، اما هدف آنها در واقع هموار كردن ديپلماسي بوده است. به طور كلي چنين خطوطي با اشاره به هدف واشنگتن و آنچه آن كشور تحمل آن را ندارد، خط و مرزهايي را مشخص مي‌كند.
 
در واقع خط قرمزهاي ايالات متحده به لحاظ ژئوپوليتيكي تعيين‌كننده است‌ـ نه خط قرمزهاي گروه‌هاي چندجانبه‌اي چون سازمان ملل. خطوط قرمز قابليت پيش‌بيني ايجاد مي‌كنند و نيز مي‌توانند با ممانعت از ايجاد درگيري و شكل‌دهي شرايطي براي ديپلماسي، باعث تقويت ثبات گردند.
 
ویژگی های خطوط قرمز

به نوشته ی واشنگتن پست خط قرمزها در صورت اعمال بايد داراي دو ويژگي باشند: قابليت اجرا و قابليت اعتبار.

قابليت اجرا يعني اين كه اين خط قرمزها بايد سازگار با اقدامي باشد كه بتوان آن را كشف كرده و سپس به آن واكنش نشان داده يا مانع از آن شد. قابليت اعتبار هم يعني اين كه ديگران باور كنند زماني كه از آن خط قرمز عبور شد، ما به آن عمل مي‌كنيم.

اما خط قرمز آمريكا برای  ايران، مبني بر اين كه ايران نمي‌تواند مجهز به يك به اصطلاح سلاح هسته‌اي شود، فاقد اعتبار كافي از نظر اعتبار و قابليت اجرا است. قابل اجرا نيست، زيرا وقتي تهران به قدر كافي به دستیابی به يك سلاح هسته‌اي نزديك شده و گام‌هاي نهايي به دست آوردن يك سلاح هسته‌اي، نسبتا بسرعت و به طور مخفيانه صورت مي‌گيرد و بنابرين قابل تشخيص نيست.
 
از سوي ديگر با كمال تاسف اين خط قرمز فاقد اعتبار نيز هست. واشنگتن به منظور متوقف ساختن فعاليت‌هاي هسته‌اي كره شمالي و سوريه و همچنين عراق نيز اقدامي نكرد. بنابراين دور از انتظار نيست كه در مورد ديگر كشورها هم این تردید وجود داردكه بتوانند مانع از دسترسي ايران به تسليحات هسته‌اي شوند.
 
 ناکارآمدی خطوط ترسیم شده از سوی نتانیاهو

این روزنامه آمریکایی در ادامه به اظهارات اخیر نخست وزیر اسرائیل در سازمان ملل پرداخته است و سوالی را در این زمینه طرح کرده است که آيا خط قرمز نتانياهو مي‌تواند سياست دوجانبه ما را تامين كند، يعني در عين جلوگيري از مجهز شدن ايران به يك سلاح هسته‌اي، اقدام نظامي را تا حد امكان به تاخير بيندازد؟
 
و آورده است که با توجه به اين كه مقامات دولت اوباما علنا از بابت قابليت اسراييل براي نابودي تاسيسات هسته‌اي ايران اظهار ترديد كرده و استدلال كرده‌اند كه آمريكا زمان كافي براي اقدام نظامي حتي بعد از عبور ايران از نقطه‌اي كه نتانياهو ترسيم كرد در اختيار دارد، بعيد به نظر مي‌رسد كه آنها خط قرمز او را کارساز بدانند.

گرچه پس از اظهارات آشكار نتانياهو، اين ديگر بستگي به دولت اوباما دارد كه خط قرمزي را پيشنهاد كند كه هم برآوردكننده اهداف آمريكا باشد و هم داراي قابليت اجرايي و اعتبار كافي باشد.

البته اوباما به حق از هرگونه درگيري با ايران اجتناب مي‌كند، اما خدا نكند كه صبر و شكيبايي او با نگراني و ترس او اشتباه گرفته شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار