دومین مناظره انتخاباتی اوباما و رامنی در حالی برگزار شد که تمرکز هر یک از دوکاندیدا حمله به مواضع رقیب در حوزه هایی مانند اشتغال و اقتصاد بود.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» و به نقل از الجزیره شب گذشته دومین مناظره انتخاباتی اوباما و رامنی با تمرکز بر موضوعات اقتصاد و اشتغال برگزار شد و هر یک از دو کادیدا حمله به مواضع و نظرات رقیب را محور سخنان خود قرار داده بود.
در این مناظره که درهافتسرا در نیویورک برگزار شد حاضران و شرکت کنندگان در سالن مناظره پرسش های خود در رابطه با موضوعات اقتصادی به خصوص مالیات و اشتغال را از هر یک از دو کاندیداها می پرسیدند و اوباما و رامنی نیز تلاش داشتند ضمن ارائه برنامه خود در این حوزه ها، مواضع یکدیگر را مورد حمله قرار دهند.
گفتنی است در این مناظره بر خلاف مناظره نخست دو کاندیدا که اوباما در موضع ضعف قرار گرفته بود، در این مناظره از ابتدای برنامه مناظره باراک اوباما موضعی تهاجمی اتخاذ کرده و انتقادات شدیدی علیه رقیب جمهوری خواه خود مطرح کرد.
در ابتدای این مناظره اوباما با دفاع از برنامه های اقتصادی دولت خود ادعا کرد که صنعت خودروسازی در امریکا را احیا کرده است و همانطور که آمار اشتغال نشان داده است توانسته است در این زمینه موفقیت هایی داشته باشد.
شایان ذکر است که طبق آمار ارائه شده در امریکا دولت توانسته است بعد از گذشت چند سال رشد نسبی در وضعیت اشتغال کسب نماید.
در این رابطه اوباما همچنین بیان داشت که با افزایش مالیات قشر ثروتمند خواهد توانست کسری بودجه امریکا را که در چند سال گذشته افزایش یافته است جبران نماید.
باراک اوباما در ادامه با بیان انتقادات خود از رامنی به شدت برنامه او در رابطه با اشتغال را زیر سوال برده و بیان داشت بر خلاف ادعای رامنی که مدعی است یک برنامه پنج بعدی اقتصادی دارد او تنها یک برنامه دارد و آن توجه به قشر ثوتمند امریکا با اعمال سیاست های مالیاتی و سرمایه گذاری خاص می باشد.
همچنین باراک اوباما در ادامه سخنان خود و در واکنش به اظهارات رامنی با انتقاد از او بیان داشت که رامنی در برخی حوزه برنامه منسجمی ندارد و مدام برنامه و مواضع خود را تغییر می دهد.
میت رامنی نیز در سخنان خود تمرکز خود را بر انتقاد از عملکرد اوباما و برنامه های او قرار داد.
در این رابطه رامنی با حمله به عملکرد اقتصادی اوباما سیاست های او در حوزه اقتصاد و مالیات را زیر سوال برد و اظهار داشت وضعیت اشتغال چندان پیشرفتی نداشته است. رامنی در این رابطه بیان نموده است که علی رغم شعارهای اوباما هنوز 23 میلیون نفر در امریکا بیکار می باشند. او همچنین اظهار داشته است که اوباما بیش از حد منطقی به طبقات پایین و مهاجران توجه می کند که این امر می تواند برای اقتصاد امریکا خطرناک باشد.
در این مناظره هر چند تمرکز سوالات مطرح شده در رابطه با موضوعات اقتصادی بود اما دو کاندیدا از مواضع یکدیگر در رابطه با سیاست خارجی نیز انتقاد کردند. در این رابطه رامنی با بیان انتقادات خود از دولت اوباما در رابطه با حادثه بنغازی، سوریه و ایران مدعی شد اوباما موفقیت چندانی نداشته است و اوباما نیز به تغییر مداوم مواضع رامنی حمله کرد.
گفتنی است با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات دو کاندیدا تمرکز خود را در کنار ارائه برنامه های خود، حمله به مواضع رقیب قرار داده و به خصوص با نگاه و توجه بیشتر به نقاط ضعف دیگر برنامه های خود را ارائه می دهند؛ بدین نحو که رامنی با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی امریکا، انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت اوباما را محور سخنان خود قرار می دهد و اوباما نیز از بی توجهی رامنی به طبقات پایین جامعه و نقاط ضعف او در موضوع سیاست خارجی استفاده می کند.
شایان ذکر است در نخستین مناظره انتخاباتی اوباما و رامنی، رامنی توانست با موضع تهاجمی پیروز انتخابات باشد و در نظرسنجی ها وضعیت بهتری کسب نماید و در دوشنبه آینده نیز مناظره سوم دو کاندیدا با تمرکز بر موضوع سیاست خارجی برگزار خواهد شد.