کد خبر:۲۱۱۹۳۸
توسط محققان دانشگاه امیرکبیر؛

مدلی برای رفتار برآمدگی‌های مرضی شریان‌های مغزی ارائه شد

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ارزیابی میزان خطر و پیش بینی رفتار برآمدگی های مرضی شریان های مغزی (آنوریسم مغزی) مدل جدیدی را پیشنهاد کردند.
مدلی برای رفتار برآمدگی‌های مرضی شریان‌های مغزی ارائه شد

به گزارش گروه علمی «خبرگزرای دانشجو»، ملیکه نبئی، پژوهشگر طرح ارزیابی میزان خطر و پیش بینی رفتار برآمدگی های مرضی شریان های مغزی ‌ گفت: این عارضه می تواند موجب خونریزی تحت عنکبوتیه شده و مرگ و میر بالایی را به دنبال داشته باشد.

 

وی افزود: به علت خطرات و هزینه های زیاد جراحی های مغزی، جراحان این عمل را تا زمانی که ریسک پارگی آنوریسم از ریسک جراحی بیشتر نشده است  به تاخیر می اندازند اما معیار غالب فعلی برای تشخیص میزان این خطر اندازه برآمدگی رگ است که به اندازه کافی گویا نیست.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: گاهی میزان برآمدگی رگ زیاد است ولی احتمال پارگی آن زیاد نیست و برعکس گاهی برآمدگی کوچک اما آنوریسم تحت خطر بالایی است، از این جهت پژوهشگران در تلاش هستند تا راهکارهایی را برای پیش بینی چگونگی رشد و میزان خطر آنوریسم ها پیدا کنند.

 

نبئی در نظر گرفتن عواملی مانند فشار خون، سن و بیماری های زمینه ای را از جمله مسائل مطرح ذکر کرد و گفت: در این طرح ما مدلی را پیشنهاد کردیم که در آن برای نخستین بار میزان تنش موثر ناشی ازجریان خون در دیواره رگ به عنوان معیار فعالیتهای تخریبی دیواره معرفی شده است.


وی افزود: دراین مدل هم اکنون با تعامل میان جریان خون و  دیواره، می توان رفتار آینده، روند رشد و میزان خطر یک برآمدگی مرضی (آنوریسم)‌ را در عروق مغزی پیش بینی کرد و پیشرفت تحقیقات در این زمینه در سرتاسر دنیا می تواند در نهایت یک ابزار تشخیصی کاربردی را در اختیار پزشکان قرار دهد تا به وسیله آن بتوانند تصمیمات صحیح تری در مورد تخمین ریسک و وزن دهی روش های مختلف درمانی آنوریسم های مغزی اتخاذ نمایند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار