کد خبر:۲۱۲۰۲۸
باقری در دانشگاه تهران:

راهبرد غرب درباره مسئله هسته‌ای ایران ناکارآمد است/ تماس تلفنی دفتر اشمیت با معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی

معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: راهبردهایی که غربی‌ها در مورد مسئله هسته ای ما دارند غیرمنطقی و ناکارآمد است.
راهبرد غرب درباره مسئله هسته‌ای ایران ناکارآمد است/ تماس تلفنی دفتر اشمیت با معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی باقری عصر امروز در نشست «10 سال مقاومت هسته ای» که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در تالار شیخ‌انصاری این دانشگاه برگزار شد، بیان داشت: موضوع هسته‌ای را باید به صورت یک روند مورد ارزیابی قرار داد.
 
وی در ادامه با بیان اینکه ما در این روند یک بازیگر هستیم در میان بازیگرانی که کشورهای دیگر هستند، تاکید کرد: ما ‌در این میان ویژگی‌های خاص خود را داریم و بازیگران دیگری هم که وجود دارند، الزاما رفتار و عقایدی از خود ندارند و یا در تعامل با اهداف و دیدگاه‌های ما قرار دارند.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه باید در تعامل با این بازیگران اهداف خودمان را در نظر بگیریم، تصریح کرد: اگر در این بین به توانمندی‌های خود اعتقاد نداشته باشیم و برای هدف‌گذاری های خود اهداف‌ کوچک را در نظر بگیریم، اهداف عالی دچار خلل می‌شوند.
 
باقری با تاکید بر اینکه توانمندی‌های ما کم نیست، افزود: در سابقه تاریخی ما این مسئله به وضوح دیده می‌شود؛ چنانچه در جریان حمله مغول به ایران فرهنگ ایرانی تاثیرگذاری خود را بر مغول نشان داد.
 
وی با اشاره به روند انقلاب در ایران و مانع‌تراشی‌های غرب در مسیر پیشرفت ایران گفت: حتی در جریان مسئله آمریکا و حمله این کشور به عراق خیلی از همین کشورهای آمریکایی و اروپایی اعلام می‌کردند که بعد از عراق نوبت ایران است، اما قدرت ایران باعث شد عامل اصلی خروج آمریکا از عراق ایران باشد.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه توانمندی‌ها و قدرت نرم ایران در منطقه و جهان به آمریکا تحمیل شده است، افزود: تامین منافع ملی از دو منظر، اما آمیخته با تئوری‌های عملی در دو حوزه قابل بررسی است.
 
باقری ادامه داد: بر همین اساس دو روایت وجود دارد؛ یک اینکه باید منافع ملی خودمان را بر اساس حق تامین کنیم و یا آن را بر اساس سهمی که به ما اختصاص می‌دهند، بدست آوریم.
 
وی افزود: کسانی که می‌گویند منافع ملی باید بر اساس حق اعمال شود، توانمندی‌های بالقوه ما را در چارچوب‌هایی ارائه می‌دهند.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: روایت دیگری که در این بین مطرح است، اینکه ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در آن یک عده به نام نظام بین‌الملل سهمی را برای دیگران و برای ما تعریف کرده اند و ما باید به همان سهم قانع باشیم، در غیر این صورت دچار تنش می‌شویم که البته این تنش ها برای ما هزینه‌زا نیز خواهد بود.
 
باقری با بیان اینکه در سیاست خارجی بر اساس تعریف منافع ملی، عنوان می‌شود که تنش‌زدایی نسبت به تهدیدزدایی است، گفت: در سال 76 چنین گفتمانی در عرصه دیپلماتیک لحاظ شد و ایران بر اساس همین نگاه همکاری خوبی را نشان داد.
 
وی در ادامه به بررسی این نوع نگاه در راستای همکاری ایران با آژانس اشاره و تصریح کرد: ایران در مقطعی همکاری‌های خود را به عنوان همکاری‌های فراتر از همکاری‌های عنوان شده با آژانس در پیش گرفت، اما کشورهای اروپایی و طرف مذاکره واکنش‌های متفاوتی را در این زمینه از خود نشان دادند.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی، برخی از این سیاست های دوگانه غرب و عدم موفقیت چنین نگاهی را در سیاست خارجی کشور دانست و گفت: به عنوان مثال سوم تیر 1382 همکاری‌های خوبی را با آژانس و سه کشور اروپایی انجام دادیم، اما 21 شهریور همان سال آنها اولین قطعنامه را علیه ایران در شورای حکام به تصویب رساندند.
 
باقری با اشاره به برگزاری نشست سعدآباد در 29 مهر ماه 1382 تصریح کرد: ایران در این نشست کلیه فعالیت‌های هسته‌ای خود را به شکل داوطلبانه تعلیق کرد و اول آبان همان سال یعنی 3 روز بعد، اظهارنامه‌ای از فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام داد بود، ارائه کرد.
 
وی با بیان اینکه سی ام آبان ماه همان سال امضای پروتکل الحاقی از سوی آژانس تصویب شد، خاطرنشان کرد: پنج روز بعد از این تاریخ آنها قطعنامه دیگری را علیه ما تصویب کردند.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی  با اشاره به دیگر رفتارهای تناقض‌گونه غرب درخصوص پرونده هسته‌ای ایران گفت: سوم آذر 1383 ایران فعالیت‌های سایت یو.سی.اف اصفهان را تعلیق کرد، اما 9 آذر ماه 1383 قطعنامه دیگری در شورای حکام علیه ایران تصویب شد و این در حالی بود که ما در آن سال عضو شورای حکام بودیم و نماینده ما برای اینکه اجماع شورای حکام در این زمینه ایجاد شود، جلسه را ترک کرد.
 
باقری با اشاره به اینکه ما باید وضعیت هسته‌ای خود را بر اساس روند در پیش گرفته بررسی کنیم، به اظهارنظر جان ساورز در جلسه مذاکرات با طرف ایرانی اشاره کرد و گفت: این فرد که اکنون رئیس سازمان MI6 انگلیس است، عنوان کرد که ما حتی نمی‌خواهیم شما به دانش هسته‌ای دسترسی داشته باشید.
 
وی بیان داشت: ما در سال 1384 فعالیت‌های هسته‌ای خود را به شکل دیگری آغاز کردیم و این در حالی بود که آنها عنوان می‌کردند شما تعلیق را ادامه دهید و ما یک بسته پیشنهادی به شما تحویل می‌دهیم.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی در ادامه به مواد این بسته پیشنهادی اشاره کرد و گفت: آنها عنوان کردند ما چهار اقدام را انجام می‌دهیم؛ اول اینکه زمینه‌هایی را فراهم می‌کنیم تا شما به اینترنت پرسرعت دست یابید، دوم اینکه تسهیلاتی فراهم می‌کنیم تا شما به توانمندی‌های ساخت هواپیمای سی‌بل دست یابید، دیگر اینکه تسهیلاتی را ایجاد می‌کنیم تا شما به تجارت جهانی بپیوندید و مورد آخر اینکه ما برای دانشجویان و دانشمندان شما که در عرصه هسته‌ای تحصیل می‌کنند و بیکار شده‌اند، کار در ایران ایجاد می‌کنیم.
 
باقری با بیان اینکه خود غربی‌ها نیز اذعان داشتند موارد و بسته پیشنهادی آنها در آن زمان دچار اشکالاتی بود و آنها اشتباه کردند که آن را مطرح کردند، افزود: وقتی به این مسئله به دقت نگریسته می‌شود، متوجه می‌شویم چارچوب مورد نظر آنها این است که ما هیچ چیز نداشته باشیم.
 
وی در ادامه با اظهارنظر کوپر در جلسات مذاکره با طرف ایرانی اشاره کرد و گفت: وی در جلسه‌ای عنوان کرد که مشکل ما با شما فنی و حقوقی نیست، بلکه مشکل ما با شما سیاسی است و تا زمانی آن حل نشود، این مسئله نیز حل نخواهد شد.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه موضع آنها در رابطه با بحث انرژی هسته‌ای مانند نگاه آنها به گروهک تروریستی منافقین است، تصریح کرد: پیش از آنکه آمریکا آنها را از لیست گروهک‌های تروریستی خارج کند، اروپا این اقدام را انجام داد و وقتی سفیر ما در بروسکل به این مسئله اعتراض کرد، با جواب مشابهی روبه‌رو شد.
 
باقری با بیان اینکه جلوه تمام مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور در بحث انرژی هسته‌ای بروز و ظهور پیدا می‌کند، گفت: نگاه آنها در رابطه با مسئله حقوق بشر نیز به همین شکل است؛ برخی از مسئولان کشورهای که ما با آنها در تماس هستیم به این مسئله اذعان می‌کنند و می‌گویند که در برخی از کشورهای اطراف شما چیزی به عنوان حقوق بشر وجود ندارد.
 
وی در ادامه تصریح کرد: آنها با این روند می‌خواهند یا ما خودمان از این روند و دست بکشیم و یا فرصت‌های ما را به تهدید تبدیل کنند.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه امروز برخی حرف‌هایی می‌زنند که من واقعا تأسف می‌خوردم و از محضر ملت ایران خجالت می‌کشم که چرا امروز کسانی که کشور را با رفتار خود به محاق بردند امروز جراتی پیدا کردند که چنین سخنانی را می‌گویند که ما از ابتدا این مسئله را عنوان کرده‌ بودیم، در حالی که آنها از اول بر تعطیلی فعالیت‌های هسته‌ای اصرار می‌کردند.
 
باقری با بیان اینکه آیا واقعا دشمن اطلاعاتی دارد و یا واقعیتی در خصوص مسئله هسته ای ایران وجود دارد که آنها انقدر روی این مسئله هزینه می کنند، گفت: اگر آنها یک مدرک و یا یک نمونه مثال این در خصوص داشتند، با هزار شیون و شگرد و با ایجاد مدارک جعلی مسئله هسته‌ای ایران را انحرافی نشان می‌دادند.
 
وی با بیان اینکه پافشاری دشمن بر هسته‌ای نشدن ایران به دلیل این است که این مسئله نقطه قوت ایران است، تصریح کرد: آنها می خواهند نقطه قوت را از ما بگیرند و کاری کنند که فرصت‌های ما به تهدید تبدیل شود، ولی ما در خصوص مسئله هسته‌ای با استقامت کامل ایستاده‌ایم و این در حالی بود که در زمان گذشته بسیاری از افراد در مسئله هسته‌ای ایران در پازل غرب بازی می‌کردند.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی ادامه داد:‌ امروز باید همه ظرفیت‌ها به پای موضوع هسته‌ای ایران گذاشته شود و هر روز باید این ظرفیت را بیشتر کنیم؛ زیرا دفاع نظام از موضوع هسته ای دفاع از ساحت و عرصه دانشگاه‌ است.
 
باقری با بیان اینکه اصل و اساس دانشگاه و جلوه آن در مسئله انرژی هسته‌ای غیر قابل انکار است، گفت: هم از این نظر که در عرصه دانشگاه این فن و مهارت ایجاد می‌شود و به شکلی علمی دنبال می‌شود و همین که اساتید و دانشجویان و شهدای علمی بزرگی را در این مسیر تقدیم کرده است، این مسئله قابل بررسی است.
 
وی با بیان اینکه دانشگاه باید بعنوان جایگاه گفتمان تأمین منافع بر اساس حق، نه سهم نقش خود را ایفا کند، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اکنون به توانمندی‌هایی دست یافته و فناوری‌های را در اختیار دارد که چیز کمی نیست.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی در ادامه با اشاره به رویکرد غرب در نشست‌های مختلف در برابر ایران گفت: در نشست بغداد پیشنهادهای ارائه شد و بیشتر مورد تبیین قرار گرفت و در فاصله بین این نشست و نشست استانبول نیز هر چند که آنها از ادامه برگزاری جلساتی طفره رفتند، اما ما کار خود را انجام دادیم و با ایجاد یک پاورپوینت پیشنهادهای خود را در نشست بعدی به آنها عنوان کردیم و بعد قرار شد این پیشنهادات در جلسات کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد و سپس در جلسه معاونان عنوان شود.
 
باقری با بیان اینکه اختلاف در پیشنهادها اختلاف در محتوای گام‌ها بوده است، گفت: اینکه ما حاضریم با آژانس همکاری کنیم، مشروط بر آن است که این اقدامات را برای تحریم‌ها انجام دهیم، اما آنها چیز دیگری را مطرح کردند و در آن جلسه کارشناس که در استانبول برگزار شد ابعاد مختلف این پیشنهادهای بررسی شد و ابهامات و سوال‌های آنان پاسخ داده شد تا جایی که دیگر آنها سوالی نداشتند و جلسه تا پاسی از شب طول کشید و برای آنان سوالی باقی نمانده بود.
 
وی با بیان اینکه ایران همچنان منتظر پاسخ آنها نسبت به این پیشنهادات است، گفت: در ایام ماه مبارک رمضان این مسئله در گفت‌وگو بین آقای جلیلی و خانم اشتون بررسی شد که آنها آن را به فرصتی در آینده موکول کردند و ما در جلسه‌ دو جانبه‌ای که بین خانم اشتون و آقای جلیلی برگزار شد، باز هم اعلام کردیم که منتظر پاسخ شما هستیم.
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی از تماس تلفنی دفتر اشمیت معاون اشتون به دفتر خود خبر داد و گفت: گفتیم ما نشستی در دانشگاه تهران داریم و برای عصر یا فردا جلسه‌ای را هماهنگ کنند.
 
باقری با بیان اینکه به نظر می رسد آنها راهکار منطقی برای پیمودن پرونده هسته‌ای ایران در اختیار ندارند، تصریح کرد: راهبردهای که غربی‌ها روی آن تأکید دارند، راهکار غیرمنطقی و ناکارآمدی می باشد که از ابزارهای منطقی تهی است.
 
وی با بیان اینکه آنها همواره عنوان می‌کنند که با ابزارهای سیاسی و فشار می‌توانند ایران را پای میز مذاکره برگردانند، گفت: به قول رهبر انقلاب «ایران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده و هر کجا که با فشار روبه رو بوده، آن را به فرصت تبدیل کرده است.»
 
معاون بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی در پایان با بیان اینکه به همت و تلاش جامعه دانشگاهی، ایران در همه حوزه‌ها توسعه می یابد، گفت: ما بعنوان سربازان عرصه سیاسی باید تلاش خود را در این زمینه انجام  دهیم و از دستاوردها به خوبی استفاده کنیم و آن را برای آیندگان به جا بگذاریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار