حمایت ویژه از دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان با محوریت مقابله با تحریمها

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سید مجتبی خیام نکویی در خصوص نشست دبیران ستادهای فناوری های راهبردی که در محل این معاونت برگزار شد، گفت: در این نشست که دبیران ستادهای توسعه فناوری در حوزه های مختلف از جمله 4 ستاد مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشتند، گزارشی از بالاترین سطح و آخرین دستاوردهای فناوری های راهبردی حاصل شده و وضعیت رصد آن در داخل و خارج از کشور ارائه شد.
برگزاری سه جشنواره در حوزه ستادهای فناوری های راهبردی
وی افزود: در نیمه نخست سال جاری سه جشنواره در حوزه های ستادی برگزار شده است که شامل نخستین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی و طب سنتی، جشنواره نانو تکنولوژی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت هوافضا میشود، که در آنها آخرین دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان، همچنین مراکز پژوهشی و دانشگاهی و آموزش عالی ارائه شد.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با بیان اینکه مجموعه حمایت از شرکتهای دانشبنیان در حوزه ستادهای فناوری های راهبردی در این جلسه مرور شد، تصریح کرد: در نهایت راهکارهای سرعت بخشیدن به افزایش کمی و کیفی شرکتهای دانشبنیان در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
خیام نکویی اضافه کرد: امسال با توجه به اینکه دشمنان مصمم به تحریم و اعمال فشار بر کشور هستند، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از دستاوردهایی که در مقابله با این تحریمها نقش موثری داشته باشند، حمایت های بسیار ویژه ای به عمل می آورد.
وی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیانی که در غالب طرح های خود قادر به حل مشکلات کشور در شرایط تحریم هستند و در حال حاضر طرحهای آنها به آستانه تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است، به شکل ویژه حمایت خواهد شد.
ارائه عملکرد دو ستاد فناوری راهبردی در مجلس
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری افزود: با توجه به تعامل و سطح ارتباط خوبی که مجلس شورای اسلامی با ستادهای فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دارد، هفته گذشته دو ستاد در کمیسیون صنایع و کمیته فناوری های نوین کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گزارش هایی درباره عملکرد خود ارائه دادند.
خیام نکویی تصریح کرد: در ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جشنواره نانو در نوع خود بسیار موفق عمل کرد و شورای انقلاب فرهنگی خواستار دریافت گزارش این جشنواره بود همچنین گزارشی هم در این رابطه به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
وی ادامه داد: همچنین ما شاهد دو اتفاق خوب در حوزه هوافضا بودیم. نخست؛ تدوین و تصویب سند هوافضا که یکی از سخت ترین سندها بود و در چهار بخش هوایی، هوانوردی،فضایی و سابر فناوری ها با تلاشهای بسیار ستاد توسعه فناوری هوافضا و حمایت معاونت علمی و فناوری به ثمر رسید. همچنین برای اولین بار نیز پایش کل سند در حوزه دفاعی و غیر دفاعی هوافضای کشور برای تشخیص شاخص های این صنعت توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفت و در همین راستا نمایشگاهی در حوزه هوافضا تشکیل شد که با استقبال اقشار مردم و متخصصان این حوزه روبرو شد.
گفتنی است؛ نشست دبیران ستادهای فناوری های راهبردی با حضور دکتر معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دبیران ستادهای فناوری راهبردی در محل این معاونت برگزار شد. در این نشست دکتر خیام نکویی معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دکتر سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و مهندس سیدمهدی فرحی دبیر ستاد توسعه فناوری هوافضا به دلیل اقدامات برجسته و برگزاری موفق جشنواره های تخصصی با اهدای لوح و هدیه تقدیر کرد.