به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، پنجمین جشنواره ملی حرکت صبح امروز با حضور انجمنهای علمی 82 دانشگاه از سراسر کشور در دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز به کار کرد و در این جشنواره نمایشگاهی از دستاوردهای علمی محققان کشور ارائه میشود.
در پنجمین جشنواره ملی حرکت جدیدترین دستاوردهای علمی محققان کشور در بخش دانشجویی از سوی انجمن های علمی دانشگاه های سراسر کشور ارائه شد.
دانشگاه تبریز و ارائه ربات آتشنشان
دانشگاه تبریز در این جشنواره انواع رباتها را ارائه کرد که یکی از آنها ربات آتشنشان بود که این ربات بهصورت خودکار آتش را پیدا کرده و آن را خاموش میکند، این ربات در حال حاضر در مرحله تولید کامل سایز کوچک است.
مهران ذابح و محمد فتاحی تولید کنندگان این ربات هستند.
همچنین در دانشگاه تبریز پنل خورشیدی خودکار ارائه شد که با چرخش بهسمت خورشید انرژی خورشید را بهینهسازی میکند.
در بخش آزمایشگاهی و زیست شناسی نیز ربات تأمین سوخت با استفاده از مواد شیمیایی و پیلهای سوختی توسط دانشجویان انجمن علمی دانشگاه تبریز ارائه شد.
موشک سوخت جامد برای نخستین بار در کشور توسط دانشگاه فردوسی مشهد ارائه شد
دانشگاه فرودسی مشهد در پنجمین جشنواره حرکت موشک سوخت جامد را ارائه کرد که این موشک برای نخستین بار در سطح دانشگاهی کشور ساخته شده است.
موشک شیمیایی نوعی موشک است که در آن از واکنشهای شیمیایی نظیر احتراق و یا انفجار برای تولید محرکه استفاده میشود.
این موشک توسط افسانه شایگان، دبیر انجمن علمی مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد در جشنواره حرکت ارائه شد.
دانشگاه بوعلی سینا ربات مینیاب اتوماتیک را ارائه داد
دانشگاه بوعلی سینا همدان در پنجمین جشنواره ملی حرکت ربات مینیاب اتوماتیک را ارائه داد که این ربات امکان شناسایی مینهای فلزی زیرسطحی تا عمق 30 سانتیمتر را دارد.
امکان شناسایی مینهای فلزی و غیرفلزی روسطحی، انجام تمام فرامین بهصورت اتوماتیک، امکان حمل مینهای روسطحی و انتقال آنها به محل مورد نظر از دیگر ویژگیهای این ربات است.
زیردریایی هوشمند در غرفه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در جشنواره ملی حرکت با ارائه زیردریایی هوشمند دنیز دو شرکت کرد، این زیردریایی قابلیت مانور توسط رادیو کنترل را دارد و هوشمند است.
سیستم جدید غوص و صعود در آب، توانایی تشخیص موانع آزاد در آب در دیگر ویژگیهای این زیردریایی است.
دانشگاه امیرکبیر و بال پرنده
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پنجمین جشنواره ملی حرکت بال پرنده را ارائه کرد، این در حالی است که رضا صادقی آزاد طراح پروژه بال پرنده است.
پروژه بال پرنده به صورت پرندهای طراحی شده که دم و بدنه ندارد و به همین دلیل قابلیت رادارگریزی، مقاومت پردازی بالا و مصرف انرژی پایین را دارد.
جشنواره حرکت تا دهم آبان ماه در تالار حرکت دانشگاه شهید بهشتی تهران دایر است.