به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، «مرکز مطالعات راهبردی انرژی دانشگاه تهران» وابسته به بسیج دانشجویی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران با صدور نامه ای سوال دوم خود را از رستم قاسمی، وزیر نفت مطرح کرد.
سوال اول این مرکز 8 مرداد ماه امسال مطرح شده بود.
متن این نامه به شرح ذیل است:
حضور وزیر محترم نفت
جناب آقای مهندس رستم قاسمی
با عرض سلام و تقدیم احترام؛
از آنجا که مطالبه گری دانشجویان از مسئولین و در مقابل پاسخگویی آنها، از جمله خواستههای مقام معظم رهبری است و همچنین به دلیل اهمیت حوزه نفت و انرژی بویژه در شرایط فعلی کشور، دومین پرسش مرکز مطالعات راهبردی انرژی دانشگاه تهران، وابسته به بسیج دانشجویی پردیس دانشکده های فنی با موضوع احداث پالایشگاههای کوچک توسط بخش غیر دولتی با جنابعالی مطرح میشود.
همانطور که مستحضرید یکی از مفاد بند (الف) سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران درمورد «انرژی» که در سال 1379 به تایید مقام معظم رهبری رسیده است، بر جایگزینی صادرات فرآوردههای نفت و گاز و پتروشیمی به جای صدور نفت خام و گاز طبیعی تاکید دارد.
از آنجایی که بهرهبرداری از پالایشگاه های کوچک (mini refinery) مزایایی همچون حجم پایین سرمایه گذاری و سرعت احداث و بهرهبرداری بالا را در اختیار بهرهبرداران قرار میدهد؛ لذا این امر میتواند در کوتاه مدت تأثیر قابل توجهی بر افزایش ظرفیت پالایشی کشور داشته باشد؛ کمااینکه کشور عراق در حال حاضر با استفاده از توان تولیدی این واحدها، یکی از مهمترین تأمین کنندگان سوخت مورد نیاز افغانستان است.
همچنین این پالایشگاه ها با توجه به رعایت اصول کوچک سازی و پراکنده سازی در احداثشان، از منظر پدافند غیرعامل نیز کاملا مورد تأیید هستند.
حال سؤال این است که سیاست وزارت نفت در قبال این واحدهای تولیدی چیست؟ آیا مجوز ساخت چنین پالایشگاههایی به بخش غیردولتی داده میشود؟ تاکنون مجوز چند واحد پالایشی برای بخش غیر دولتی صادر شده است؟ آیا شرکت ملی نفت تعهدی به تامین خوراک مورد نیاز این واحدها دارد یا خیر و در نهایت اینکه چه تسهیلاتی برای راه اندازی پالایشگاه های کوچک درنظر گرفته شده است؟
در پایان بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران آمادگی دارد برای دریافت پاسخ و طرح سایر پرسش های خود پذیرای شما در دانشگاه تهران باشد.
«و من الله التوفیق»