کد خبر:۲۱۴۰۷۹
رجایی‌فر در جمع دانشجویان مطرح کرد:

تفاوت‌های تسخیر سفارت آمریکا با سفارت انگلستان

یک فعال دانشجویی حادثه 13 آبان در نشستی ضمن تحلیل وقایع این روز به تفاوت‌های تسخیر سفارت آمریکا و سفارت انگلستان پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، فروز رجایی‌فر از فعالان دانشجویی سابق و از دانشجویان پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی عصر امروز با حضور در مجتمع 13 آبان به بیان مطالبی در خصوص فضای تشکل‌های دانشجویی و تسخیر لانه جاسوسی پرداخت.
 
وی با بیان اینکه فضای دانشگاه‌ها در سال 58 آشفته بود و گروه‌های سیاسی مختلفی در آن فعالیت می‌کردند، گفت: حتی برخی از گروه‌های سیاسی آن زمان در دانشگاه‌ها اسلحه به دست گرفتند.
 
این فعال دانشجویی سابق به بهانه آمریکا برای خروج شاه از ایران در سال 56 اشاره کرد و گفت: شاه به بهانه بیماری از ایران خارج شد و دولت موقت برای اینکه درباره مسئله مریضی شاه مطمئن شود، از آمریکا خواست تا پزشکانی از ایران برای کسب اطمینان از بیماری شاه به آمریکا روند که با مخالفت آنان روبه‌رو ‌شد.
 
رجایی‌فر در ادامه به مسئله تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 1358 اشاره کرد و گفت: امام(ره) در آن زمان با صدور اعلامیه‌ای در دهم آبان، انتظار خود را از دانشجویان برای مشارکت در مراسم سالگرد حادثه 13 آبان اعلام می‌کند.
 
وی با بیان اینکه دانشجویان تسخیرکننده قبل از این ماجرا هرگز فکر نمی‌کردند مسائلی که بعد در سفارت آمریکا رخ داد، به وجود آید گفت: دانشجویان با این فکر وارد سفارت آمریکا نشدند، اما شرایط طوری شد که حادثه‌ای به وقوع پیوست که 444 روز از نظر اجرایی طول کشید و یک ماجرای سی و چند ساله برای کشور به وجود آورد.
 
این دانشجوی پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی به موضع‌گیری دولت موقت در آن زمان در خصوص تسخیر سفارت جاسوسی اشاره کرد و گفت: در آن زمان، بیشتر مردم و به‌خصوص دانشجویان از عملکرد دولت موقت رضایت نداشتند؛ به‌خصوص که زمزمه‌هایی مبنی بر مذاکره دولت موقت با آمریکا نیز شنیده می‌شد.
 
رجایی‌فر با بیان اینکه برخی در آن زمان علت سقوط دولت موقت را سقوط لانه جاسوسی در ایران می‌دانستند، گفت: در فضایی که لانه جاسوسی تسخیر شد، شرایط زمانی به شکلی بود که آمریکا هیچ مخالف علنی نداشت و حتی شاید کسی در دل خود نسبت به آمریکا ابراز علاقه داشت، اما شرایط و فضا در آن زمان طوری بود که کسی آن را به زبان نمی‌آورد.
 
وی با اشاره به برخی از انحراف‌ها که با گذشت‌ سال‌ها در خصوص تسخیر لانه جاسوسی به وجود آمده است، گفت: برخی عنوان می‌کنند که امام(ره) مخالف این حرکت دانشجویان بود و بعد به دلیل اینکه دانشجویان فریب خوردند، امام(ره) نیز در کار انجام شده‌ای قرار گرفت و از دانشجویان حمایت کرد.
 
این دانشجوی پیرو خط امام(ره) در تسخیر لانه جاسوسی ضمن انتقاد به وجود چنین نگاهی در مسئله تسخیر لانه جاسوسی گفت: امام(ره) در صبح 14‌ آبان سال 1358 از این مسئله دفاع کرد و بحث شیطان بزرگ، آمریکا را در آن زمان مطرح کرد.
 
رجایی‌فر ادامه داد: حمایت امام(ره) باعث حمایت مردم از این حرکت دانشجویان شد.
 
وی در ادامه به مسئله برقراری رابطه با آمریکا اشاره کرد و گفت: طی چند سال اخیر برخی مسئله رابطه و مذاکره با آمریکا را مطرح کردند که این چیزی جز شکسته شدن تابوی رابطه با آمریکا نیست.
 
این فعال دانشجویی سابق با بیان اینکه در زمان اصلاحات این مسئله به طور جدی مورد بحث قرار گرفت، گفت: بنده در آن زمان به‌طور کامل به‌عنوان مخالف استراتژی اصلاحات فعالیت می‌کردم و در روزنامه‌هایی مانند «صبح دوکوهه» تحلیل‌های خود را نسبت به این مسئله ذکر کردم.
 
رجایی‌فر با بیان اینکه ممکن است یکی از اعضای حزب مشارکت در قبرس ملاقاتی با آمریکایی‌ها داشته باشد یا از ته دل راضی به اشغال ایران از طرف آمریکا بوده باشد، خاطرنشان کرد: اما کسی در آن زمان جرئت نمی کرد از بحث رابطه ایران با آمریکا سخن بگوید.
 
وی با اعلام اینکه در دولت نهم و دهم بحث مناظره و مذاکره با آمریکا به سرعت مطرح شد، خاطرنشان کرد: رهبری در یکی از سخنرانی‌ها خود در تاریخ 1/1/85 یعنی هشت ماه بعد از دولت نهم، برقراری هر گونه ارتباط با آمریکا را ممنوع اعلام کرد و این زمانی بود که تنها هشت ما از دولت نهم گذشته بود و شاید مطرح شدن این مسئله در آن فضا، وجود سینگال‌های برای رابطه با آمریکا بود.
 
این فعال دانشجویی سابق به مطرح شدن بحث رابطه با آمریکا در نشست سازمان ملل اشاره کرد و گفت: البته آنها از این مسئله حمایت نکردند؛ زیرا می‌دانند این موضوع در ایران صاحب دارد و صاحب آن ملت ایران و رهبری انقلاب است و ربطی به دولت‌ها ندارد.
 
رجایی‌فر با بیان اینکه بعد از تسخیر لانه جاسوسی دو ظلم علیه کلیت نظام و رهبری به وجود آمد، گفت: یک ظلم به کلیت نظام بود که هر گونه تهاجم فرهنگی، علمی، سیاسی و حتی تحریم‌ها را در بر گرفت و دیگری ظلم به حضرت امام و رهبری بود که به دنبال تضعیف جایگاه استبکارستیزی ملت ایران بود.
 
وی با بیان اینکه آنهایی که عنوان کردند امام(ره) بر اثر فشار و تحت عمل انجام شده دانشجویان از تسخیر لانه جاسوسی دفاع کرد، ظلمی در حق امام انجام داده اند، گفت: برخی نیز معتقد بودند به دلیل وجود یک جاسوس شوروی، دانشجویان فریب خورده این جاسوس، لانه جاسوسی را تسخیر کردند.
 
این فعال دانشجویی سابق ادامه داد: حتی برخی معتقدند تسخیر لانه جاسوسی به دست خود آمریکایی‌ها انجام شد و این در حالی است که همه این نگاه‌ها، ظلم به امام(ره) و ملت ایران می باشد.
 
رجایی‌فر با بیان اینکه برخی طی سال‌های اخیر با تحلیل‌های انحرافی خود تلاش می‌کنند تسخیر لانه جاسوسی را اشتباه عنوان کنند، گفت: برخی طی این‌ سال‌ها اشغال سفارت آمریکا را غلط می‌دانند و با تحلیل‌های خود عنوان می‌کنند که دشمن اول مردم ایران انگلیس است؛ به خصوص اینکه بعد از فتنه 88 این مسئله پررنگ‌تر دیده شد.
 
وی با بیان اینکه آنها به دنبال این هستند که آمریکا را به‌عنوان شیطان بزرگ از ذهن مردم خارج کنند، گفت: همین تحلیل‌های غلط، دانشجویان را به سمت اشغال سفارت انگلیس هدایت کرد.
 
این فعال دانشجویی 13 آبان با بیان اینکه برخی معتقد بودند که رهبری تحت فشار این اقدام دانشجویان، از حرکت آنان در تسخیر سفارت انگلستان حمایت می‌کند، اما رهبری ایران شجاع‌تر از این است که در برابر چنین اقدام های نادرستی تحت فشار قرار گیرد.
 
رجایی‌فر با اشاره به برخی از تفاوت‌های تسخیر سفارت انگلستان و آمریکا ادامه داد: اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره) که چیزی نزدیک به 400 نفر بودند، مخفیانه صورت گرفت و این در حالی بود که سه الی چهار روز قبل از اشغال سفارت انگلستان، اعلامیه‌هایی پخش شد و از هیئت‌های دانشجویی برای حضور در این مراسم دعوت کردند.
 
وی با بیان اینکه به‌طور قطع وجود چنین برنامه‌ریزی باعث حضور برخی از افراد سودجو در این گونه تجمعات می‌شود، گفت: چیزی که نباید اتفاق می‌افتاد، اتفاق افتاد.
 
این فعال دانشجویی سابق با بیان اینکه در جریان تسخیر سفارت آمریکا و طی آن، چند ماهی که دانشجویان در این سفارت بودند تلاش کردند کمترین آسیبی به این سفارت وارد نشود، خاطرنشان کرد: اما حضور دانشجویان در سفارت انگلستان خسارت‌های چندین پوندی برای ایران به همراه داشت.
 
رجایی‌فر به برخی دیگر از این تفاوت‌ها اشاره کرد و گفت: در آن زمان که ما سفارت آمریکا را اشغال کردیم، چیزی به اسم قانون و یا مجلس وجود نداشت، اما سفارت انگلستان در زمانی توسط دانشجویان اشغال شد که مجلس طرح کاهش سطح رابطه با انگلستان را بررسی می‌کرد.
 
وی با بیان اینکه گاهی اوقات تحلیل‌های غلط از بلندگوهای درست و امتحان پس داده باعث می‌شود که خواصی نیز دچار تحلیل اشتباه شوند، گفت: رهبر انقلاب همواره اقدام دانشجویان سال 59 را مورد تأکید قرار داده و از آنها به‌عنوان دانشجویان بصیر و شجاع نام برده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار