به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از القدس العربی، باراک اوباما و میت رامنی، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز، دوشنبه آخرین تلاش های خود برای ورود به کاخ سفید را انجام می دهند.
در حالی که نامزدهای انتخاباتی در آمریکا در سخنرانی های تبلیغاتی خود به انتقاد و اتهام به برنامه ها و وعده های انتخاباتی یکدیگر می پردازند، تحلیلگران می گویند، مسائل مربوط به خاورمیانه در برنامه ها و رقابت های آنان غایب است.
به گفته ناظران اگر چه سیاست خارجی اوباما و رقیب جمهوریخواه وی در قبال مسائل خاورمیانه متفاوت است، اما آنان مشترکاً بر این اعتقادند که این مسئله از نگرانی های رای دهندگان آمریکایی نیست.
یک استاد علوم سیاسی در قاهره با اشاره به این موضوع می گوید: خاورمیانه تا کنون در رقابت های انتخاباتی اوباما و رامنی موثر نبوده است، اما در صورتی که آمریکا وارد یک تنش جدی با ایران یا مداخله در بحران سوریه می شد، می توانست نقش زیادی را بازی کند.
یک دیپلمات مصری نیز با اشاره به اینکه اسلام گرایان به قدرت رسیده در مصر به دنبال حل مسئله فلسطینیان بوده و از آمریکا انتظار عدم مانع تراشی در این باره را دارند، گفت: «مسئله فلسطین هیچ اهمیتی برای نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا نداشته است و هر دوی آنان در این باره به یک شیوه عمل کرده اند.»
در همین حال آخرین نظرسنجی ها حاکی از برابری حمایت های شرکت کنندگان در نظرسنجی از اوباما و رامنی است.
کارشناسان می گویند، مهم ترین نگرانی آمریکایی ها در سیاست خارجی تغییر موازنه قدرت در نظام بین المللی و افزایش قدرت چین است، بنابراین اختلاف میان جمهوری خواهان و دموکرات ها در این باره جزئی بوده و به شیوه مقابله با این تغییر موازنه برمی گردد.
از سوی دیگر ناظران بین المللی بر این باورند که سیاست های آمریکا در خاورمیانه و بویژه در مواجهه با جهان عرب این گونه نیست که دو گانه باشد و از دو عامل جمهوریخواهان و دموکرات ها تاثیر بگیرد، بلکه این سیاست دارای بازیگر سوم یعنی اسرائیل است که همواره در تصمیمات آمریکا در مورد خاورمیانه نقش مهمی را ایفا می کند.
بر اساس نظام رای گیری آمریکا، پیروز انتخابات ریاست جمهوری لزوما برنده آراء اکثریت مردم این کشور نیست بلکه نامزدها باید آراء مجمع انتخاباتی هر ایالت را از آن خود کنند که مجموع آن می تواند نامزدی را برنده یا بازنده انتخابات کند. از این روز، پیروزی در ایالت هایی که نه دمکرات و نه جمهوریخواه هستند برای هر نامزدی حائز اهمیت است.
هر یک از نامزدها برای پیروزی در انتخابات باید ۲۷۰ رای مجمع انتخاباتی (الکترال) را به دست آورد. آراء الکترال هر ایالتی ترکیبی از آراء رای دهندگان و نمایندگان آنها در کنگره آمریکا است.
گزارش آسوشیتدپرس حاکی است که جمهوریخواهان به خوبی می دانند که میت رامنی نتوانسته است پیشرفت چشمگیری در ایالت های مرددی مانند اوهایو داشته باشد.
گفتنی است که هیچ نامزد جمهوریخواهی تاکنون نتوانسته است برنده انتخابات شود مگر اینکه در ایالت اوهایو موفقیتی کسب کرده باشد.