به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، حسن عباسی شب گذشته در همایش «پول هرگز نمی خوابد» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد به بررسی اوضاع اقتصادی جمهوری اسلامی و جریانات حاکم پرداخت.
با اشاره به اینکه جریان شناسی کشور را با دو جناح سیاسی می شناسند، گفت: جریان شناسی سیاسی و جریان شناسی فرهنگی باید شناخته شود، اما جریان شناسی فرهنگی کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس مرکز بررسی های دکترینال با بیان اینکه کشور ما از دو جریان اقتصادی برخوردار است که منطبق بر جریانات سیاسی است، گفت: اصلاح طلب و اصولگرا از دو جریان اقتصادی استفاده می کنند، جریاناتی که مطالعه نشده و گنگ است؛ جریان اقتصادی حوزه اصولگرایان جریانی است موسوم به فریدمنی ها، یعنی اصولگرایانی که دولت را در دست دارند، تحولات اقتصادی را از نگاه فریدمن پیاده کرده اند؛ نگاهی که هر گونه چارچوبی که بر آن گذاشته می شود باید زدوده شود و فضای اقتصادی را کاملاً آزاد پیش ببرد؛ در مجمع تشخیص مصلحت نظام سندی را مشخص کردند که نگاه نئوکینزی دارد و در صفحه 782 این سند رسماً اعلام کردند که بررسی های کارشناسی مکاتب اقتصادی متعدد نشان می دهد قانون برنامه پنجم توسعه در نهایت مکتب نهادگرایانه است.
عباسی با اشاره به اینکه در نگاه اقتصادی، این دو الگو برگرفته از آمریکا و انگلیس است، گفت: مدلی که اصولگرایان پیاده می کنند، در حال حاضر ایالات متحده با این مدل با مشکل مواجه است؛ به این ترتیب در جریان شناسی خاص کشور عموماً کسی از چیزی خبر ندارد؛ چرا که یک گروه اقتصاد فریدمنی را پیاده می کند و دیگری اقتصاد انگلیسی را.
وی گفت: ما این طور فکر می کنیم که جناح اصولگرا از نظر جریان شناسی اقتصادی، نگاه دولت را بیشتر می پذیرد، اما بر عکس است و جناح اصلاح طلب نگاه دولت را بیشتر قبول دارد.
رئیس مرکز بررسی های دکترینال افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز قائل به مکتب نئوکینزی است، نه اندیشه دینی.
عباسی گفت: رهبر انقلاب، اسلامی بودن، ایرانی بودن و پیشرفت را در این جایگاه توضیح می دهد تا جایی که ایشان افراد را جمع می کند تا یکی یکی توضیح بدهد که هر دو جریان سر از اقتصاد غرب و مکتب نئوکینزی درآورده اند.
وی با بیان اینکه بن مایه معیشت مردم در کشور ما در نگاه هر دو جریان سیاسی کاملاً لیبرالی است و لیبرالیزم اقتصادی را پذیرفته است، گفت: در تشخیص مصلحت نظام، لیبرالیزم فرهنگی سند و امضا میشود، اما در جمهوری اسلامی سند حکومتی داریم که در بخش مصلحت نظام کارشناسانی حضور دارند که نگاهشان، لیبرالی است و لیبرالیزم اقتصادی در حکومت وجود دارد؛ به این ترتیب اگر لیبرالیزم فرهنگی را نفی کنیم، نمی توانیم با لیبرالیزم اقتصادی مماشات کنیم.
رئیس مرکز بررسی های دکترینال تأکید کرد: مکتب فریدمن و نئوکینزی، پول است؛ از سال 1983 به این سو ساختار بانک مرکزی در آمریکا شکل گرفت که اگر بخواهیم جایگاه آن را بشناسیم، خطرات آن را خواهیم شناخت؛ امروزه در جهان پول خودش خرید و فروش می شود. امروز با پول دلار تبدیل می کنند، بنابراین ارز نیست که خرید و فروش می شود، پول است و اقتصادی که به اینجا رسید انحطاط اقتصادی شروع می شود.
عباسی گفت: اگر شبکه بازار جمهوری اسلامی را ببینید از بازار صنعت و کشاورزی و غیره خبر پیروزی های سرمایه کشور خود را می دهند، جمهوری اسلامی خبر فتح بازار سرمایه را می دهد، اما در حوزه های دیگر بازار دچار مشکلات است و رقیبی وجود دارد به عنوان بازار سرمایه و کسی متوجه نیست و همه سر خود را به مانند کبک زیر برف فرو برده اند.
برزخ ایجاد شده از اقتصاد کشور
وی گفت: در معیار اندازه گیری که ما داریم نباید پول در خرید و فروش دخالت داشته باشد؛ اگر این کار را نکنیم اقتصاد اصلاح نخواهد شد.
رئیس مرکز بررسی های دکترینال تصریح کرد: بازاری که بازار هنر و تجارت و غیره را تحت تاثیر قرار داده، بازار ارز و سکه است که نوسان دارد، بعضی ها فقیر و بعضی ها ثروتمند می شوند و آنچه که باعث فلاکت اقتصاد ایالات متحده شده از راه سفته بازی و بورس صورت گرفته است.
عباسی با بیان اینکه ویژگی های مکتب اصولگرایان و اصلاح طلبان (مکتب فریدمنی و نئوکینزی) لیبرالی و پول مبنایی و مهمتر از همه ربوی بودن است، گفت: امروز برزخی که بر مبنای اقتصاد کشورمان ایجاد شده، این است که کشور ما از بازار سرمایه ارز و سکه ضربه می خورد، نه از بازار صنعت و کشاورزی و تجارت.
وی گفت: دو جران اصولگرا و اصلاح طلب در کشور جمهوری اسلامی باید اقتصاد پول مبنا را کنار بگذارند؛ زیرا دشمن نه در جنگ سخت و نه در جنگ نرم نتوانست کشور ما را به زمین بزند، بنابراین تصمیم گرفت پول ما را به زمین بکوبد و امروز ارزش پول در کشور ما از بین رفته است.
رئیس مرکز بررسی های دکترینال گفت: آمریکا برای حل مشکل اقتصادی خود به دنبال این است که مدل نظام اسلامی را پیاده کند، پس چرا ما فکر میکنیم که با رابطه با آمریکا مشکل ما حل خواهد شد؛ هر کاندیدایی که بر سر کار می آید باید ثابت کند که نگاهش فریدمنی و نئوکینزی نیست، دولت کنونی ما اصولگرا بود که اندیشه فریدمنی را پیاده کرد، همچنین آقایان در تشخیص مصلحت نظام سندی را مطرح کردند به نام نئوکینزی، حالا اسلام کجاست؟ هیچ جا.
عباسی گفت: با این حال ما مردم را در جریان می گذاریم که دولت اصولگرا فریدمنی عمل می کند و اصلاح طلب نئوکینزی، که از این دو تا معیشت مردم در نمی آید.
وی گفت: بنیان های نظام نباید بر اساس بنیان های غرب بنا شود؛ رهبری در جمع خبرگان گفت و تاکید کرد که کرسی آزاداندیشی بگذارید، اما کسی کاری نکرد؛ رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با مراجع عظام به ایشان گفت که 2000 ایمیل دریافت می کنیم که مشکل بانکی ما را که بانکداری ربوی است، حل کنید.
رئیس مرکز بررسی های دکترینال با بیان اینکه نظر رهبری و مراجع عظام این است که این دو مکتب را بردارید و بگویید که پشت این مکتب چه کسی هست و الا ما به مردم می گوییم، گفت: اگر حرف رهبری و مراجع عظام شنیده نشود، شما می آیید رای مردم را می گیرید و بنیان غرب را پیاده میکنید؛ جوان حزب جمهوری خواه این دو مکتب را قبول ندارد و می گوید ذات اقتصاد ربوی است؟ چرا اساتید اقتصادی کشور ما بیانیه نمی دهند که چرا این دو جریان یک مکتب را دنبال می کنند که لیبرالسیتی و جنگ با خداست، مگر رهبری به شما مسئولان نگفت که بروید کف دانشگاه ها و به دانشجویان گزارش بدهید.
عباسی با بیان اینکه حضرت امام نهادهای زیادی از جمله سپاه، ارتش و وزارت مسکن را در اوایل انقلاب تشکیل دادند، گفت: اما جایی که نهاد موازی نداشتیم، در بانک بود؛ حوزه امنیتی جمهوری اسلامی که از آن ضربه می خورد، به این خاطر است که مکتب اقتصاد پول مبنا آمریکا را نابود کرده و آنها با این مکتب می خواهند کشور ما را به زمین بزنند.
وی گفت: چطور آن روز 57 نفر برای رئیس جمهور نامه زدند، چرا امروز برای حل مشکل اقتصادی نامه نمی زنند؛ چون راهکاری ندارند؛ چرا دو میلیون دانشجوی علوم انسانی را در دانشگاه معطل کردیم و متنی را که آن طرف دنیا امتحانش را پس داده و منسوخ شده به آنها می آموزیم؟ چرا باید کاری کنیم که فقط آمار دانشجویان را بالا ببریم و بر این افتخار کنیم که تعداد دانشجویان دختر ما زیادتر از دیگر کشورهاست و حال با مشکل بالا رفتن سن ازدواج مواجه هستیم؟
رئیس مرکز بررسی های دکترینال گفت: اگر حرف بزرگان نظام را مسئولان زمین بگذارند یقه آنها را می گیریم و آنها را وادار به پاسخگویی می کنیم، مسئله ما تصمیم سازی است، با چنین وضعیتی طرحی مناسب را باید جایگزین کنیم، شعار ما شعار اقتصاد مقاومتی است، متاسفم برای کسانی که اقتصاد ریاضتی آمریکا را به نام اقتصاد مقاومتی بر کشور ما قالب کردند؛ رهبری در بین دو اقتصاد آمریکا که مصرف گراست و اقتصاد آلمان که تولیدگراست، نحله اقتصاد مقاومتی را در کشور مطرح کردند.
بدليل شرايط خاص صحبت هاي آقاي عباسي، تکست کردن سخنراني ها و تيتر انتخاب کردن براي آن مشکلات زيادي دارد، چرا که نتوانستيد و نخواهيد توانست حق مطالب علمي ايشان را ادا کنيد