گروه علمی خبرگزاری دانشجو؛ قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان که با مذاکرات و رایزنی های فراوان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1387تدوین شد و در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب رسید در آن زمان خوشحالی بسیاری از محققان و شرکت های دانش بنیان را به همراه داشت و محققان و مخترعان کشور را به آینده ای روشن امیدوار کرد ولی این قانون در حد قانون ماند و اجرایی نشد تا محققان هر روز مایوس تر شوند و از اجرا نشدن این قانون که اجرای آن حق مسلم آن ها بود گله کنند.
محمد مهدی نژاد نوری در گفت و گو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» از ابلاغ قانون حمایت از موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات خبر داد و گفت: این قانون که آیین نامه اجرایی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان زمینه عملیاتی شدن این قانون را فراهم می کند به زودی ابلاغ می شود.
وی افزود: بر اساس این قانون، شرکت های دانش بنیان از تسهیلاتی مانند معافیت مالیاتی 15 ساله، معافیت های گمرکی، اعطای پوشش های بیمه ای و دیگر تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برخوردار می شوند و می توانند بیش از پیش در عرصه تولید ملی موثر باشند.
وی گفت: تلاش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر این است که با همکاری دستگاه های ذیربط بخش هایی از مواد آیین نامه را که باید به شکل دستورالعمل شود، تهیه کند و با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات لازم را در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار دهد.
مهدی نژاد نوری ادامه داد: با ابلاغ این آییننامه شرکتهای دانشبنیان در کشور شناسنامهدار میشوند زیرا درحال حاضر شرکتهای دانش بنیان به صورت سنتی در پارکهای علم و فناوری راهاندازی شدهاند.
این خبر می تواند امید روزهای خوش آینده رو دوباره برای محققان و مخترعان و نوآوران کشور به همراه داشته باشد زیرا آن ها سال هاست که در انتظار اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و ارائه تسهیلات برای اجرای طرح هایشان هستند.