به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از اعضای انجمن اسلامی ادوار دانشگاههای تهران و تبریز، ارائه تحلیل درست و واقعبینانه از تحولات انقلاب اسلامی ایران را لازمه رسیدن به تصمیم صحیح برای ادامه راه نظام اسلامی خواند و با بیان نقش نیروهای مؤثر در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پس از آن گفت: اگرچه نیروهای سیاسی با سلایق گوناگون در انقلاب نقشی مهم داشتند، اما ملات و مبنای اصلی شکلگیری انقلاب اسلامی علیرغم تفاوتهای قومی و فرهنگی، عشق و علاقه عموم مردم به اسلام و مکتب اهل بیت(ع) و نیز انتظار پیشرفت و توسعه در جهان پُرشتاب معاصر بود و همین امر موجب جلوداری حوزههای علمیه و نیروهای مسلمان در مبارزات علیه شاه به رهبری امام راحل(ره) شد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی به ریزشهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه طبیعت انقلاب ها با افراط و تفریط عجین است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران نیز از این مقوله مبرّا نبود، چنان که با شکلگیری نظام جمهوری اسلامی ایران، بسیاری از گروهها که با خواست مردم همراه نبودند و افکار افراطی داشتند، از صحنه حذف شدند.
وی در ادامه به وضع جامعه و فضای سیاسی کشور در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: جنگ تحمیلی موجب شد جناحهای گوناگون حاضر در صحنه نظام اسلامی اختلافها را به حداقل برسانند و تحت رهبری حضرت امام(ره) به خوبی و با پیروزی از دفاع مقدس خارج شوند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی به بروز اختلافات پس از پایان جنگ تحمیلی اشاره کرد و با اشاره به حساسیت اوضاع اقتصادی، سیاسی و بینالمللی کشور در آن مقطع گفت: بازسازی کشور و رفع محرومیتهای جامعه ایجاب میکرد که از تمام نیروهای دلسوز کشور اعم از چپ و راست و تندرو و کندرو برای ساختن بنیانها و تولید و اقتصاد کشور استفاده شود و این امر سبب شد، دولتی نسبتاً متعادل شکل بگیرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این شبهه که چرا ریشه اختلاف، تضاد و انحراف از ابتدا در نظام جمهوری اسلامی خشکانده نشد، وجود اختلاف و تضاد را طبیعی و موجب پویایی جامعه خواند و تصریح کرد: در هیچ دوره از انقلاب و نظام اسلامی بنا نبود که نیروهایی که قصد خدمت داشتند، علیرغم اختلاف سلایق آرا حذف شوند، بلکه هنر حضرت امام و انقلابیون، حفظ همه نیروهای در صحنه بود مگر اینکه بر ضد انقلاب و نظام، دست به اسلحه ببرند و چنین شد که گروههایی نظیر منافقین و فدائیان خلق از صحنه انقلاب حذف و نیروهای چپ و راست و متعادلها حفظ و با مدیریت بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب تا پایان دولت اصلاحات حفظ شدند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با اشاره به نقش متعادلکننده حضرت امام و سپس رهبری معظم انقلاب میان نیروها و دلسوزان جامعه از جناحها و سلایق گوناگون، حفظ تعادل و توازن میان نیروهای سیاسی را ضامن پویایی و رشد و پیشرفت کشور خواند و افزود: حذف برخی گروهها با سلایق سیاسی مختلف هیچگاه به صلاح کشور نبوده و راه درست اداره جامعه هم بازگشت به تعادل و پرهیز از حذف دلسوزان و وفاداران به انقلاب و قانون اساسی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حفظ نیروها و دلسوزان واقعی کشور از سلایق گوناگون را هنر اداره کشور خواند و گفت: راه درست و واقعبینانه این است که تعادل را به جامعه باز گردانیم و این امر شدنی و قابل تحقق است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی اولین قدم در بازگشت تعادل به جامعه را برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و قانونی خواند و گفت: با تحقق این امر، همه نیروهای سیاسی فعال و مردم به نتیجه بیرون آمده از صندوقها تمکین کرده و با همکاری و یاریرسانی به دولت، مشکلات و معضلات کشور به یاری خداوند برطرف خواهد شد.
در ابتدای این دیدار برخی از حاضران به تشریح فضای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و نیز اوضاع دانشگاههای کشور پرداخته و خواستار رهنمودهای آیتالله هاشمی رفسنجانی برای آینده کشور شدند.
به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای هیأت مدیره و منتخبین اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی، مهندسی و صنایع انرژی ایران، درد دلها و خطرات کارشناسی نمایندگان جمع حاضر را واقعی و دلسوزانه خواند و با اشاره به راه و منطق مدیریت کشور پس از جنگ تحمیلی گفت: احیای صنایع و اقتصاد کشور و شکوفایی صنایع و ذوق و شوق سازندگی کشور پس از جنگ تحمیلی این نوید را میداد که انقلاب اسلامی ایران تحت لوای مکتب اهل بیت(ع) در سالیان نه چندان دور الگوی ملتهای زجرکشیده و توسعهنیافته مسلمان و غیرمسلمانان منطقه و جهان گردد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تقدیر و تشکر تولیدکنندگان و کارآفرینان کشور از برنامهها و سیاستهای توسعه پس از جنگ را نتیجه در پیش گرفتن منطق و تدبیر در برنامهها و تعامل سازنده با همه کشورها عنوان و تصریح کرد: همانگونه که با جدّیت و تدبیر و عقلانیت توانستیم دفاع مقدس و مذاکرات قطعنامه 598 را پیش ببریم، همین منطق پس از جنگ نیز مؤثر افتاد و زمانی که کشورها و قدرتها جدّیت و درستی منطق و عقلانیت ایران را در عمل دیدند، راه تعامل و همکاری بینالمللی برای توسعه و پیشرفت کشور به سرعت هموار و اقتصاد کشور در ریل جهش اقتصادی قرار گرفت.
وی در ادامه به وضعیت نامساعد اقتصادی کشور پس از پایان جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: حضرت امام(ره) و مسئولان کشور به درستی و در مقطعی حساس جلوی خسارت بیشتر کشور را گرفتند و با حاکم کردن منطق و تدبیر در تصمیمات، دنیا سر تعظیم برای تعامل با ایران فرود آورد و با سرازیر شدن امکانات داخلی و خارجی، توسعه و سازندگی را با سرعت خوبی به پیش برد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وضع کنونی کشور را بسیار بهتر از پایان جنگ خواند و گفت: در حال حاضر امکانات مادی، انسانی، جغرافیایی و فکری بسیار خوبی در کشور وجود دارد و در صورت در پیش گرفتن تدبیر و تعامل در داخل و خارج، زمینههای جبران خسارت و جهش اقتصادی فراهم است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی صنایع زیرساخت و فنی و مهندسی و نیز نیروی انسانی شاغل در این عرصه را سرمایهای عظیم ایران اسلامی دانست و گفت: کارهای بزرگی در کشور وجود دارد که کارآفرینان و متخصصان و صنعتگران داخلی به خوبی از عهده انجام آن برمیآیند و نظام و دولت تنها باید راه و مسیر حرکت این سربازان عرصه سازندگی کشور را هموار و حمایت خود را از آنان دریغ ندارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برنامههای پنج ساله و نیز تدوین سند چشمانداز 20 ساله کشور گفت: در صورتی که برنامه 5 ساله چهارم و پنجم کشور به خوبی اجرا میشد، دیگر نیازی نبود که امروز حسرت عقبماندگی از بعضی کشورهای همسایه در برخی زمینهها را بخوریم و خجالتزده دلسوزان صنعتگر و فعالان صدیق اقتصاد کشور باشیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، بزرگترین انحراف را انحراف از توسعه و سازندگی کشور دانست و با اشاره به شعارهای بیپشتوانه اقتصادی و نیز قرار دادن سرمایههای کشور و پول نفت در جیب مردم گفت: حمایت واقعی از اقتصاد و اشتغال کشور کمک به تولید ثروت و حمایت از سرمایهگذاری و صنعت و سایر بخشهای اقتصادی است و ایجاد اشتغال و توسعه جز از طریق حمایت از تولید و فعالان اقتصادی امکانپذیر نخواهد بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خاتمه ریشه همه مشکلات کشور را روحیه افراط و تفریط که انسانهای شعاری و کماطلاع در جامعه ترویج کرده و میکنند، دانست و گفت: با حاکم شدن این تفکر افراد اهل فکر و تعقل و صاحبان ابتکار و عمل به تدریج گوشهنشین و از میدان خارج شدند و عرصه سیاست و اقتصاد در دست بیتجربهها و کوتهنظران قرار گرفت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با استقبال از پیشنهاد تشکیل کمیته یا کمیسیون صنایع زیرساخت و فنی و مهندسی در این نهاد گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام از پیشنهادات کارشناسان، صنعتگران و تولیدگران عرصههای گوناگون برای تدوین سیاستهای کلی بخش اقتصاد همواره استقبال میکند.
در ابتدای این دیدار آقایان دکتر شمس اردکانی، مهندس ملکیانیفرد، مهندس پارسا، مهندس تالاری و مهندس فروغی نمایندگان بخشهای گوناگون صنایع خدمات فنی و مهندسی و انرژی به تشریح وضعیت صنایع مذکور در کشور پرداخته و با طرح پارهای از مشکلات پیش روی صنایع گوناگون زیرساخت نظیر آب، برق، پتروشیمی، نفت، انرژی و سایر خدمات فنی و مهندسی، ایجاد کمیسیون یا کمیتهای از کارشناسان این صنعت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و استفاده از دیدگاههای آنان در تدوین سیاستهای کلی نظام را خواستار شدند.