به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام ابراهیم رئیسی صبح امروز در همایش امر به معروف و نهی از منکر در حوزه سیاست که به همت بسیج اساتید در سالن دهشور دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه حقیقت دین مجموعهای است از بایدها و نبایدها که در سنت و قرآن وجود دارد، گفت: وجود ذهنی دین، تودهای از باورها و اندیشههاست و وجود عینی دین نیز مجموعهای می باشد از آنچه در زندگی انسان عینیت پیدا میکند.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه در نظام اسلامی حکومت و حاکمیت به عنوان عامل امر به معروف و نهی از منکر شناخته میشود، گفت: در حکومت دینی هم حکومت مسئولیت امر به معروف دارد و هم آحاد جامعه نسبت به یکدیگر در این زمینه مسئول هستند.
وی ادامه داد: یکی از رمزهای بقای انقلاب اسلامی، تسری امر به معروف و نهی از منکر در بین حاکمیت و مردم است.
رئیسی با بیان اینکه اگر این نگاه در انقلاب اسلامی ایران وجود نداشت نظام ولایی در ذیل انقلاب اسلامی ایران به وجود نمیآمد، گفت: حتی اگر چنین نگاهی وجود نداشت، شاهد پیروزی انقلاب نبودیم؛ به این ترتیب نظام جمهوری اسلامی ایران از برکات امر به معروف و نهی از منکر است.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه امروز مسئله امر به معروف و نهی از منکر در نظام به خوبی حاکم است، گفت: تشکلها، احزاب، استادان و رسانهها نیز با هدف اصلاحگری در مسیر امر به معروف و نهی از منکر حرکت میکنند.
وی در همین زمینه افزود: استادان و رسانهها وظیفه دارند هر جا که کمی و کاستی بود آن را اصلاح کنند.
رئیسی با بیان اینکه باید نقدپذیری از ویژگیهای مسئولیت پذیری در جامعه دینی باشد، گفت: تنها راهکار اصلاح نظام امر به معروف در حوزههای مختلف اداری، سیاسی، اعتقادی و اجتماعی است.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به خاطرهای در خصوص تعیین خود به عنوان دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر و دیدارش با رهبر انقلاب برای شروع به کار در این زمینه گفت: وقتی خدمت رهبر انقلاب رسیدیم، ایشان عنوان کردند جمع شما میخواهد امر به معروف و نهی از منکر را احیا کند، بنابراین باید در این زمینه تلاشهایی را انجام دهید.
وی با بیان اینکه باید موانع و راهکارهای اجرایی امر به معروف و نهی از منکر را شناسایی و برای آن چاره اندیشی کرد، گفت: در امر به معروف باید به اختلافها و زمان و مکان آن توجه کرد.
رئیسی با بیان اینکه در امر به معروف باید طرح و برنامه داشته باشیم، گفت: باید اولویتها نیز در امر به معروف مورد توجه قرار گیرد.
معاون اول قوه قضائیه از اصلی و فرعی کردن مسائل در امر به معروف به عنوان یکی از مهمترین نکات یاد برد و افزود: امروز ایجاد یاس در جامعه بزرگترین منکر است و ایجاد امید بزرگترین امر به معروف محسوب میشود.
وی افزود: در ایجاد تشکلها و احزاب باید اصل امر به معروف و نهی از منکر مورد توجه قرار گیرد.
رئیسی با بیان اینکه بیداری اسلامی امروز محصول امر به معروف و نهی از منکر است، خاطرنشان کرد: اگر در این زمینه در ابعاد مختلفی کار شود، این موضوع میتواند به شکل بهتر و مهمتری ادامه پیدا کند.
معاون اول قوه قضائیه در پایان با اشاره به نقش حوزه و دانشگاه در مسئله امر به معروف و نهی از منکر گفت: قوه قضائیه آمرین به معروف و ناهیان از منکر را در همه ابعاد حمایت میکند؛ البته حوزه و دانشگاه و دستگاههای فرهنگی باید به گونهای باشند که همه نسبت به آن احساس مسئولیت کنند و در جهت اصلاح جامعه گام بردارند.