کد خبر:۲۱۶۵۹۳
نشست نشکل های دانشجویی مقابل مجلس؛

طرح اصلاح قانون انتخابات کاندیداها را وامدار مجلس می کند/جریانی می‌خواهد این طرح را به مجمع تشخیص بکشاند

نمایندگان چهار تشکل دانشجویی کشور در نشست خبری خود مقابل مجلس انتقادات خود را درباره طرح اصلاح قانون انتخابات مطرح کردند.
طرح اصلاح قانون انتخابات کاندیداها را وامدار مجلس می کند/جریانی می‌خواهد این طرح را به مجمع تشخیص بکشاند

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ نشست خبری نمایندگان اتحادیه‌های دانشجویی با موضوع «نقد طرح اصلاح قانون انتخابات» پیش از ظهر امروز مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد؛ هر چند این نشست با حاشیه‌هایی همراه بود، اما نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در مدت زمان کوتاهی مطالبات و انتقادات خود نسبت به این طرح را عنوان کردند.

 

دیانی: طرح اصلاح قانون انتخابات، کاندیداها را وامدار نمایندگان مجلس می‌کند. 


میکائیل دیانی، عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در این نشست با بیان اینکه ما مخالف اصلاح قانون انتخابات نیستیم، گفت: دو فوریت طرحی که به عنوان اصلاح قانون انتخابات تصویب شده، از اصل فسادآور است. 


 

 


وی با بیان اینکه این طرح با هدف اصلاح قانون انتخابات عنوان نشده است، گفت: این طرح قسمتی از پروژه سیاسی با محوریت لاریجانی است.
 
عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه جنبش دانشجویی احساس خوبی نسبت به این طرح و مطرح شدن آن در این شرایط اکشور ندارد، گفت: جنبش دانشجویی به دلایل مختلفی با آن مخالف است.
 
دیانی به برخی از این دلایل اشاره کرد و گفت: این طرح کاندیداهای ریاست جمهوری را وامد‌ار نخبگان و نمایندگان مجلس می‌کند.
 
وی افزود: شائبه سیاسی بودن این طرح در شرایط فعلی قابل توجه است و اگر هم در خوش‌بینانه‌ترین حالت تصور کنیم که این پروژه به دست آقای لاریجانی ایجاد نشده است، می‌توان گفت برخی از اطرافیان ایشان نقش پررنگی در اعمال این طرح دارند.
 
عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: جنبش دانشجویی نمایندگان را تهدید می‌کند که اگر بررسی این طرح ادامه پیدا کند و پاسخ قانع‌کننده‌ای از سوی آنها دریافت نکند، این جنبش تجمع بزرگ‌تری از یکشنبه سیاه مقابل مجلس برگزار خواهد کرد.
 
دیانی با بیان اینکه تیم اطراف آقای لاریجانی نقش پررنگی در هدایت این طرح دارند، گفت: به نظر می‌رسد شورای نگهبان این طرح را تصویب نکند؛ همچنین گمانه‌زنی‌هایی در خصوص ارجاع آن به مجمع تشخیص مصلحت و سیاسی کاری بودن آن مطرح است.
 
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد اگر اشخاصی مانند محتشمی‌پور، حجاریان با بهزاد نبوی در مجلس حاضر بودند، نمی‌توانستند طرحی را به این شکل در مجلس ارائه دهند.
 
عضو شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه انتظار داریم نمایندگان اصولگرا پاسخگوی مردم و بخصوص کسانی که به آنها رای داده‌اند، باشند، گفت: چون این طرح مخالفت صریح با قانون اساسی دارد، به طور قطع جنبش دانشجویی در صورت نگرفتن پاسخ مناسب، برخورد تاریخی‌ای با آن خواهد کرد.

 
خوجگی: اصلاح قانون انتخابات فاتحه جمهوریت نظام را می خواند


مهدی خوجگی در نشست نمایندگان تشکل‌های دانشجویی مقابل مجلس با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات و تصویب فوریت آن در مجلس گفت: جنبش دانشجویی چندین مرتبه خواستار اصلاح قانون انتخابات شده است و آن را مطالبه کرده است. 

 


 

 


وی با بیان اینکه تعجب‌آور است مجلسی که ادعای ولایت‌مداری را دارد طرحی را که مخالف صریح سخنان رهبری است به بررسی می‌گذارد گفت: اگر این طرح تصویب شود باید فاتحه جمهوریت نظام را که امام برای آن زحمات و سختی‌های زیادی را متحمل شدند، خواند.
 
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی ضمن انتقاد به بندهای این طرح اظهار داشت: این طرح اصول را زیر پا می‌گذارد و باعث شکل‌گیری حلقه‌های قدرت و ثروت در نظام می‌شود.
 
خوجگی بیان داشت: این طرح صیانت از حقوق مردم را مطالبه نمی‌کند و بده و بستان‌های سیاسی را در نهادهایی که باید از حقوق مردم صیانت کنند می‌شود.
 
وی گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات بیشتر از اینکه دغدغه اصلاح قانون انتخابات را داشته باشد تلاش می‌کند کاندیداهایی خارج از چارچوبی که نمایندگان و مجلس می‌خواهند، به میان نیایند.
 
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه برگزاری این نشست خبری اولین اعتراض جدی جنبش دانشجویی به طرح اصلاح قانون انتخابات است، خاطرنشان کرد: اگر این طرح تصویب شود به طور قطع جنبش دانشجویی یکشنبه سیاه دیگری را مقابل مجلس رقم خواهد زد.
 
خوجگی در انتها ضمن انتقاد از رویکرد مجلس در زمینه تصویب فوریت این طرح خاطرنشان کرد: امیدواریم مجلسی که ظاهر آن شبیه به اهرام ثلاثه شده است در باطن نیز مطابق اهرام ثلاثه نشود که در این صورت جنبش دانشجویی آن را مانند سرنوشت فرعون خواهد کرد.

 

حضوری: جریانی می‌خواهد اصلاح قانون انتخابات را به مجمع تشخیص بکشاند.


مصطفی حضوری، جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع ) در نشست نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در مقابل مجلس ضمن اشاره به رفتار برخی از نیروهای انتظامی در خصوص برگزاری این نشست گفت: به نظر می‌رسد مجلس محل آزاداندیشی و قانون‌مداری است و حضور ما به عنوان دانشجویان و بحث پیرامون مسائل آزاداندیشی منعی نداشته باشد.

 

 


 


وی با بیان اینکه تصویب این طرح شتاب‌زده به نظر می‌رسد گفت: مجلس در آن زمانی که مردم گرفتار مشکلات اقتصادی بودند چنین شور و نشاطی را که برای تصویب این طرح به خرج داد به کار نگرفت.
 
این فعال دانشجویی  با بیان اینکه مطرح شدن این طرح در نزدیک ایام انتخابات این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که چرا با سرعت چنین طرحی در دستور کار مجلس قرار گرفته است گفت: در حالی که شورای نگهبان کمابیش در خصوص این طرح موضع‌گیری کرده است و گمان می‌رود که شورای نگهبان در برابر این طرح موضع‌گیری داشته باشد.
 
حضوری با اشاره به برخی از بندهای این طرح گفت: سن کاندیداهای انتخابات که در این طرح آمده است مخالف صریح با قانون اساسی است و اصرار نمایندگان به تصویب این طرح جای تعجب و سوال دارد.
 
وی بیان داشت: جریانی در مجلس می‌خواهد این طرح را که محل ابهام فراوان دارد را به مجمع تشخیص مصلحت نظام بکشاند.
 
جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)  بابیان اینکه طرح مورد نظر مخالف اصول قانون به خصوص در بخش‌های نظارتی است گفت: متاسفانه تلاش‌هایی نیز برای اصلاح این طرح از سوی نمایندگان دیده نشده است.
 
حضوری  با تاکید بر اینکه هیچ گاه تردیدی در برگزاری انتخابات در نظام جمهوری اسلامی وجود نداشته است، افزود: چنین اقداماتی در مجلس برای تصویب طرح قانون انتخابات ریاست جمهوری اقداماتی است که برخی جریان‌ها در کمیته صیانت از آرا انجام دادند.
 
وی به مطرح شدن بحث رجل سیاسی در این طرح اشاره کرد و گفت: این بند نیز دارای چند ابهام اساسی است اما متاسفانه نمایندگان راهکاری را در برابر آن ارائه دادند که به دور از بررسی‌های کارشناسی است و شتاب‌زده به نظر می‌رسد.
 
حضوری در خاتمه از نمایندگان خواست این طرح را در فضایی به دور از شتاب‌زدگی بررسی کنند تا نتایج خوبی از آن به دست آید.

 

میرزاده: طرح اصلاح قانون انتخابات در راستای منافع گروه خاصی است.  


سید ایمان میرزاده امروز در نشست خبری تشکل های دانشجویی مقابل مجلس با اشاره به فوریت طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس گفت: اولویت‌های بزرگتری در مجلس و کشور وجود دارد اما شاهد فوریت در تصویب این طرح هستیم در حالیکه به طور قطع دستاوردی برای نظام ندارد.

 

 

 

 

وی با بیان اینکه این طرح شائبه سیاسی دارد و در راستای منفعت گروهی خاص است، گفت: در حالیکه علما و بزرگان توصیه می‌کنند که باید از ورود به موضوعاتی که در آن شائبه وجود دارد، پرهیز کنیم، به نظر می رسد مجلس شورای اسلامی نباید به این طرح ورود پیدا می کرد.

 

عضو اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان خاطرنشان کرد: شورای نگهبان با طرح اصلاح قانون انتخابات مخالف است، بنابراین اصرار تصویب این قانون در شأن مجلس نیست.

 

میرزاده با اشاره به جایگاه مجلس و وظیفه آن باید برای احقاق حقوق مردم تصریح کرد: با تصویب این قانون اتفاق خاصی برای احقاق حقوق مردم نمی‌افتد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
gerdoo
-
۰۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۳
salam. matlab khob bood ama tahlil nadasht.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار