به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا باهنر صبح امروز در نشست خبری خود با اهالی رسانه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح اصلاح قانون انتخابات و اینکه برخی معتقدند چنین طرحی برای نیامدن افرادی مانند آقای هاشمی است، گفت: هیچ قانونی نیست که در مجلس تصویب شود و به نفع همه آحاد کشور باشد.
باهنر با بیان اینکه همواره برخی از طرحها و قانونهایی که مجلس آنها را وضع میکند دچار منفعت میشوند، گفت: در خصوص قانون انتخابات هم همین طور است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرط سنی حاضر در قانون انتخابات گفت: شرط سنی بالای 75 سال برای کاندیداهای ریاست جمهوری برای این است که ما معتقدیم افرادی که سن آنها بیشتر از 75 و 80 است دیگر آن پویایی و تحرک لازمی را که برای رئیس جمهور لازم است، نخواهند داشت.
وی در ادامه افزود: حتی رهبران چین که زمانی جزو مسنترین افراد برای رهبری یک کشور بودند در حال حاضر برای انتخاب آنها شرط سنی وضع شده است و این به این معنی است که آنها نیز به این نتیجه رسیدهاند.
باهنر با اشاره به وجود برخی از انتقادات در خصوص وضع این قانون و طرح برای نیامدن آقای هاشمی به عرصه انتخابات گفت: ایشان بارها و بارها اعلام کردهاند که کاندیدا نمیشوند و ما نیز به این یقین رسیدیم که ایشان نمیآیند بنابراین این انتقاد، انتقاد درستی به نظر نمیرسد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه طی چند روز اخیر اخبار و شایعاتی مبنی بر کاندیداتوری شما برای انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح شده است آیا شما این مسئله را تایید میکنید، گفت: بنده چندین مرتبه این مسئله را تکذیب کردهام و عنوان کردهام که کاندیدا نمی شوم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار که شما در جمع دانشجویان کرمان عنوان کردهاید که برای انتخابات میآیید، گفت: منظورم بنده این بود که معتقدم اگر جبهه پیروان خط رهبری زمانی به این نتیجه رسید که کاندیداهای اصولگرایان را دور هم جمع کند تا از بین آنها فردی را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری مطرح کند خوب است که یک نفر از اعضای جبهه پیروان به نمایندگانی از اصولگرایان در این جلسات حضور داشته باشد که البته این شخص میتواند بنده یا یکی از دوستان باشد.
باهنر با بیان اینکه قصد کاندیداتوری برای ریاست جمهوری آینده به هیچ وجه ندارم، گفت: هستند افراد صالحی که بتوانند جامعه را به خوبی مدیریت کنند اما به نظر من باید یک تیم قوی برای ریاست جمهوری و مدیریت جامعه معرفی و انتخاب شود و البته هستند در بین اصولگرایان افرادی که با در کنار هم قرار دادن آنها میتوان تیمی قوی را برای مدیریت کشور ایجاد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال دیگری درباره قانون هدفمند کردن یارانهها و اینکه برخی معتقدند اجرای فاز اول قانون هدفمند کردن یارانهها به نفع کاندیدای دولت است و جلوگیری از اجرای فاز دوم آن توسط مجلس به نفع کاندیدای اصولگرایان که رقیب دولت می باشد، گفت: ما یک زمانی منافع ملی، حزبی و شخصی داریم که باید با در نظر گرفتن آنها و تعیین اولویت و اهمیت دادن به آن، آن را انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه گاهی وقتها باید از منافع شخصی و حزبی برای منافع دسته جمعی و ملی کوتاه آمد، گفت: اگر زمانی منفعت حزبی ما به ضرر همه مردم بود به طور قطع باید از آن دوری کرد و منفعت مردم را مدنظر قرار داد.
باهنر با بیان اینکه در چنین شرایطی همه ما مکلف به تعیین منفعت مردم هستیم، گفت: اگر ما به این نتیجه برسیم قطعا به موضعی که به نفع منافع ملی و مردم باشد منفعت شخصی و حزب را کنار میگذاریم حتی اگر این مسئله باعث ریزش آراء نیز باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ما مخالف اجرای مرحله دوم فاز هدفمندی یارانهها هستیم، گفت: ما از اجرای مرحله اول فاز هدفمند کردن یارانهها در مجلس به طور قاطع دفاع میکنیم و قطعا هر رئیس جمهوری که مردم آن را انتخاب کنند در اجرای فاز اول با همراهی و همدلی مجلس روبهرو خواهد شد.
وی در عین حال تاکید کرد: معتقدیم اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانهها به تدبیر و مطالعات و کار کارشناسی بیشتری نیازمند است.
باهنر در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در خصوص پیشبینی شما برای انتخابات آینده گفت: به نظر من در انتخابات آینده 3 قطب و 3 جریان سیاسی با یکدیگر رقابت میکنند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در توضیح این تحلیل خود افزود: یک قطب رئیس جمهور و دولت دهم است که قطعا در انتخابات آینده بدون نظر و بدون کاندیدا نخواهد بود و اعوان و انصار آن در یک جریان به فعالیت انتخاباتی میپردازند.
وی در ادامه گفت: جریان دیگر برای حضور در عرصه انتخابات اصولگرایانی هستند که رقیب دولت به شمار میروند.
باهنر در ادامه خاطرنشان کرد: قطب دیگر نیز گروه و جریانهای غیراصولگرایان هستند که میتوانند شامل اصلاحطلبان و یا گروههای دیگری شوند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: البته از اصلاحطلبان کسانی که مواضع روشنی را در خصوص فتنه 88 اخذ کردند و به معنی واقعی اصلاحطلب هستند در عرصه انتخابات آینده به طور قطع حضور فعالی را خواهند داشت.
وی در ادامه در پاسخ به سوال همین خبرنگار که آیا تنها 3 کاندیدا برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح میشوند گفت: بعید است تنها 3 کاندیدا مطرح شوند اما به نظر من این 3 قطب در انتخابات آینده با یکدیگر رقابت میکنند.
باهنر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص اینکه کاندیداتوری چه کسانی برای انتخاباتآینده قطعی شده است، گفت: طبق اخبار موجود حضور آقای قالیباف، رضایی، پورمحمدی، عارف و اخیرا آقای کمالی که حزب اسلامی کار آن را مطرح کرده است در انتخابات آینده قطعی شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص پیروزی اخیر مردم غزه و شکست اسرائیل گفت: علیرغم وضعیتی که مردم مظلوم غزه و شهر محاصره شده غزه داشت و با وجود دادن تلفات و شهدای زیادی که این مسئله مایه تاسف ماست اما پیروزی مقاومت در نبرد هشت روزه که اکثر رسانهها نیز به آن اذعان میکنند تحولاتی را در خصوص آینده و موجودیت رژیم صهیونیستی به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تحلیلهای مختلفی در خصوص شکست اسرائیل در این جنگ وجود دارد، گفت: برخی این مسئله را به دلیل وجود تغییر و تحول و تحولاتی که در رژیم صهیونیستی در حال وقوع است، میدانند.
باهنر با بیان اینکه البته با توجه به این مسئله برخی عنوان می کنند که شکست اسرائیل در این جنگ قطعی بود، گفت: دلایل مختلفی برای شروع این جنگ توسط رژیم صهیونیستی مطرح میشود به طوری که برخی معتقدند رژیم صهیونیستی بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای اینکه بخواهد خود را نشان دهد و اینکه میتواند بر مسئولان دولت ایالات متحده مسائلی را تحمیل کنند این جنگ را شروع کرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برخی نیز انتخابات آینده اسرائیل را مطرح میکنند و اینکه این جنگ امیدواری را به ساکنان غاصب سرزمینهای اشغالی بدهد.
وی با بیان اینکه به هر حال هیچ کدام از این تعابیر و پیشبینیهای رژیم صهیونیستی تعبیر نشد، افزود: پیروزی مردم غزه در جنگ هشت روزه نشان داد که رژیم صهیونیستی امروز ضعیفتر از هر دوره دیگری است.
باهنر با اشاره به نقش ایران در جنگ مشروطه به سخنان رهبری در این زمینه اشاره کرد و گفت: طبق سخنان رهبری هر جا جنگی با اسرائیل سر بگیرد ایران حمایت از طرف مقابل را وظیفه شرعی، قانونی و انسانی خود میداند؛ چراکه این رژیم بزرگترین ظلم را روا میدارد و به طور قطع حمایت از مردم مظلوم غزه افتخار است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما از هیچ گونه امکاناتی در جنگ هشت روزه علیرغم محاصره غزه دریغ نکردیم، گفت: ما از گفتن این حرف ابایی نداریم و در این جنگ با وجود محاصره غزه امکاناتی را که مورد نیاز آنها بود را در اختیار آنها قرار دادیم و از آن حمایت کردیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تکذیبیه مجلس به سخنان رئیس دفتر آیت الله مصباح یزدی و نظر شما در این زمینه گفت: بنده در جریان این مسئله نیستم.
باهنر در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکرات هستهای ایران با 1+5 و نظر مجلس در این زمینه گفت: موفقیت این مذاکرات نسبی است و معمولاً برپایه دیپلماتیک بدیع دو طرف است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امیدواریم 1+5 با توجه به تجربیات گذشته در این زمینه گام بردارند، گفت: البته ما تقریباً به این نتیجه رسیدهایم که آنها در این مسئله بحث فناوری و مسئله حقوقی و امنیتی را مطرح میکنند و قاعدتاً اینگونه فشارها ملت ایران را برای رسیدن به مقصود خود مصممتر میکند.
وی با بیان اینکه امیدواریم طرف مذاکره طبق قوانین بین المللی و آژانس حقوق هستهای مردم ایران را به رسمیت بشناسد، گفت: در چنین شرایطی ایران هم به طور قطع در جهت اطمینان بخشی به مجامع بینالمللی طبق سالهای گذشته هر تلاشی را که لازم بداند انجام داده و میدهد.
باهنر با بیان اینکه آنها اگر قدری از فرهنگ اسلامی، ایرانی و شیعه شناخت داشتند این مسئله را تا به امروز ادامه نمیدادند، گفت: وقتی بالاترین مقام مذهبی و سیاسی یک دولت اسلامی استفاده از سلاح هستهای را حرام شرعی اعلام میکند بنابراین این فناوری در این کشور هرگز به سمت انحراف نخواهد رفت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه وضعیت پروتکل الحاقی در مجلس چگونه است، گفت: در حال حاضر پروتکل الحاقی در مجلس مطرح نیست و اگر بیعقلیها و بیتدبیریهای 1+5 بیشتر شود ممکن است خود پروتکل اصلی نیز در مجلس ایران زیر سوال رود.