محمدرضا باهنر در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در واکنش به انتقادات دانشجویان به طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: در نظام مردمسالاری دینی کشور ما، بر اساس قانون اساسی تقریباً همه مسئولان سطح بالای کشور مستقیماً یا با یک واسطه توسط مردم انتخاب میشوند.
وی در همین زمینه افزود: با توجه به این فرآیند معتقدیم حتماً نیازمند وجود یک یا چند حزب قدرتمند در کشور هستیم که به شکل منسجم و شناسنامهدار پاسخگوی مطالبات مردم باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعضی از روحیات و افراد وجود حزب در کشور را بر نمیتابند، گفت: این افراد وجود حزب را باعث ایجاد کانون قدرت و ثروت میدانند، اما وقتی از آنها درباره جایگزین حزب سوال میکنی معتقدند مردم خود بدون وجود احزاب، اشخاص و کاندیداها را انتخاب کنند.
باهنر ادامه داد: البته این اتفاق در انتخابات ریاست جمهوری 1376 و 1384 رخ داد و مردم بدون حضور احزاب افرادی را برای ریاست جمهوری انتخاب کردند.
وی با بیان اینکه اگر احزاب قوی در کشور وجود داشته باشند، زمینه ارتقای قانونی و منضبط برای افراد بوجود میآید، گفت: چگونه است که خود دوستان دانشجو نیز مانند همه دنیا پذیرفتهاند که اگر بعنوان مثال شخصی به ارتش میرود باید مراحل مختلف آن را طی کند؛ یعنی اول ستوان دوم، سپس ستوان اول بعد مراحل سروان، سرهنگی و بعد امیری را پشت سر گذارد، اما در سیاست این گونه برآیند را بر نمیتابند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: چرا باید یک فرد مستقیم از دانشگاه بیاید و رئیس جمهور شود و یا حتی یک نماینده مجلس از سرکلاس درس بعوان نماینده مجلس معرفی شود.
باهنر با بیان اینکه به نظر من این سیستم کارآمد نیست، افزود: معتقدم مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در کشور تاثیرگذارتر از مسائل و تاثیرات نظامی بر روی افراد جامعه است.
وی با بیان اینکه کسی که میخواهد بعنوان رئیس جمهور انتخاب شود و کشور را مدیریت کند، حتماً باید ویژگیها و پیشینه آن را داشته باشد، افزود: داشتن تجربه، تحصیلات، مطالعه و وجود پشتوانه سیاسی یکی از مهمترین ویژگیهایی است که افراد در قالب حزب میتوانند به عنوان دست یابند و باید به تدریج آن را برطرف کنیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دانشجویان عنوان کردند اگر پاسخ صحیحی در زمینه طرح اصلاح قانون انتخابات از مجلس دریافت نکنند، مانند قضیه دانشگاه آزاد به شکل عملی وارد قضیه میشوند، گفت: ما در هر صورت با این مسائل مشکلی نداریم و آن را نماد دموکراسی در کشور میدانیم که هر گروهی میتواند حرف خود را بزند و آن را در رسانه مطرح کند، البته همه اینها باید در چارچوب قانون و به شکل قانونی باشد.
باهنر در پاسخ به این سوال که آیا شما بعنوان نایب رئیس مجلس آمادگی حضور در نشستی برای پاسخگویی و روشنگری به دانشجویان در این زمینه را دارید، تصریح کرد: اگر هدف از این نشست بیان و تبیین مسائل است، بله، بنده کاملاً آمادگی آن را دارم.
وی در ادامه تصریح کرد: اما اگر قرار است ما بیاییم در نشستی بنشینیم و عدهای بگویند مرگ بر باهنر، این را اگر هم بنده نباشم، میتوانند عنوان کنند و ضرورتی به حضور بنده نیست.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اگر آنها میخواهند ما را دعایی یا نفرین بکنند، به طور قطع اگر در خلوت باشند و خود را به خدای خودشان نزدیکتر کنند قطعاً دعایشان بهتر روا میشود و هیچ ضرورتی به حضور بنده نیست.