نشست خبری نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی پزشکی ایران امروز با حضور دکتر فرزاد توحید خواه، رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیر کبیر، دکتر ناصر فتورایی، دبیر کنفرانس مهندسی پزشکی و دکتر سید محمد فیروزآبادی رئیس انجمن مهندسی پزشکی کشور در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی پزشکی ایران امروز با حضور دکتر فرزاد توحید خواه، رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیر کبیر، دکتر ناصر فتورایی، دبیر کنفرانس مهندسی پزشکی و دکتر سید محمد فیروزآبادی رئیس انجمن مهندسی پزشکی کشور در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
دکتر توحید خواه، رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیر کبیر با اشاره به سوابق رشته مهندسی پزشکی گفت: رشته مهندسی پزشکی پیش از انقلاب اسلامی سابقه ای نداشته و تنها به معدود تحقیقات برخی اساتید محدود می شد.
وی گفت: در سال 72 اولین رشته مهندسی پزشکی کشور در مقطع کارشناسی ارشد در سه گرایش در دانشگاه امیر کبیر تاسیس شد و پس از آن در سال 74 اولین ورودی های کارشناسی نیز در این دانشکده پذیرش شدند.
توحید خواه افزود: برنامه مقطع دکتری این رشته در سال 77 در دانشگاه امیرکبیر آماده شد که به تصویب شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم رسید و ما در حال حاضر دارای بیش از 50 نفر فارغ التحصیل در مقطع دکتری و 90 دانشجوی دکتری در این رشته هستیم.
رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیر کبیر بیان داشت: این دانشکده در سال 83 از سوی وزارت علوم به عنوان قطب رشته مهندسی پزشکی کشور انتخاب شد.
وی با مهم و تاثیرگذار برشمردن فعالیت های صورت گرفته در این رشته دانشگاهی گفت: در سال 75 ما با آماری مواجه شدیم مبنی بر وجود 300 شرکت فعال در این حوزه که بیشتر به فعالیت های وارداتی مشغول بودند، ولی اکنون بیش از 3000 شرکت فعال در حوزه تولیدات پزشکی وجود دارد که بسیاری از نیازهای کشور را مورد توجه قرار می دهند.
توحید خواه با اشاره به سطح بالای علمی رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه امیر کبیر از وجود ارتباطات بین المللی مناسب با دانشگاه های مختلف از جمله دانشگاه جان هاپکینز آمریکا و دانشگاه مک گیل کانادا سخن گفت و افزود: دانشجویان ما در مقطع دکتری فرصت های مطالعاتی خود را در این دانشگاه ها می گذرانند و توانایی همکاری علمی با این دانشگاه ها را دارند.
دکتر فیروزآبادی، رئیس انجمن مهندسی پزشکی کشور در ادامه این نشست با اشاره به جایگاه مناسب رشته در کشور و منطقه گفت: رتبه رشته مهندسی پزشکی در کشور از میان رشته های فنی و مهندسی 8 است، در منطقه رتبه اول را داراست و در سطح جهانی بین رتبه 18 تا 21 در حال تغییر است.
وی افزود: تعداد 300 عضو هیئت علمی فعال در این رشته در کشور وجود دارد.
فیروزآبادی کمبود پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی خاص این رشته را از ضعف های مهم موجود برشمرد و تعداد مراکز تحقیقات خاص این رشته را 5 مرکز دانست.
دکتر فتورایی، دبیر نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی پزشکی نیز گفت: این کنفرانس تا چند سال قبل به صورت یک سال در میان برگزار می شد که به همت مسئولان به همایش سالانه تبدیل شد.
وی با اشاره به تعداد مقالات رسیده بیان داشت: حدود 300 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که طی دو مرحله بررسی 131 مقاله پذیرش شدند.
فتورایی افزود: این مقالات به صورت سخنرانی و پوستر در 4 سالن به صورت موازی ارائه می شوند.
دبیر نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی پزشکی ضریب مشارکت بین المللی در این کنفرانس ها را 10 درصد دانست و به حضور مقالات و پژوهشگران از کشورهای مختلف منطقه و اروپا و آمریکا در این کنفرانس اشاره کرد.
وی محورهای همایش را 11 بخش برشمرد و گفت: سیگنال های بیولوژیکی، بیوانفورماتیک و اطلاعات پزشکی، مکانیک بافت و مهندسی بافت، پردازش تصاویر پزشکی، ابزار دقیق پزشکی، بیومکانیک بافت نرم و سخت، قلب و عروق، بیومکانیک حرکت، توانبخشی و تجهیزات پزشکی، بیو مواد و مواد در پزشکی، آموزش تجاری سازی و استاندارد محورهای این همایش هستند.
فتورایی با اشاره به نحوه داوری از دعوت تعدادی از اساتید دانشگاه های تهران، شریف، خواجه نصیر، اصفهان، سهند تبریز، شیراز، امیرکبیر، پژوهشگاه پلیمر، پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه مواد و انرژی و دانشگاه آزاد اسلامی سخن گفت و افزود: این اساتید به بررسی مقالات در دو سطح پرداخته و برخی را مردود و پذیرش تعدادی را مشروط بر اعمال اصلاحات معرفی کردند.
دبیر نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی پزشکی گفت: دکتر زاهد از دانشگاه شریف به عنوان دبیر علمی سرپرستی این تیم داوری را به عهده دارند.
وی به برگزاری 11 ورک شاپ با موضوعات مختلف در حاشیه کنفرانس اشاره کرد و متوسط ساعات آموزشی هر ورک شاپ را 3 تا 6 ساعت دانست.
لازم به ذکر است، نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی پزشکی ایران روزهای پنج شنبه و جمعه 30 آذر و اول دی ماه در دانشگاه امیرکبیر برگزار می شود.