به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، شعبان الهی در رابطه با فعالیت های انجمن های علمی در کشور و حمایت های معاونت علمی از آنها گفت: در مرحله نخست، انجمن های علمی اغلب با توجه به شاخص توسعه علم، طرح ممیزی توسعه علوم را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام دادند.
مدیرکل دفتر ممیزی توسعه علوم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه انجمن های علمی در دوره جدید، ارزیابی نظام علم، فناوری و نوآوری را مدنظر قرار داده اند، ادامه داد: با توجه به اینکه انجمن های علمی که در ممیزی توسعه علوم مشارکت داشته اند، در این حوزه توانمند شده اند در این دوره تصمیم بر این است تا به تحلیل جامعی از نظام علم، فناوری و نوآوری در سطح رشته و موضوعات مهم علمی دست یابیم و میزان تبدیل علم به عمل جهت رفع نیازهای کشور و کمک به توسعه اقتصاد دانش بنیان و جامعه حکمت بنیان مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: به عبارتی می توان از مجموعه علوم تولید شده در داخل و هم از مجموعه علوم در سطح بینالملل بهره بگیریم. در روش جدید ارزیابی علاوه بر ارزیابی علوم، میزان بهرهگیری از دانش در تولید فناوری، تجاری سازی و رفع نیازهای جامعه مد نظر است.
به گفته الهی باید توجه داشته داشت که هدف مشخص شده در سند چشم انداز تنها مربوط به پیشرفت علم نیست، بلکه علم، فناوری و نوآوری را نیز در بر می گیرد؛ لذا لازم است در ارزیابی علاوه بر شاخصهای توسعه علمی به شاخصهای توسعه فناوری و نوآوری نیز توجه شود و چه بسا که در شرایط کنونی این شاخصها برای کشور دارای اهمیت بیشتری است.
مدیرکل دفتر ممیزی توسعه علوم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: بنابراین در ادامه دوره های قبلی ممیزی توسعه علوم، در دوره جدید نیز ممیزی و ارزیابی نظام علم و فناوری و نوآوری از طریق انجمن های علمی مصوب وزارت علوم،تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و حوزه علمیه صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه بررسی و مطالعات روششناسی این طرح از سال90 در معاونت علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز و الگوهای آن ارائه شده است، تصریح کرد: کارهای کارشناسی در این خصوص در دبیرخانه های هفتگانه ممیزی توسعه علوم شامل علوم پزشکی، فنی و مهندسی، انسانی، کشاورزی، پایه، بین رشته ای و ارزشی ومعرفتی آغاز می شود و اعضای شورای تخصصی دبیرخانه ها که شامل صاحبنظران حوزه های علم و فناوری هستند، به همراه انجمنهای علمی، فعالیت بررسی و تحلیل نظام علم، فناوری و نوآوری را پیش می برند.
الهی یادآور شد: به عبارت دیگر این معاونت از طریق انجمنهای علمی به دنبال این است تا در نخستین قدم، شبکه انجمن های علمی کشور فعال و همچنین ارزیابی نظامندی از حوزه های علم، فناوری، تجاری سازی و اثرات آن در جامعه به دست آید.
وی در پایان گفت: در این راستا حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از انجمن ها در هر دوره نیز به صورت مرحله ای صورت می گیرد؛ به طوری که بر اساس روند فعالیت در سه مرحل ، تسهیلاتی به آنها ارائه می شود.