به گزارش فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، باشگاه خبرنگاران بیان کرد: همواره با نزدیک شدن به زمان انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی و یا مذاکرت ایران با گروه 1+5، فضاسازی رسانهای علیه ایران تشدید شده است. با توجه به برنامه آژانس برای ادامه گفت و گوها با ایران و نیز ابراز تمایل 1+5 برای مذاکره در اولین فرصت ممکن، شکل گیری یک موج جدید رسانهای چندان غیرمنتظره نبود.
بازرسان آژانس بینالمللی انرژی هستهای، تاکنون بارها و بدون هیچ محدودیتی از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای ایران به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
مقامات ایران به طور مکرر تحریمهای غرب علیه جمهوری اسلامی که با هدف مانع تراشی بر سر راه پیشرفت برنامه هستهای ایران اعمال میشوند را بیهوده و غیرموثر توصیف کرده و گفتهاند، چنین اقداماتی صرفا با هدف ایجاد فضای روانی صورت میگیرند.
از ابتدای سال 2006 که پرونده فعالیتهای هستهای ایران به شورای امنیت راه یافت، بهانهای شد برای تحت فشار قرار دادن ایران و اعمال تحریمهای یکطرفه به علتهای واهی. رسانههای غربی نیز در این میان به بازوی پروپاگاندای غرب تبدیل شدهاند، به طوری که بارها مشاهده شده است خبرگزاریهای غربی از قبیل رویترز و آسوشیتدپرس، در گزارش های خود به مطالبی اشاره کردهاند که مدتی بعد عین همان مطالب در گزارش های رسمی آژانس بینالمللی هستهای عنوان شده است.
رسانههای غربی که رابطه نزدیکی با سرویسهای جاسوسی و امنیتی داشتهاند، همواره به اسناد و مدارکی استناد میکنند که صحت آنها هیچگاه ثابت نشده است. در بسیاری از اینگونه گزارشها به منبع خبر یا نام دیپلماتهای که از آنها مطلبی نقل میشود هیچگاه اشاره نشده است. دولتهای غربی نیز با استفاده از این اسناد و مدارک اثبات نشده به اقدامات ضد ایرانی و اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی ایران میپردازند.
در همین راستا، در ماه گذشته شدت این فضاسازیها علیه فعالیت هستهای جمهوری اسلامی ایران به طور کمسابقهای افزایش یافته است که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره میشود؛
در تازهترین دور جریانسازیهای رسانههای غربی علیه فعالیتهای هستهای ایران، خبرگزاری آسوشیتدپرس با نمایش نموداری ادعا کرده است که دانشمندان ایران بمبی هستهای را شبیهسازی کردهاند که قدرت آن بیش از سه برابر نیروی بمبی است که هیروشیما را نابود کرد. این خبرگزاری آمریکایی منبع خود را یکی از مقامات ایرانی منتقد از فعالیتهای هستهای ایران معرفی کرده است که نام او مشخص نیست.
طبق گزارش، که مقیاسهای ارائه شده در این نمودار بر اساس مقیاسهای سنتی تولیدات انرژی است بنابراین، ارقام نشان داده شده در آن نشان میدهد که سلاح های هسته ای ایران تا چه اندازه می توانند قدرت تخریبی داشته باشند.
وبسایت دیلیمیل نیز در گزارشی با عنوان "آیا ایران در حال ساخت بمب هستهای است؟" به استناد گزارشهای آژانس بینالمللی هستهای، فعالیتهای ایران را مشکوک دانسته و ادعا میکند که ایران دست به آزمایش زنده مواد منفجرهای در سایت پارچین زده است که از آن در بمب هستهای استقاده میشود.
دیلیمیل در ادامه گزارش خود به تصاویری ماهوارهای از سایت پارچین استناد میکند که ادعا میشود ایران آثار آزمایش های هستهای خود را پاکسازی کرده است.
خبرگزاری رویترز که پرچمدار پروپاگاندای جریانسازی علیه فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران است در هفتههای گذشته بارها و بارها با سناریو سازی سعی داشته تا نظر افکار عمومی نسبت به فعالیتهای صلح آمیز ایران منحرف شود. رویترز در اغلب اوقات همانگونه که در زیر به تعدادی از آنها اشاره خواهد شد گزارشی در مورد فعالیتهای هستهای ایران دارد:
در گزارشی که رویترز در تاریخ 20 نوامبر منتشر کرد، ایران را متهم به انزوا کرده و ادعا میکند که علیرغم تحریمها این کشور همچنان به غنیسازی اورانیوم ادامه میدهد. رویترز در این گزارش به سخنان آمانو، رییس آژانس بینالمللی هستهای استناد کرده که گفته است تحریمها هیچ اثری بر فعالیتهای هستهای ایران نداشتهاند.
همچنین در گزارشی دیگر با تیتری درشت با نام "غرب نگران انتقال در نیروگاه هستهای ایران" به گونهای القا میکند که فعالیت هستهای ایران منحرف بوده و مشکل دارد.
در این گزارش آمده است که ماه گذشته محمولههای سوخت نیروگاه بوشهر به استخر سوخت مصرف شدهای انتقال یافته است. به گفته علی اصغر سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، این اقدام امری کاملا عادی و فنی بوده است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص که ستونی مختص فعالیتهای هستهای ایران داشته و یکی از اصلیترین خروجیهای رژیم صهیونیستی است همیشه گزارشهای خود درباره فعالیتهای هستهای ایران را به گونهای منتشر میکند که تماما حاوی نکات منفی است.
سوء استفاده خبرگزاریهای غربی از گزارشهای سازمان بینالمللی انرژی هستهای
هرگاه سازمان بینالمللی انرژی هستهای گزارشی در مورد فعالیتهای هستهای ایران منتشر میکند رسانههای غربی و صهیونیستی با پررنگ کردن ابهامات این گزارشها اصل ماجرا را به حاشیه برده و سناریو سازی میکنند.
در آخرین گزارش این سازمان که در 30 آگوست منتشر شد صراحتا بیان شده است که مدرکی دال بر اینکه ایران به دنبال سلاح هستهای بوده یافت نشده است، اما رسانههای غربی نه تنها این مطلب را منعکس نکردند بلکه تنها به حاشیههای نه چندان مهم گزارش پرداختهاند: