به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، تیری میسان در نشست «فرجام غرب؛ طلیعه انقلاب اسلامی ایران» که عصر امروز به مناسبت روز دانشجو در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: اگر چه ما (غرب) در راه پیشرفت قدمهای بزرگی برداشتم اما اکنون در حال فروپاشی هستیم، وقتی از غرب حرف میزنیم درباره دو مکتب سیاسی صحبت میکنیم از یک طرف یونان و فرانسه و در طرف دیگر انگلیس و همفکرانش که از دو زاویه متفاوت حرکت کردند و اکنون دچار مشکل هستند.
در نشست «فرجام غرب؛ طلیه انقلاب اسلامی ایران» که عصر امروز به مناسبت روز دانشجو در دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد،
وی بیان داشت: در انقلاب فرانسه ما تلاش کردیم خود را از یکسری شرایط آزاد کنیم و تصور میکردیم برای ساختن جهان برتر باید متکی بر خرد باشیم و حقوقی بر این پایه که مبنای آن آزادی بود ایجاد کردیم.
این نویسنده و متفکر فرانسوی افزود: ابتدا بر ارزشهای اخلاقی خود احترام میگذاشتیم و متکی بر الگویی بودیم که بر مبنای خردمندان و نخبگان است و با تکیه بر علما و نخبگان فکر میکردیم تا همه چیز را به بهترین نحوه پیش ببریم و بر همین اساس دانشگاهها را تأسیس کردیم.
میسان ادامه داد: وجه دوم انقلاب ما جمهوری خواهی بود؛ با این طراحی که خود را برای یک هدف جمعی قربانی کنیم اما اینها را کنار گذاشتیم و جهت ما تغییر کرد.
وی بیان کرد: هدف امروز ما از تحصیل و آموزش در فرانسه پیشرفت در علوم نیست و هیچ وجه تعالی و اخلاق در زندگی ما وجود ندارد و این ایده که خود را برای یک هدف مقدس قربانی کنیم مضحک است.
غرب امروز دیگر آزاد نیست
متخصص انقلابهای رنگی خاطرنشان کرد: در ساختمان جمهوری فرانسه بسیار به آزادی و اتحاد تکیه شده اما امروز از فداکاری فقط این وجه گرفته میشود که به محرومان کمک کنیم، در حالی که تنها این نیست بلکه ما باید در کنار هم برای اهداف کشور مبارزه کنیم ما این مسئله را فراموش کردیم و به این دلیل امروز دیگر آزاد نیستیم.
میسان با اشاره به اینکه مشکل دیگر غرب لائیسیته است، بیان داشت: مبنای اصلی که زمانی مطرح شد با چیزی که الان وجود دارد متعارض است، ما یک جنگ وحشتناک بین کاتولیک و پروتستان داشتیم و قبل از انقلاب فرانسه در جنگهای داخلی به این نتیجه رسیدیم که باید با صلح در کنار هم زندگی کنیم و اینکه دولت باید هم از پروتستان و هم کاتولیک حمایت کند.
وی افزود: سپس این مسئله تبدیل به این شد که دولت باید بدون دین باشد و آن سیستم به طرفی حرکت میکند که ایمان را در جامعه از بین ببرد.
این نویسنده و متفکر فرانسوی گفت: نگاه انگلیسی این است که به خاطر آزادی، دولت نباید از هیچ ایدئولوژی در جامعه دفاع کند و این تفکر که اگر فردی برای منافع جمعی قدمی بردارد به درد آن جامعه نمیخورد و حرکتی که بخواهد برای منافع جمعی باشد، دیکتاتوری است و آزادی را به آزادیهای فردی منحصر کردند.
میسان خاطرنشان کرد: رویای آمریکایی این است که من آزاد هستم و دولت نمیتواند در برابر من هیچ کاری انجام دهد، در اینجا بسیاری از معادلات وجود دارد که قابل پذیرش نیست.
در لندن شما هیچگاه مالک خانه نمیشوید
وی ادامه داد: ما امروز اگر انگلیس را نگاه کنیم میبینیم که تمام ثروت این کشور در دست عده محدودی قرار دارد، کل شهر لندن جزو املاک چهار نفر است و شما میتوانید منزلی را برای 99 سال اجاره کنید اما آن منزل هیچ گاه متعلق به شما نمیشود.
این نویسنده و متفکر فرانسوی بیان داشت: در حال حاضر اقتصاد ما بحران زده و در حال سقوط است و مردم به رسانهها اعتماد ندارند، شرایط بدتر از همه این کشورها در آمریکا وجود دارد.
میسان افزود: در آخرین نظرسنجی در آمریکا این سوال از مردم پرسیده شد که آیا کنگره برای شما مفید است یا نه؟ سه درصد مردم اعلام کردند که ممکن است که مفید باشد و 97 درصد گفتند کنگره از منافع مردم حمایت نمیکند.
غرب به انقلاب ایران نیاز دارد
وی گفت: استعماریگری که در گذشته در خارج از کشور وجود داشت داخلی شده و تعداد محدودی، ثروت جامعه را در اختیار دارند و بقیه در یک فقر شدید به سر میبرند.
این نویسنده و متفکر فرانسوی در پایان گفت: شما در انقلابی هستید که 30 سال از آن میگذرد و ما به چنین انقلابی نیاز داریم.
خوشتر آن باشد که سرّ دلبران
گفته آيد در کلام ديگران..
ياعلي