به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» از کرمانشاه، حسین شیخ الاسلام در جلسه پرسش آزاد دانشجویی پیرامون سیاست خارجی که به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در این دانشگاه حضور پیدا کرده بود عزت را اولین اصل سیاست خارجه ایران دانست.
وی در پاسخ به یکی از این سوالات که پیرامون دخالت سپاه پاسداران در مسئله سوریه پرسیده شد گفت: سپاه به عنوان نیروی قدس در درگیری سوریه مشارکت و دخالتی نداشته است. اما ایران برای سوریه توان موشکی فراهم آورده است تا اگر روزی اسرائیل قصد حمله به سوریه را داشته باشد، ارتش سوریه بتواند اسرائیل را نابود کند.
شیخ الاسلام به استقرار موشک پاتریوت توسط ترکیه اشاره کرد و افزود: ترکیه از توان موشکی سوریه می ترسد و می داند که سوریه توانایی آن را دارد که استانبول را هم بزند.
سفیر سابق ایران در سوریه متذکرشد: با افتخار می گوییم که ما توانایی موشکی مقابله سوریه با اسرائیل را ایجاد کردیم و این اقداممان ضد اسرائیلی است.
مشاور رئیس مجلس همچنین به افتخار سپاه در قضیه فلسطین اشاره کردند و تاکید کرد: هیچ دلیلی وجود ندارد که سپاه در فلسطین دخالت نکند.
شیخ الاسلام به صحبت امام(ره) در مورد سه خطر استکبار، استعمار و صهیونسیم پرداخت و گفت: نظر امام این بود که بر خلاف خیلی از انقلاب های دیگر مردم با انگیزه ی الهی و با رهبری مشخص وارد صحنه شوند.
سفیر سابق ایران در سوریه در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره ارتباط وضعیت بد اقتصادی و سیاست نادرست خارجه گفت: وضعیت اقتصادی ناشی از بی تدبیری خود ماست و نبود مدیریت باعث مشکلات می شود. یکی از اشتباهات این بود که به تأثیر تحریم ها اعتراف شد، در حالی که هر کسی می داند که تحریم ها بی تأثیر نیست اما ما در جنگ هستیم و باید با تحریم ها زندگی کنیم و آن ها را به فرصت تبدیل کنیم.
شیخ الاسلام با اشاره به مسائل مصر درباره مرسی نیز گفت: او با اخوان است، اخوان کاملا با ما نیست و اولویت های خودش را دارد. در مورد سوریه با ما نیست اما در مورد فلسطین با ماست. ما نابودی اسراییل را در هر شرایطی می خواهیم اما آن ها نابودی اسراییل را در صورتی می خواهند که بتوانند.»
قائم مقام دهه گذشته وزارت امور خارجه همچنین درباره ماجرای سهم ایران از دریای خزر گفت: اگر به نقشه دریای خزر نگاه کنید ما حتی بیشتر از مقداری که با این دریا مجاورت داریم را در اختیار داریم. با توجه وسعت دریا و اینکه بر خلاف گذشته که ما با یک کشور به نام شوروی طرف بودیم، امروز با کشورهایی که هر کدام مستقلند و با این دریا نیز مجاورت دارند طرف هستیم. دیپلماسی در این زمینه بسیار دشوار است. با این حال ما درباره ی تصاحب 20 % مذاکره می کنیم.