بنیاد مرگ پس از برگزاری دو همایش دانشجویی «تا مرگ» و «از قبر»، با ساخت مستند «تاناتوس» میهمان جشنواره فیلم فجر است.
باشگاه خبرنگاران «خبرگزاری دانشجو»؛ گوشه وکنار ایران اسلامی مان پر است از جوانانی خوشفکر که ایده های ناب در ذهن می پرورانند. جوانانی که ایده های نابشان فارغ از رسانه ای شدن یا نشدن، به مرحله عملیاتی شدن می رسد. ایده هایی که با کمترین هزینه و با حضور چند جوان خوشفکر و با پشتکار به مرحله عمل می رسد.
بنیاد مرگ از جنس همین ایده هاست. بنیادی با اسمی بدیع.
تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند در سال 90 مجموعه ای به نام «بنیاد مرگ» تاسیس کردند. این بنیاد زیر مجموعه حوزه فرهنگی دانشگاه صنعتی بیرجند شروع به فعالیت کرد.
احمد عبدی مسئول فعلی این کانون می گوید: دی ماه 90 به همراه تعدادی از دانشجویان تصمیم گرفتیم کاری نو و بدیع انجام دهیمهمین تلنگر زدن به انسان ها، انگیزه ای می شود برای فعالیت در این حوزه.
عنوان
به محیط پیرامون که نگاه می کردیم، می دیدیم مردم چقدر نسبت به مرگ بی تفاوت هستند. اگر مردم به مرگ توجه کنند و آن را در نزدیکی خود ببینند خیلی از رفتارهایشان اصلاح می شود. یاد مرگ، موجب اصلاح شیوه زندگی مردم می شود. می خواستم تلنگری بزنیم به انسان.
از عبدی سوال کردیم که مرگ یک حوزه تخصصی دینی است، چگونه خلا متخصص علمی را پر کردید؟ وی در جواب ما گفت: از همان ابتدای طرح به سراغ «حجت الاسلام احمد عابدی» رفتیم. دکتر عابدی از محضر اساتید بزرگی همچون آیت الله وحید، آیت الله بهجت، آیت الله سبحانی و علامه حسن زاده آملی بهره برده است. وی از همان ابتدا همراه ما بود و تاکنون نیز مشاور مذهبی ماست. از دیگر اساتید ما حاج آقای قائنی زاده و دکتر خوشخو هستند که ما مستمرا با آنها در ارتباطیم.
صحبت ما مثل همیشه به انجام فعالیت ها می رسد. به اینجای صحبت که می رسیم، بحث تکراری کمبود بودجه به وسط می آید. مسئول این بنیاد می گوید: مشکل مالی مانع انجام بسیاری از فعالیت های ماست. به عنوان مثال جشنواره کشوری در 20 محور و 10 قالب طراحی کردیم، اما ندادن بودجه باعث شد این طرح به سر انجامی نرسد.
اما مشکلات مالی باعث نشده بود که این بنیاد از پا بنشیند. بنیاد مرگ ترم گذشته همایشی با عنوان «تا مرگ» برگزار کرد و در این روزها مشغول برگزاری همایش «از قبر» است. استقبال از همایش ها نیز قابل قبول بوده است.
علیرغم تمام مشکلات مالی، علاوه بر برگزاری این همایش ها، این بنیاد دست به کار بزرگتری زده است. مستندی پژوهشی به نام «تاناتوس» ماحصل تلاشهای این بنیاد است. مستندی که امسال قرار است در جشنواره بین المللی فجر به نمایش دربیاید. این مستند تنها مستند دانشجویی است که در جشنواره به نمایش در می آید.
احمد مختاری تهیه کننده این مستند می گوید: این مستند در ابتدا صرفا در جهت زدن تلنگری به انسان های غرق شده در مادیات کلید خورد و در ادامه با افکار و عقاید مردم سمت و سوی زیبایی یافت و باعث ایجاد معنی جدیدی از مرگ شد. در این مستند به مشاغل مرتبط با مرگ نیز اشاره می شود.
گفتنی است اسم این مستند برگرفته از افسانه های یونانی است. «تاناتوس» در اسطوره های یونان الهه مرگ است. تاناتوس فرزن نوکس به معنای شب بود. او به همراه برادرش هوپنوس می زیسته و مورد نفرت خدایان بوده است.
به هر حال ایده بنیاد مرگ در دانشگاه صنعتی بیرجند مسیر خود را پیدا کرده است و امسال تنها اثر دانشجویی است که توسط این گروه روانه جشنواره بین المللی فیلم فجر شده است.
دانشجویان فعال در این بنیاد می گویند: هدف طلایی ما ثبت جهانی این بنیاد است.