کد خبر:۲۲۱۰۰۱
در سال 2013؛

انفجار اطلاعاتی ویکی لیکس با انتشار یک میلیون سند صورت می‌گیرد

سایت «ویکی ‌لیکس» دو سال پیش، بیش از ۲۵۱ هزار پیام دیپلماتیک را به ویژه در زمینه روابط خارجی و دیدگاه‌‌های مقام‌‌های آمریکا در مورد مسایل مختلف بین‌ المللی منتشر کرد که روزنامه «نیویورک تایمز» آن‌ها را «روایت محرمانه رابطه ایالات متحده با جهان در عصر جنگ و تروریسم» توصیف کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، همشهری آنلاین نوشته است: پس از صدور حکم بازداشت موسس شبکه اجتماعی «ویکی لیکس» (WikiLeaks) و پناهندگی وی به سفارت اکوادور، تعدادی از دولت‌ها در سراسر جهان خود را برای انتشار احتمالی میلیون‌ها تلگراف دیپلماتیک و شرم آور آمریکا توسط پایگاه اینترنتی «ویکی لیکس» آماده کردند و واشنگتن نیز درعین حال تلاش کرده است پیامدهای این اقدام «ویکی لیکس» را محدود کند.

 

اما در مقابل، «جولیان آسانژ» (Julian Paul Assange) بنیانگذار سایت افشاگر «ویکی ‌لیکس» در بیانیه‌‌ای که از بالکن سفارت اکوادور در لندن خواند، گفت: «یک میلیون سند تازه در سال 2013 منتشر خواهد کرد که همه‌ کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از تهدیدهای آمریکا هراسی ندارد و به تلاش ‌های افشاگرایانه خود ادامه می‌‌دهد.»

 

وی که با اتهام آزار و اذیت جنسی روبرو و شش ماه است که در ساختمان سفارت اکوادور در لندن پناه گرفته، تا به سوئد مسترد نشود با این حال «آسانژ» اتهامات خود را رد می‌ کند. انگلیس در صورت خروج وی از سفارت اکوادور، وی را بازداشت و تحویل پلیس سوئد خواهد داد. در این راستا «آسانژ» می‌‌گوید از آن بیم دارد که سوئد وی را به آمریکا تحویل دهد و در آنجا به دلیل انتشار اسناد دیپلماتیک مجازات شود. حدود هشتاد تن از طرفداران «آسانژ» در بیرون ساختمان سفارت اکوادور در لندن جمع شده بودند و به سخنان این استرالیایی 41 ساله گوش می‌‌دادند.

 

آسانژ استرالیایی خطاب به هوادارانش گفت: «تا زمانی که دولت کشور من از روزنامه‌ نگاری و از انتشار ویکی ‌لیکس حمایت نکند، من باید در اینجا باقی بمانم. سال 2012 سال بزرگی برای موسسه» ویکی ‌لیکس «بوده است و تنها آشکار شدن حقیقت است که باعث می‌‌شود همه چیزهای دیگر در پی آن بیاید.»

 

سایت «ویکی ‌لیکس» دو سال پیش، بیش از 251 هزار پیام دیپلماتیک را به ویژه در زمینه روابط خارجی و دیدگاه‌‌های مقام‌‌های آمریکا در مورد مسایل مختلف بین‌ المللی منتشر کرد که روزنامه «نیویورک تایمز» (The New York Times) آن‌ها را «روایت محرمانه رابطه ایالات متحده با جهان در عصر جنگ و تروریسم» توصیف کرد.

 

بنیانگذار این شبکه اجتماعی گفته است، اتهام‌‌هایی که علیه وی مطرح شده بخشی از تبلیغات «منفی» کسانی می‌باشد که با انتشار اسناد محرمانه دولت آمریکا مخالف هستند.

 «جولیان آسانژ» در بیانیه خود گفت که پنتاگون به تازگی وجود «ویکی ‌لیکس» را «یک جرم ادامه ‌دار» توصیف کرده است. آسانژ استرالیایی خطاب به هوادارانش گفت: «تا زمانی که دولت کشور من از روزنامه‌ نگاری و از انتشار ویکی ‌لیکس حمایت نکند، من باید در اینجا باقی بمانم. سال 2012 سال بزرگی برای موسسه» ویکی ‌لیکس «بوده است و تنها آشکار شدن حقیقت است که باعث می‌‌شود همهٔ چیزهای دیگر در پی آن بیاید.»

 

 «یک میلیون سند تازه در سال 2013 منتشر خواهد کرد که همه‌ ی کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از تهدیدهای آمریکا هراسی ندارد و به تلاش ‌های افشاگرایانهٔ خود ادامه می‌‌دهد.»

 

 «آسانژ» پیش از این آخرین بار در مرداد ماه از بالکن سفارت اکوادر برای حامیانش سخنرانی کرده و خواستار پایان بن‌بست دیپلماتیک میان دولت‌‌های اکوادور و انگلیس شده بود. با ادامه  حضور 24 ساعته پلیس انگلیس در خارج از این سفارت برای بازداشت وی در صورت خروج از این ساختمان و تاکید دولت اکوادور بر حمایت از آسانژ نشانی از حل این بن ‌بست وجود ندارد. در این راستا سفیر اکوادور در انگلیس طی بیانیه‌‌ای با یادآوری اینکه دولت کشورش 6 ماه پیش به آسانژ پناهندگی داده است گفت: «آقای آسانژ مه‌مان سفارت ماست. ما از حضور او خشنودیم و بر خود لازم می‌‌دانیم که در برابر دشمنان دموکراسی بایستیم.»


افشاگری ویکی لیکس

این در حالی است که چند ماه پیش دولت اکوادور به بنیانگذار سایت افشاگر «ویکی ‌لیکس» پناهندگی سیاسی داده اما به‌ دلیل نگرانی از دستگیر‌شدن وی از سوی پلیس انگلیس او قادر به ترک سفارتخانه این کشور در لندن نیست. مقامات انگلیس، در روزهای گذشته تهدید کرده‌اند که برای دستگیری «آسانژ» ممکن است وارد سفارت هم بشوند اما کشورهای آمریکای لاتین در این‌ باره به لندن هشدار دادند. روزنامه «دیلی ‌تلگراف» به نقل از یکی از افسران پلیس لندن از طرح و برنامه ‌ریزی مخفی پلیس برای ورود به سفارت اکوادور و دستگیری آسانژ پرده برداشت. کشورهای آمریکای جنوبی پیش‌‌تر، از اعطای پناهندگی اکوادور به آسانژ حمایت کرده بودند.

 

دولت مردان سوئد نیز به اتهام تعرض جنسی، خواستار استرداد «آسانژ» از انگلیس شده و دادگاه انگلیس هم با صدور حکمی این استرداد را تأیید کرده ‌است اما «آسانژ» و طرفدارانش می‌ گویند که همه این‌ها پرونده‌ سازی و تلاش برای فرستادن او به آمریکاست زیرا دولت آمریکا به ‌شدت از وی عصبانی بوده و به‌ خاطر افشاگری‌‌هایش در سایت «ویکی ‌لیکس» درصدد پیگرد قضایی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار