به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»دکتر محمدرضا سنجابی، رئیس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از امضای تفاهمنامه با دانشگاه علوم تکنولوژی نروژ خبر داد و گفت: این همکاری مشترک در زمینههای برگزاری تحقیقات مشترک، برگزاری دورههای آموزشی، سمینارها، پذیرش و تبادل اساتید، محققین و دانشجویان و اطلاعات مورد نیاز برای طرفین، در زمینههای گیاهان دارویی، علوم دامی، شیلات، میکروالگها و صنایع غذایی میباشد.
معاون پشتیبانی و منابع انسانی و رئیس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران افزود: بر اساس این تفاهمنامه اولین پروژه مشترک تعریف شده در زمینه استفاده از عصاره گیاهان دارویی برای دفع بیوفیلمهای میکروبی در سیستم آبخوری واحدهای مرغداری در کشور نروژ انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه تمام هزینههای پروژه از سوی دانشکده زیستشناسی نروژ پرداخت میشود گفت: پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز با اعزام یک کارشناس متخصص از گروه گیاهان دارویی با مدرک دکتری به کشور نروژ به عنوان همکار طرح در اجرای این پروژه همکاری میکند.
دکتر سنجابی اجرای این پروژه را در دنیا برای اولین بار ذکر کرد و اظهار داشت: کلیه منافع معنوی و دستاوردها و مقالات منتج شده از این طرح به صورت مشترک میان سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دانشکده زیستشناسی دانشگاه نروژ خواهد بود.
وی در توضیح اهمیت اجرای این پروژه گفت: بیوفیلمها ترکیبات ماتریکسی پیچیدهای از میکروارگانیسمها هستند که به اولین سطوح آبخوریها چسبیده و عمدتاً برای طیور و دامها مضر میباشند. دسترسی به این مجموعه از میکروبها به دلیل وجود لولههای آبخوری مشکل بوده و در نتیجه باکتریها و میکروبها در محل رشد کرده و باعث آلودگی طیور و دام میشوند.
رئیس پژوهشکده کشاورزی با بیان این مطلب که استفاده از آنتیبیوتیکها نیز برای جلوگیری و مبارزه با رشد باکتریها چندان موثر نمیباشند اظهار داشت: روشهای فیزیکی و شیمیایی زیادی برای از بین بردن میکروبها استفاده شده که به طور جدی و کامل به موفقیت نرسیدند. این روش برای اولین بار در دنیا و با توجه به خاصیت ضد باکتری گیاهان دارویی و همچنین اقدامات بالا برای حل کردن لایه پلیکاریتها، قابلیت استفاده از این روش را افزایش میدهد.
وی در ادامه گفت: در این روش سعی شده از ترکیبات مختلف گیاهان دارویی استفاده شده که اثرات انفرادی و مجموعهای آنها با نسبتهای مختلف سنجیده و بهترین اثر در کوتاهترین مدت به دست آید.
رئیس پژوهشکده کشاورزی این پروژه را مقدمهای بر شروع همکاریهای مشترک با چشمانداز توسعه برای طرفین دانست و افزود: امضای این تفاهمنامه گامی است برای همکاریهای مشترک بیشتر از جمله امضای تفاهمنامه ریاست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و رئیس دانشگاه علوم تکنولوژی نروژ.
لازم به ذکر است اجرای این پروژه از دیماه سال جاری آغاز و به مدت 9 ماه به طول میانجامد.