گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ شماره جدید سوره اندیشه (65-64) ویژه دی و بهمن ماه منتشر شد.
دوماهنامه سوره اندیشه که از شماره پیشین (63-62) به مدد منطق جدید، تصمیم گرفته به شکلی انضمامیتر به موضوعات و مسائل جامعه بپردازد، این بار نیز در گامی جلوتر، سعی در به جریان انداختن نگاههای بنیادی و کلیتر خود در ریزموضوعات سرویسهای خود نموده است. در بخشبندی منطق جدید، هر سرویس مجله به بخش کلیات، مقولات و مصادیق تقسیم، و هر بخش با پرسشهایی از موضوعات آن بخش گشوده میشود. منطق مجله ایجاب میکند که مخاطب با نگاهی به سخن سرویس، سخن دبیر و پرسشهای هر بخش و تأمل در آنها به استقبال آنچه که نویسندگان و گفتوگوکنندگان نوشتهاند و گفتهاند، نگریسته شود؛ هرچند که خواندن هر مطلب به تنهایی نیز خالی از لطف نیست.
در این شماره در نگاهی اجمالی به آنچه که در محتوای مجله آمده است مجله چون همیشه با بخش مجله خبری آغاز و با ضمیمه کتاب اسفار به پایان میرسد. مجله خبری در پرونده نقد رمان، به بررسی روایت عاشورا و امکان رمان آن میپردازد و در بخش وضعیت آموزش علوم انسانی به بحثهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی، اساتیدی چند میپردازد. در «اسفار» که با طراحی و صفحهبندی متمایز از سایر مجله مشخص میشود، در سفر اول از پروفسور شاپور رواسانی و آثارش میخوانیم و در ادامه با «نشر پرسش» آشنا میشویم؛ توفیق آشنایی با کتابی چند، حاصل میشود و در میزگرد نقد کتاب، شاهد بررسی کتاب «فانی و باقی» نوشته مجید اخگر، توسط دکتر مهدی معینزاده و جناب محمد منصور هاشمی با حضور نویسنده کتاب هستیم.
ورود به دنیای کودکی ممنوع؛ در سرویس سبک زندگی
در بخش اصلی مجله که مشتمل بر سرویسهای مجله است، در سرویس سبک زندگی به مطالب جذابی چون «عصر تخیل» و «ورود به دنیای کودکی ممنوع» از سید مهدی ناظمی قرهباغ و مهدی ارگانی برمیخوریم که از برنامه کودک و دنیای آن میگویند. نظام اجتماعی حاوی گفتوگویی تحت عنوان «آیا نظامهای اجتماعی تحت کنترل قانون و سرمایه در میآیند؟» با دکتر فرشاد مومنی است و نظریه اجتماعی نیز، در مطلب «خانهای برای هولدرلین» از تأثیر هنر بر علم میگوید.
در سرویس تفکر «تعلیق تاریخانگاری و امکان تفکر» دکتر علی مرادخانی از «تاریخ»ی که راه تفکر را میگشاید میپرسد و جناب یوسفعلی میرشکاک با تأملی عمیق در «فروبستگی ما و غیاب اسطوره» از نسبت مدرنیته و اسطوره میگوید.
با ما در شهر بمانید؛ در هنر و ادب
سرویس هنر و ادب در این شماره موضوع شهر تهران خود را بر جلد مجله، تصویر نموده است که از تهران بگوید و دبیر تحریریه در«با ما در شهر بمانید» این پرونده، تهران را آینده شهرهای ما میبیند. سرویس تاریخ نیز در بخشهای خود، به بررسی «معنای تاریخ»، «تمدن» و «تاریخ غرب» پرداخته است و در سلسله مباحث خود از دکتر حکمتالله ملاصالحی، اینبار گفتوگویی تحت عنوان «شرق و غرب، افسانه یا واقعیت» را منعکس نموده است که تعمقی در تقسیمبندی شرق و غرب و نقدی بر این دو پاره کردن تاریخ است.