رئیس فدراسیون اسکواش گفت: برای هر کورت شیشه ای باید 250 هزار دلار هزینه می کردیم اما با تولید کورت داخلی، 620 میلیون تومان صرفه جویی داشتیم.
مسعود سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به ریشه نام «اسکواش» گفت: به دلیل علاقه ای که به کشورم دارم، اولین کاری که انجام دادم، این بود که با همکاری حدادعادل در فرهنگستان ادب و ریشه یابی اسامی، از میان 15 اسم، نهایتاً نام اسکواش را به نام ایرانی «کوبان» تغییر دادیم.
وی در خصوص فعالیت های فدراسیون اسکواش و برنامه این فدراسیون در سه ماهه آخر سال و با توجه به مشکلات مالی ورزش ایران افزود: اعتقاد دارم ما امتی هستیم که در بحران جواب می دهیم؛ چرا که در شرایط سخت و تحریم های اقتصادی، در سه ماه آخر سال و با وجود مشکلات مالی توانستیم مسابقات 10 هزار دلاری کیش را برگزار کنیم؛ همچنین در ادامه مسابقات 3000 دلاری جام نوروز را خواهیم داشت و فکر می کنم فدراسیون اسکواش تنها فدراسیونی است که جام نوروز را برگزار می کند و با این کار سنت نوروز را حفظ می کند.
رئیس فدراسیون اسکواش یادآور شد: علاوه بر این دو مسابقه بین المللی، مسابقات برترین های ایران را داریم که همیشه از صفر تا صد آن را فدراسیون انجام می داده و برگزاری آن بر عهده فدراسیون بوده که از نظر من این کار درستی نبوده است؛ چرا که هر فدراسیونی که وارد کار اجرا بشود یک جای کار آن فدراسیون می لنگد؛ نهایتاً بعد از دو سال استان ها برای برگزاری این مسابقات اعلام آمادگی کردند و قرار است صفر تا صد اجرا را بر عهده بگیرند؛ به این ترتیب این مسابقات را پایان هفته در ساری برگزار می کنیم.
سلیمانی از برگزاری سوپرلیگ بانوان خبر داد و گفت: بزودی سوپرلیگ بانوان را با حضور 9 یا 10 تیم برگزار می کنیم که مسئولیت این سوپرلیگ برعهده سیف زاده است؛ همچنین در این شرایط اقتصادی سازمان لیگ را تاسیس کرده ایم و مسئولیت آن را به خبیری که کارخانه داری در یزد و علاقه مند به ورزش می باشد داده ایم و قرار است سازمان لیگ را مثل فدراسیون و به موازات فدراسیون و نه جزیره ای مستقل، اداره کند.
دور اسکواش دیوار کشیدند تا این ورزش گران به نظر بیاید
وی در مورد مشکلات مالی در اعزام تیم های ملی افزود: در ابتدای اسفند ماه مسابقات قهرمانی جوانان آسیا را در سئول کره جنوبی داریم و قصد داریم هم تیم ملی آقایان و هم تیم ملی بانوان را به این مسابقات اعزام کنیم؛ در مورد تیم آقایان صحبت هایی با شهرداری و وزارت ورزش و جوانان داشته ایم که وزارتخانه قول هایی به ما داده، اما در مورد تیم بانوان به دنبال این هستیم که از بخش خصوصی اسپانسر بگیریم.
رئیس فدراسیون اسکواش در خصوص ذهنیتی که از ورزش اسکواش وجود دارد و این است که این رشته متعلق به قشر مرفه جامعه است، عنوان کرد: این ذهنیت به این خاطر بود که دور اسکواش دیوار کشیده بودند، اما من این دیوارها را برداشتم.
سلیمانی در مورد تعامل بین فدراسیون اسکواش و شهرداری گفت: همکاری فوق العاده ای با شهرداری داریم و با جلسات فراوانی که در طول یک سال اخیر با شهرداری داشتیم، برخلاف اظهارنظرهایی که می شد و برخی اعتقاد داشتند که با وجود دیگر رشته های ورزشی، شهرداری بر روی اسکواش سرمایه گذاری نمی کند ، بعد از یک سال کار را به جایی رساندیم که سال گذشته به عنوان انجمن برتر شهرداری انتخاب شدیم و در حال حاضر 90 درصد کار توسعه همگانی ما با همکاری شهرداری انجام می شود؛ در این مدت رویکرد سردار آقامیر و معاونش، مهندس رضایی کاملاً اسکواشی شده است.
وی یادآور شد: برخی سعی داشتند تعامل ما با شهرداری را ناموفق جلوه دهند، در حالی که همیشه حرفم این بوده که ما چیزی از شهرداری نمی خواهیم، بلکه با احداث کورت هایمان یک چیزی هم به امکانات شهرداری اضافه می کنیم.
اسکواش وارد مدارس و دانشگاه ها شده است
رئیس فدراسیون اسکواش در پاسخ به این سوال که برنامه های فدراسیون برای توسعه اسکواش در دانشگاه ها چیست، عنوان کرد: در خراسان جنوبی اسکواش جزو واحدهای اجباری دانشجویان است و در دانشگاه آزاد گلستان به عنوان واحد اختیاری تدریس می شود؛ در حال مذاکره با دکتر گودرزی هستیم تا با تجهیز امکانات ورزش دانشگاه ها، دانشجویان بتوانند در ورزش اسکواش فعالیت داشته باشند.
سلیمانی افزود: همچنین با رایزنی فدراسیون با وزارت علوم، فقیر، دبیر فدراسیون به عنوان رئیس انجمن اسکواش وزارت علوم انتخاب شد و ما برنامه های مشترکی با وزارت علوم آغاز کرده ایم که یکی از آنها این بود که 850 دانشجوی پزشکی به صورت گروه های 50 نفره در ورزشگاه حیدرنیا حضور یافتند و با برگزاری دوره هایی، مربی عمومی اسکواش شدند، اگر این 850 نفر در کل کشور پخش شوند در بعد همگانی باعث فراگیری بیشتر اسکواش می شوند.
وی در ادامه افزود: استارت همگانی کردن اسکواش را یک سال است که زده ایم و اخیراً در جلسه با هاشمی، معاون وزیر آموزش و پرورش قرار شده که اسکواش را با نام «کوبان» در یکی از کتب درسی تربیت بدنی ششم دبستان قرار بدهند.
تنها 30 درصد از بودجه 450 میلیونی را گرفتیم
رئیس فدراسیون اسکواش یادآور شد: نهضت ساخت و ساز و گسترش اسکواش فراگیر شده است و ما اخیراً در جلسه با سردار آجرلو در سپاه پاسداران به نتایجی رسیدیم که احداث کورت هایمان را در سپاه پاسداران نیز داشته باشیم.
سلیمانی در پاسخ به برنامه های این فدراسیون در سال 92 و بودجه این ورزش گفت: در سال 92 فقط یک هدف داریم و آن قهرمانی است؛ این در حالی است که بودجه فدراسیون 450 میلیون تومان می باشد و تا اینجای کار تنها 30درصد آن را گرفته ایم.
وی در مورد المپیکی شدن ورزش اسکواش عنوان کرد: آخرین بازدید گروه المپیک از مسابقات قهرمانی جهان در هنگ کنگ انجام شد و در سوئیس اعلام کردند به احتمال فراوان در المپیک 2020 راگبی و اسکواش المپیکی می شوند؛ به همین خاطر فدراسیون از الان تمرکز خود را بر روی تیم جوانان و زیر 10 سال گذاشته که در حال رشد در طرح الماس هستند.
در شرایط سخت اقتصادی توان پرداخت دستمزد مربی خارجی نداریم
رئیس فدراسیون اسکواش در خصوص جدایی امجد خان، سرمربی پاکستانی تیم ملی اسکواش افزود: کمیته ملی المپیک اعلام کرد که به دلیل مشکلات ارزی در کشور، 30 مربی خارجی باید از ایران بروند و با توجه به حقوق 3000 دلاری امجد خان و مشکلات مالی که در پرداخت حقوق وی داشتیم و نیز به این دلیل که علاوه بر حقوق ماهانه، سه میلیون تومان هم اجاره منزل مسکونی و هزینه خورد و خوراک وی بود، در این شرایط سخت اقتصادی به این نتیجه رسیدیم که با وی قطع همکاری کنیم؛ این در حالی است که در این دو سال از امجد خان بهره لازم را برده بودیم و در کنار وی مربیان داخلی رشد پیدا کرده بودند و به این ترتیب قرار شد از مربیان داخلی خودمان استفاده کنیم.
سلیمانی در مورد گزینه های هدایت تیم ملی گفت: علیرضا سنایی، محمدحسین سنایی و مسعود ضیاءالدینی مد نظر فدراسیون هستند که اگر بتوانیم آنها را ساپورت کنیم، مطمئن باشید 100 برابر امجد خان بازدهی خواهند داشت.
وی در ادامه افزود: کمیته المپیک به ما قول داده با رفتن امجد خان یک مبلغ ریالی به فدراسیون بدهد تا از مربیان داخلی مان حمایت کنیم.
رئیس فدراسیون اسکواش تصریح کرد: شانس علیرضا سنایی برای هدایت تیم ملی بیشتر است، بنابراین در جلسه اخیرمان با وی خواستیم تا برای عبور از بحران اقتصادی راهکار بدهد و به این نتیجه رسیدیم که پنجشنبه و جمعه هر هفته در حیدرنیا خانه اسکواش را زنده کنیم تا علاقه مندان از استان ها بیایند و با مربی تیم ملی تمرین کنند؛ همچنین در این جلسه مقرر شد در سال آینده حقوق مربیان از کف یک میلیون تومان به دو میلیون برسد؛ به او گفتم مردانگی این است در این شرایط سخت پشت فدراسیون باشد که وی قبول کرد.
سلیمانی همچنین ادامه داد: به نفع سنایی است قبل از این که افت کند، در اوج از اسکواش خداحافظی کند، هر چند هنوز با استفاده از تجریه، موفق به نتیجه گیری می شود و حرفی برای گفتن دارد، اما برای اینکه وی را به فدراسیون وصل کنیم و به عنوان مدرس درجه 2 از او برای تدریس استفاده کنیم، خواستیم که در اوج برود، اما هنوز به طور صد در صد قبول نکرده است.
با تولید کورت داخلی 620 میلیون تومان صرفه جویی اقتصادی داشتیم
وی در پاسخ به اینکه فدراسیون در سال تولید ملی چه برنامه هایی داشته است؟ عنوان کرد: برای هر کورت شیشه ای باید 250 هزار دلار هزینه می کردیم، اما با مذاکره با شرکت های داخلی موفق به تولید کورت های شیشه ای شدیم که این کورت های تاییدیه مک فیل آمریکا را هم دارد، در حالی که 85 میلیون تومان بیشتر برای فدراسیون هزینه نداشته، حتی قصد داریم بزودی این کورت ها را به کشورهای آسیایی صادر کنیم.
رئیس فدراسیون اسکواش افزود: با تولید این کورت ها ما چیزی معادل 620 میلیون تومان صرفه جویی اقتصادی داشتیم.
سلیمانی در خصوص حضور در هیئت رئیسه کمیته ملی المپیک گفت: در انتخابات هیئت رئیسه کاندیدا نمی شوم، مگر آن که به من دستور داده شود؛ همچنین در مورد اساسنامه فدراسیون اسکواش با فدراسیون جهانی مشکلی نداریم.
وی در خصوص عدالت در ورزش و اینکه توجه به رشته های مختلف یکسان باشد، گفت: ما دو طرح استعدادیابی داشتیم؛ یکی طرح ملی نخبه یابی و دیگری طرح الماس که به وزارت ورزش ارائه دادیم، اما متاسفانه به دلیل مشکلات مالی، بودجه ای به ما ندادند؛ این در حالی است که آنها را اجرایی کردیم و منتظر نماندیم تا پول به ما برسد؛ به نظرم وزارت ورزش باید به طرح های در حال اجرا بودجه ای جداگانه اختصاص دهد که این مسئله مقداری من را ناراحت کرد.
رئیس فدراسیون اسکواش با بیان اینکه طرح توسعه ما در میان تمام فدراسیون های ورزشی اول شد، ادامه داد: روزی که من فدراسیون را تحویل گرفتم 30 شهر فعال داشتیم، اما الان 90 شهر به صورت رسمی فعالیت دارند، با این حال از این طرح هم بودجه ای به ما تعلق نگرفت.