معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: 15 تا 20 درصد از کل اعتبارات این معاونت صرف حمایت از پارکهای علم وفناوری و شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک های علم و فناوری شده است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر سیدمجتبی خیامنکویی در حاشیه جلسه هماندیشی تبیین اهداف «آییننامه ارائه خدمات تجاریسازی به شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد» که دوشنبه با حضور 9 تن از روئسای پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از ماموریتهای معاونت علمی و فناوری حمایت از شرکتهای دانشبنیان است.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ادامه داد: در طول فعالیت چند ساله، به جهت اینکه پارکهای علم و فناوری محل های استقرار بخشی از شرکتهای دانشبنیان هستند، این معاونت همواره حمایتهای لازم را از پارکهای علم و فناوری به عنوان بستر حضور شرکتهای دانشبنیان داشته است.
حمایت از طریق تقویت زیرساخت های موجود در پارک های فناوری
وی تصریح کرد: این حمایت ها در طول چند سال گذشته از طریق حمایت از تقویت زیرساخت های موجود در پارک ها فناوری و مراکز رشد صورت گرفته است تا بتوانند با تقویت زیرساخت ها شرایط را به گونه ای فراهم کنند که از شرکت های دانش بنیان به شکل ویژه حمایت شود.
حمایت از طریق ستادهای توسعه فناوری راهبردی
دکتر خیام نکویی یادآور شد: همچنین توسط ستادهای فناوری راهبردی از پارک های علم و فناوری حمایت شده است. این ستادها از برخی از شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری مرتبط با حوزه حمایت ویژه کرده و تسهیلاتی را به انها اختصاص دادهاند تا بتوانند تولید خود را به مرحله تجاری سازی برسانند.
حمایت از طریق جنشواره های علم تا عمل
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: همچنین از طریق اداره کل تجاریسازی و همکاریهای دانش و صنعت نیز حمایت هایی از شرکت های مستقر در پارک های فناوری صورت می گیرد ؛به طوری که شرکت های دانش بنیانی که متقاضی این حمایت ها هستند، از طریق پارک های علم و فناوری به عنوان طرح های منتخب معرفی می شدند و بعد از طی مراحلی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در صورت واجد شرایط بودن در فرآیند تجاری سازی از تسهیلات مورد حمایت معاون برخوردار خواهند شد.
وی افزود: از طرف دیگر یکی از حمایت های این معاونت از شرکتهای مستقر در پارکها از طریق برگزاری جشنواره علم تا عمل است، که در سومین جشنواره علم تا عمل، 66 شرکت دانشبنیان به عنوان منتخبان استانی و ملی و تعدادی به عنوان منتخب جشنواره برگزیده شدند و مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفتند که تعدادی از این شرکت ها در پارک های علم و فناوری مستقر هستند.
اختصاص بیش از 15 درصد اعتبار معاونت علمی به حمایت از شرکتهای دانشبنیان
دکتر خیام نکویی تصریح کرد: همچنین در بعضی از طرح های کلان ملی معاونت علمی، تعدادی از شرکتهای دانشبنیان که در اجرای طرح دخیل هستند، مورد حمایت قرار گرفته اند و این حمایت ها استمرار دارد. در کل اگر مروری بر حمایت های معاونت از پارک های علم و فناوری داشته باشیم، نشان می دهد که بین 15 تا 20 درصد از کل اعتبارات معاونت علمی و فناوری صرف حمایت از پارک ها و شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری شده است.
9 پارک فناوری به عنوان کارگزار معاونت علمی و فناوری انتخاب شده اند
وی با بیان اینکه هرچه به بلوغ شرکت های دانش بنیان نزدیک می شویم، حمایت های معاونت نیز متناسب با بلوغ شرکت ها صورت می گیرد،اظهار کرد: امروز شرکت های دانش بنیان، نیازمند تسهیلات و خدمات ویژه ای هستند که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طبق آیین نامه ای که تحت عنوان حمایت از خدمات تجاری سازی شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک ها و مراکز رشد، حدود 12 تا 13 خدمت را تعریف کرده و طی آیین نامه ای به 9 پارک علم و فناوری که تجربه های خوبی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان داشتند، اعلام شد و این پارکها انتخاب شده اند در این مرحله این خدمات را به شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک ها عرضه کنند تا شاهد ارتقای کیفیت شرکتهای دانشبنیان باشیم.
دکتر خیام نکویی تاکید کرد: از جمله این خدمات می توان به کمک در ثبت اختراعات بین المللی اشاره کرد. برخی شرکت ها به دانش فنی ای دست پیدا کرده اند که اگر بتوانند آن را ثبت کنند ، این دانش فنی قابلیت فروش دارد. بنابراین معاونت بخشی از هزینه های ثبت اختراع را تقبل می کند و بخش دیگری را پارک ارائه می دهد. هزینه ثبت دانش فنی بین 10 تا 12 هزار دلار است که ما پیش بینی کرده ایم در مجموع سهم معاونت علمی و پارک 80درصد است و 20درصد هزینه را خود شرکت پرداخت می کند.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ادامه داد: همچنین بعضی از شرکت ها در مراحل ثبت خود دچار مشکل هستند یا به برخی از خدمات نیاز دارند، یکی از نیازهایی که امروز احصا شد این بود که این شرکتهای دانشبنیان در تلاش برای رسیدن به بازارهای منطقه ای و جهانی هستند که لازمه این هدف، برخورداری از استانداردهای لازم هستند که الزاما می تواند (CE) باشد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این آیین نامه برای این موارد حمایت هایی را در نظر گرفته است.
دکتر خیام نکویی گفت: بر اساس این آیین نامه برخی از شرکت هایی که در بحث بازاریابی دچار مشکل هستند،معاونت علمی و فناوری ریات جمهوری خدمات مشاوره ای در بازاریابی از طریق شرکتهای خدماتی در پارکها به این شرکت ها ارائه میکند تا شرکت های دانش بنیان بتوانند تولیدات خود را در سطح ملی و منطقه ای بازاریابی کنند.
وی یادآور شد : در جلسه امروز که با حضور روئسای 9 پارک علم و فناوری و 2 مرکز رشد برگزار شد، هدف این بود که این آیین نامه و در حقیقت چگونگی گردش کار و خدمت رسانی به شرکت هایی را که می توانند از این مزایا برخوردار باشند را توجیه کنیم؛ در ضمن معاونت برای اینکه شرکت هایی که در خارج از پارک ها هستند نیر بتوانند از این خدمات بهره مند شوند، محدودیتی برای آنها قائل نشده است. و شرکت های خارج از پارک ها هم می توانند با مراجعه با پارک ها و مراکز رشد از این خدمات استفاده کنند و موجبات ارتقای کیفی خود را فراهم کنند.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: پارک های علم و فناوری شامل شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پارک فناوری پردیس، پارک فناوری خراسان رضوی، پارک فناوری استان فارس، پارک فناوری سمنان، پارک علم و فناوری استان یزد و مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف و مرکز رشد پژوهشگاه ابن سینا میشود که به هریک از این مراکز مبلغ 500میلیون ریال به صورت علی الحساب پرداخت شده است، در صورتی که این خدمات ادامه داشته باشد حمایت ها نیز استمرار خواهد داشت. این حمایت ها قابل تعمیم است؛ در این مرحله 9 پارک انتخاب شده اند تا بتوانند این 12 خدمت را ارائه دهند، اگر توانمندی در پارک های دیگر بود می توانیم این حمایت ها را تعمیم دهیم.
برگزاری سومین اجلاس سراسری کانون های هماهنگی دانش و صنعت
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری معاونت علمی و فناوری در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری سومین اجلاس سراسری کانون های هماهنگی دانش و صنعت در روز سه شنبه 19 دی خبر داد و گفت: دستیابی به مزیت رقابتی در اقتصاد دانش بنیان بیشتر از هر چیزی نیازمند دانایی محوری است که این مهم نیازمند همکاری همه نقش آفرینان عرصه اقتصاد است.
وی تاکید کرد: کانونهای هماهنگی دانش و صنعت با محوریت کالا و یا خدمات خاص فعالیت خود را از سال 87 آغاز کردند و ما در پی آن هستیم که در سومین اجلاس با ترسیم دقیق وضعیت موجود، آینده مطلوبی را برای نقش آفرینی کانون ها را مشخص کنیم.
دکتر خیام نکویی یادآور شد: رویکرد این کانون ها در تحقق اهداف سند چشم انداز و نقشه جامع علمی کشور است و معاونت از زمان تاسیس کانون های هماهنگی دانش و صنعت، به دنبال اهدافی مانند تکمیل حلقه نوآوری در خصوص کالا و خدمات خاص بوده است کانون ها با ید در تنظیم سیاست های کشور کمک کنند و بتوانیم بستری لازم را فراهم کنیم که کانون ها در بالاترین سطح ممکن قدرت ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین نهادهای تولید کننده و استفاده کننده از دانش را ایجاد کند.
معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ابراز میدواری کرد این اجلاس یک روزه تحول چشمگیری در ارتقای نقش آفرنیی بیش از 60 کانون هماهنگی دانش و صنعت در موضوعات کانون ها بوجود آورد و منشاء خیر و برکت در فعالیت کانون ها باشد.