به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، هفته گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رهبر انقلاب از مدیریت فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد تقدیر کردند.
این نامه حمایتی از رئیس دانشگاه آزاد آن هم با امضای 200 نماینده البته شاید عادی به نظر برسد اما می توان تفسیر های مختلفی درباره چرایی این نامه نگاری مطرح کرد.
در ابتدا بهتر است متن نامه این 200 نماینده خطاب به رهبر انقلاب در حمایت از فرهاد دانشجو را مرور کنیم:
«با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد(ص) و عرض ادب و احترام، نظر به تاکیدات بلیغ حضرتعالی بر اهمیت آموزش توأم با تزکیه و تربیت صحیح اسلامی و ساماندهی امور بویژه در بخش آموزش عالی کشور که فراهمکننده بستر علمی برای توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور عزیزمان میباشد، بدینوسیله اینجانبان امضاکنندگان ذیل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر خود را از تلاشها و اقدامات ارزنده مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی جناب آقای دکتر فرهاد دانشجو در جهت تحقق آرمانهای اصیل دینی در این مرکز معظم، در کنار توسعه تحسینبرانگیز جنبههای علمی آن اعلام میداریم.
اقداماتی که در سایه آن در مدتی کوتاه ضمن کسب رتبه ممتاز در مسابقات قرآن و رتبه اول اقامه نماز در مراکز آموزشی، موفق گردید تا بیش از پنج آزمون سراسری را در کمال دقت، نظم و سلامت برگزار نماید.
گذشته از اینکه در راستای کاهش هزینههای مالی و اجتماعی دانشجویان و خانواده های آنان نسبت به جابجایی و انتقال دائم بیش از 14 هزار دانشجو به محل سکونت خود اقدام نموده و با استقرار انضباط مالی و اصلاح الگوی مصرف نسبت به اعمال تخفیفهای هدفمند در هزینه تحصیل دانشجویان همت گمارده است و همزمان بیش از 1500 رشته تحصیلی را متناسب با نیازهای مناطق مختلف در مراکز ذیربط ایجاد کرده که بیگمان برگ زرینی در عملکرد این دانشگاه بزرگ مردمی محسوب میگردد.»
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، البته این اولین بار نیست که نمایندگان مجلس از رئیس دانشگاه آزاد حمایت می کنند، این تقدیر در جای دیگر و در سال 89 نیز از عبدالله جاسبی صورت گرفت، مدیری که به گفته برخی نمایندگان آن دوره «کمک شایانی به پیشرفت در حوزه آموزش عالی کرده بود.»
به نظر می رسد بهترین کسانی که می توانند درباره عملکرد فرهاد دانشجو در دانشگاه آزاد نظر بدهند (جدای از مثبت و یا منفی بودن آن) دانشجویان هستند.
ما دل خوشی از مدیریت برادران نداریم
انجمن های اسلامی دانشگاه آزاد در 17 اسفند ماه سال 90 زمانی که فرهاد دانشجو حکم ریاست واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد را به برادرش داد، نامه ای سرگشاده به رئیس دانشگاه آزاد نوشته و در آن آوردند: مردم ما دل خوشی از مدیریت برادران ندارند؛ ما دانشجویان منکر شایستگی های خسرو دانشجو و درک فهم جنابعالی نسبت به انتصاب وی نیستیم اما بیم آن داریم که حضور سه برادر در راس دانشگاه ها بیش از آنکه راهگشا باشد مانع ساز شود.
به نام پیشرفته شدن اعتقادات و حجاب را محدود کردند
همچنین شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه های کشور در واکنش به انتصابات در دانشگاه آزاد، بیانیه ای صادر کرد. در این بیانیه که خطاب به فرهاد دانشجو بود، آمده است: در دوران ریاست قبلی ما با چشمان خودمان دیدیم که همین مجموعه های دانشگاهی در ایام فتنه جلوی همین آدم ها و مدیرانی که داد مسلمان بودنشان گوش فلک را کر کرده است سر ارزش ها را بریدند و به نام پیشرفته شدن اعتقادات و حجاب را محدود فرض کردند و به اسلام چوب حراج زدند و سلیقه ای عمل کردند و امروز نگرانی ما خیلی بیشتر از گذشته شده است؛ زیرا که دیروز اختلاف سلایق را دیدیم و امروز شاهد ذبح ارزش ها توسط مدیرانی هستیم که کوچکترین اعتقادی به مبنای فکری اسلام و انقلاب ندارند.
این شورا در ادامه تاکید کرد: آقای دانشجو با انتصابات جدید شما همچنان خون دل خوردن های 30 ساله که امید داشتیم پایان یابد، ادامه دارد.
جنبش دانشجویی مخالف انقلاب های فامیلی است
همچنین دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت نیز درباره عملکرد فرهاد دانشجو در دانشگاه آزاد گفت: «جنبش دانشجویی به عملکرد رئیس سابق دانشگاه آزاد انتقاد داشت ولی با آمدن دانشجو انتظار می رفت مسیر گذشته ادامه پیدا نکند اما رئیس دانشگاه آزاد بداند غیر از بستگان نزدیک افراد دیگری نیز پیدا می شود که از لیاقت بالایی برخوردار باشد ضمن آنکه جنبش دانشجویی مخالف انقلاب های فامیلی است.»
هفته گذشته نیز در دیدار فرهاد دانشجو با مسئولان بسیج دانشگاه های آزاد تهران نمایندگان این تشکل ها انتقادهایی را به رئیس دانشگاه آزاد داشتند که از جمله آنها می توان به برنامه های ضعیف فرهنگی و کاهش بودجه ها فرهنگی دانشگاه آزاد اشاره کرد.
در همین جلسه یک فعال دانشجویی از فعالیت برخی استادان در حوزه فرهنگی خبر داد که اصلا به حجاب اعتقاد ندارد و از استادی مثال زد که علنی اعلام می کند سکولار است و هیچ اتفاقی برای او نمی افتد و همچنان به کار خود ادامه می دهد.
یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه علوم تحقیقات در دیدار هفته گذشته مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های آزاد با فرهاد دانشجو گفته بود: در دانشگاه ارتباط با بخش صنعت وجود ندارد و اگر هم وجود دارد بسیار کم است و اعلام کرد دانشجویان خارج از گود نیستند و نیازهای اصلی را رصد می کنند.
فرهاد دانشجو: باید طوری به مطالبه ها رسیدگی شود که ساختمان خراب نشود
فرهاد دانشجو در خصوص روح مطالبه گری گفته بود: باید طوری به مطالبه ها رسیدگی شود تا ساختمان خراب نشود و مدیریت هم از دانشجویان مطالبه دارد و دانشجویان نیز مکلف به پاسخگویی هستند و این تعامل دو طرفه می باشد.
آیا این 200 همان 257 است؟
اگر چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در امضا کردن نامه در له یا علیه افراد مختلف مختارند و کسی نمی تواند آنها را بازخواست کند، اما امید است که این جنس بیانیه ها و نامه که در حمایت از افراد نوشته می شود با مشورت کسانی باشد که خود در صحنه اصلی حاضر هستند و عملکرد آن مدیر را می بینند.
البته می توان تنها کمی امیدوار بود و به ماجرا خوشبینانه نگاه کرد که این نامه ها از جنس نامه هایی که در حمایت از جاسبی و سعید مرتضوی نوشته و امضا شد، نباشد!
جاسبي کجا
شما تغيرات رو حس نکرديد؟
مهم نيستش که چه فردي مديريت کند...مهم نحوه و برنامه هاي راهبردي و چشم انداز است که از هيچ کدام خبري نيست....
اين نامه ها در حمايت بعضي ها ،بيان گر حس خوبي حداقل در بنده ايجاد مي کند....
يه سوال ؟
اگه کسي داره کارش رو خوب انجام ميده چي نيازي به حمايت نماينده مجلس هستش؟اون بنده خدا که داره کارش رو ميکنه