صداي خرد شدن ستون فقرات امپرياليسم از رسانه هاي غربي شنيده مي شود
به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از سي بي اس، ديك چني، معاون اول جرج بوش رئيس جمهور سابق آمريكا گفت: بحران اقتصادي ايالات متحده ناشي از سياست هاي اشتباه دولت سابق نبوده است.
چني: دولت بوش در بحران اقتصادي مالي مقصر نيست
چني كه تلاش مي كرد صحبت هاي باراك اوباما، رئيس جمهور جديد درباره به ميراث بردن بحران اقتصادي از بوش را خلاف واقع نشان دهد، افزود: اگرچه اوباما در دوران بحران اقتصادي رئيس جمهور شد اما دولت بوش مقصر بحران نيست.
وي تغيير رويكرد آمريكا در ارتباط با مبارزه با تروريسم در دوران اوباما را نيز باعث به خطر افتادن امنيت آمريكايي ها اعلام كرد.
اين در حالي است كه نه تنها بيشتر كارشناسان اقتصادي جهان دولت آمريكا را عامل بحران اقتصادي جهاني عنوان كرده اند بلكه سران كشورهاي اروپايي نيز بر شروع بحران اقتصادي جهاني از بازارهاي مالي آمريكا و سرايت آن به ديگر نقاط جهان صحه گذاشته اند.
گزارش هاي كارشناسان مسائل اقتصادي از بحران مالي جهاني نشان داده است كه بحران مالي جهاني در نتيجه بي توجهي بوش به مسائل اقتصادي آمريكا و تمركز كاخ سفيد بر لشكركشي به خاورميانه شروع شد و اولين نشانه هاي آن از بورس هاي داوجونز و وال استريت ايالات متحده ظهور يافت.
هشدار كارشناسان به بوش درباره تركيدن حباب اقتصادي آمريكا
گفتني است، كارشناسان مسائل اقتصادي آمريكا و از جمله گرين اسپن، وزير خزانه داري سابق آمريكا كه سابقه 17 سال مديريت بر اقتصادي ترين وزارت ايالات متحده را در كارنامه خويش دارد، بارها به بوش درباره بي توجهي به مسائل اقتصادي هشدار داده و از احتمال تركيدن حباب اقتصادي آمريكا در آينده نزديك خبر داده بودند.
اكنون با تركيدن حباب اقتصادي آمريكا و فرو ريختن اقتصاد كاپيتاليستي در غرب، كشورهاي مختلف غربي در جستجوي مقصر هستند و جهت انگشت سران اروپايي و آمريكايي شخص بوش، رئيس سابق كاخ سفيد را نشان مي دهند تا خود را از اتهام دخالت در بحران مالي جهاني مبرا نشان دهند.
واقعيت اين است كه نه تنها بوش بلكه تمامي سران اروپايي كه در اقدامات تنش زاي وي شركت داشته اند در ايجاد بحران مالي جهاني به نحوي شريك هستند اما فقط اين عوامل انساني مقصران واقعه نيستند و مفهومي به نام سرمايه داري و اقتصاد كاپيتاليستي اكنون در حال دچار شدن به سرگذشت مفهومي به نام كمونيسم است.
بحران مالي جهاني؛ راه بدون راه حل
از زمان فروپاشي شوروي و سقوط كمونيسم زمان زيادي نمي گذرد كه اكنون شاهد شكست امپرياليسم هستيم، شكستي كه به اعتراف صندوق بين المللي پول سال ها ادامه خواهد داشت و با آمدن و رفتن يك رئيس جمهور و تزريق پول به بازارهاي مالي و دخالت دولت در اقتصاد و غيره در آينده نزديك حل نخواهد شد.
در شرايط كنوني حل بحران مالي به موضوع اصلي غرب تبديل شده و در صدر اخبار و موضوعات رسانه هاي غربي قرار گرفته است و رسانه هايي كه زماني مسئله هسته اي ايران يا صلح خاورميانه يا تنش گازي بين اروپا و روسيه و جنگ چين و آمريكا را در صدر اخبار خود قرار مي دادند.
ماه هاست كه گفته ها و تلاش هاي آنجلا مركل، صدر اعظم آلمان يا ديدارهاي گوردون براون نخست وزير انگليس و صحبت هاي هيجان انگيز باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا درباره حل بحران مالي جهاني در صدر اخبار خود قرار داده اند.
سران غرب در تلاش براي حل بحران غيرقابل حل مالي به تزريق كمك هاي پولي به بازارهاي مالي روي آوردند، موضوعي كه خلاف نظريه هاي اقتصادي كاپيتاليستي و جدايي بازارهاي مالي از دخالت هاي دولتي است اما حتي شكستن نظريه هاي اقتصاد سرمايه داري و دخالت دولت در بازارهاي مالي نيز به اعتراف كارشناسان صندوق بين المللي پول به حل بحران در بازارهاي مالي غرب كه تورم و بيكاري و ورشكستگي گسترده را براي اين منطقه از جهان به همراه داشته است، نخواهد انجاميد.
در اين ميان اگرچه اقتصادهاي آسيايي كه كمتر از كشورهاي غربي، اقتصاد خود را با نگاه كاپيتاليستي برنامه ريزي كرده اند هم از آسيب بحران مالي جهاني در امان نماندند اما اكنون چين، روسيه، هند و ايران به اعتراف سازمان هاي اطلاعاتي آمريكا بيشتر از هر زمان ديگري قدرتمند شده اند و گزارش هاي اطلاعاتي اين كشورها را ابرقدرتهاي آينده معرفي كرده است./انتهاي پيام/
گزارش از: عماد حيدري