با هدف تجاریسازی پژوهشهای انجام شده در بخش کشاورزی و تولیدات علمی مرکز پژوهشهای علوم جوی - اقیانوسی دانشگاه شیراز، کارگاه آموزشی پنج روزه ای در این مرکز برگزار شد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی - اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: تاکنو ن 10 کارگاه آموزشی پژوهشی، با هدف آشنایی پژوهشگران با کاربرد سنجش از راه دور در علوم کشاورزی، منابع آب و محیط زیست در دانشکدهی کشاورزی دانشگاه شیراز برگزار شده است و از این پس به صورت مستمر هر دو هفته یک بار برگزار خواهد شد.
محمدجعفر ناظمالسادات، افزود: کاربرد GIS در مجموعه کشاورزی؛ کاربرد GIS در منابع آب؛ Google earth و سنجش از راه دور؛ آموزش مقالهنویسی علمی- پژوهشی و ISI و رفع اشکال Itels، از جمله کارگاههای آموزشی - پژوهشی بوده که تاکنون در مرکز پژوهشهای علوم جوی - اقیانوسی دانشگاه شیراز برگزار شدهاند .
وی گفت: این کارگاهها بستر مناسبی برای گردهمایی اساتید برجسته و فعال در زمینهی علوم جوی و مخاطرات طبیعی در شیراز خواهد بود.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی - اقیانوسی دانشگاه شیراز با اشاره به فعالیتهای مرکز پژوهشهای علوم جوی - اقیانوسی دانشگاه شیراز افزود: این مرکز در زمینهی دریافت دادههای ماهوارهای و ایجاد پایگاههای اطلاعاتی از تجربیات خوبی برخوردار است و همکاری بخش دولتی و خصوصی در این زمینهها میتواند دستاوردهای پرباری داشته باشد.
وی ادامه داد: اطلاعات جمعآوری شده در این مرکز ذخیره میشوند که این اطلاعات شامل ویژگیهای پوشش گیاهی، منابع آب زیرزمینی، وضعیت خشکسالی و ... میباشد و میتواند به عنوان یک منبع مناسب اطلاعاتی در اختیار پژوهشگران و مدیران اجرایی استان و کشور قرار بگیرد.
ناظمالسادات اظهارداشت: با رصد ماهوارهای میتوان اطلاعات دقیقی را از حوزههای برفگیر کشور برای کمک به برنامهریزی در خصوص منابع آب به دست آورد و همچنین این دادهها برای مدیریت آتشسوزی جنگلها میتواند بسیار ارزشمند باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر مرکز پژوهشهای علوم جوی - اقیانوسی دانشگاه شیراز با همکاری ستاد خشکسالی در معاونت فناوری دفتر ریاست جمهوری در حال بررسی وضعیت خشکسالی کشور است که نتایج این تحقیقات نیز میتواند توسط پژوهشگران مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.