آنتي‌بادي‌هاي مصنوعي، نانوذرات را به تومورها مي‌برند
کد خبر:۲۲۳۲۹

آنتي‌بادي‌هاي مصنوعي، نانوذرات را به تومورها مي‌برند

يك گروه تحقيقاتي به رهبري دکتر يانگ از دانشگاه اموري در حال بررسي توانايي حمل نانوذرات به‌سمت سلول‌هاي توموري با کمک آنتي‌بادي‌هاي ضدEGFR هستند.

به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبکه خبر دانشجو»، آنتي‌بادي‌هايي که هدفشان گيرنده فاکتور رشد اپيدرمي(EGFR) است، خود را به‌عنوان داروي ضد سرطان معرفي کرده‌اند.

گروه تحقيقاتي Emory توضيح مي‌دهد که آنها در ابتدا از آنتي‌بادي تک‌زنجيره‌اي براي تقليد از ويژگي‌هاي يک آنتي‌بادي آنتي EGFR استاندارد که سلول‌هاي تومور را هدف‌گيري مي‌کند، استفاده کردند.

آنتي‌بادي‌هاي استاندارد، زيست‌مولکول‌هاي بزرگي هستند که دو زنجيره‌ پپتيدي به نام زنجيره‌هاي سبک و سنگين دارند.

به‌دليل اندازه‌ بزرگ اين آنتي‌بادي‌ها، كار كردن با آنها را مشکل كرده ‌است و اغلب توانايي دسترسي به اعماق بافت تومور را ندارند.

براي حل اين مشکل، اين محققان اقدام به ساخت يک آنتي‌بادي مصنوعي كرده‌اند که شامل بخش‌هايي از يک زنجيره‌ سنگين و سبک است که به هم قلاب شده‌اند؛ اين ماده جديد کمتر از 20 درصد از وزن و اندازه آنتي‌بادي کامل را دارد.

محققان از اين ماده مصنوعي به‌عنوان عاملي براي حمل دو نوع نانوذره به‌سمت تومورها استفاده کرده‌اند؛ يکي از اين نانوذرات نقاط کوانتومي است که با استفاده از تصويربرداري فلورسانس قابل مشاهده خواهد بود و ديگري نانوذرات اکسيد آهن است که مي‌توان آنها را با MRI مشاهده کرد.

اين گروه تحقيقاتي با کمک فناوري اتصال جديدي که به همين منظور ابداع کرده‌اند، نانوذرات را به آنتي‌بادي‌هاي مصنوعي چسبانده، و بدين ترتيب يکسري آزمايش‌ها را به‌منظور تعيين نحوه شناسايي تومور به‌وسيله اين نانوذرات و چگونگي جذب آنها به‌وسيله‌ سلول‌هاي توموري انجام دادند.

به نظر مي‌رسد، نانوذرات نشان‌دارشده سريعاً به سلول‌هاي توموري موش متصل و وارد آنها مي‌شوند؛ در حالي که نانوذرات غير نشان‌دار در کبد و طحال موش‌هاي مورد آزمايش جمع شده‌اند.

اين تحقيق در مقاله‌اي با عنوان“Single chain epidermal growth factor receptor antibody conjugated nanoparticles for in vivo tumor targeting and imaging,” ، تحت حمايت NCI Alliance for Nanotechnology in Cancer که به‌منظور توسعه‌ فناورِ‌ي‌نانو در تشخيص و درمان سرطان ايجاد شده‌، به چاپ رسيده ‌است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار