پژوهشگران دانشکده مهندسی هسته ای و فیزیک دانشگاه امیرکبیر نوعی منبع تغذیه برای دستگاه های پلاسما فوکوس با قابلیت تنظیم انرژی خروجی و خاصیت تکرار پذیری ساختند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، حمید رضا عالی وانقی، پژوهشگر طرح، دستگاه های پلاسما فوکوس را دارای کاربردهای تحقیقاتی در واکنش گداخت هسته ای، فیزیک پلاسما و همچنین تولید پرتوهائی از جمله نوترون واشعه ایکس نرم ذکر کرد و گفت: تولید این نوع پرتوها قابلیت بالقوه برای کاربرد در پزشکی و پرداخت سطوح در ابعاد میکرونی را به دستگاه های پلاسما فوکوس خواهد داد.
وی افزود: پژوهشگران برای رسیدن به کاربردهای هر چه بیشتر عملی، به دنبال کارآتر کردن و کوچک سازی این سامانه ها هستند از این رو در این پژوهش ساخت منبع تغذیه ای کوچک و قابل حمل با قابلیت تنظیم سطح انرژی خروجی و تکرار پذیر بودن مورد توجه قرار گرفت.
عالی وانقی دستگاه ساخته شده در این طرح را برمبنای طراحی و ساخت با قطعات موجود در کشور ذکر کرد و گفت: این دستگاه در اندازه کوچک (مینیاتوری)ساخته شده که به صورت نرم افزاری تنظیم و با دریافت ورودی 36 ولت می تواند بین 4 تا 7 هزار ولت در خروجی با قابلیت حداکثر 10 شات در ثانیه ایجاد کند.
وی افزود: این دستگاه علاوه بر کاربرد در سامانه پلاسما فوکوس در دیگر دستگاه هایی که ازتکنیک پالس پاور استفاده می کنند هم کاربرد خواهد داشت.
این پژوهش در چارچوب رساله کارشناسی ارشد مهندسی گداخت هسته ای در دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است.