کد خبر:۲۲۴۳۲۶
صدر در همایش پزشکان عمومی:

پزشکان عمومی در مرز خط فقر هستند

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه گردش اقتصادی مطب پزشکان عمومی مطلوب نیست گفت: این قشر در مرز خط فقر هستند.
پزشکان عمومی در مرز خط فقر هستند

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، شهاب الدین صدر امروز در دوازدهمین همایش سراسری علمی کاربردی پزشکان عمومی که در سالن همایش های دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: پزشکان عمومی بیش از سه چهارم جمعیت پزشکان کشور را تشکیل می‌دهند، به طوری که حدود 120 هزار نفر از جمعیت 220 هزار نفری جامعه پزشکی عضو سازمان نظام پزشکی را پزشکان تشکیل می‌دهند و 80 هزار نفر از این پزشکان، پزشکان عمومی هستند.
 
وی با مروری بر توسعه کمی و کیفی پزشکی کشور در 33 سال پس از انقلاب، گفت: سال 1357 شماره نظام پزشکی که برای پزشکان صادر می‌شد، حدود 14 هزار شماره بود، اما اکنون این رقم به بیش از 135 هزار شماره رسیده است، یعنی جمعیت پزشکان کشور از رشد 10 برابری برخوردار بوده است، در مجموع توسعه کمی پزشکی کشور بسیار قابل توجه است.
 
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در سال 1357 قبل از انقلاب حدود 5000 پزشک پاکستانی، فیلیپینی، بنگلادشی و غیره در ایران فعالیت داشتند، این در حالی است که امروز برای درمان بیماران، نیازی به پزشکان خارجی نداریم.
 
صدر در ادامه در توضیح توسعه کیفی پزشکی کشور نیز گفت: در سال‌های ابتدایی انقلاب در بودجه‌های سالیانه حدود 100 میلیون دلار برای اعزام بیماران به خارج از کشور در نظر گرفته می‌شد، این در حالی است که این ردیف بودجه‌ای چندین سال است که به صفر رسیده است و به جز درمان‌هایی که ممکن است در برخی عرصه‌ها به تجهیزاتی خاص نیاز باشد، امروزه نیازی به اعزام بیمار برای درمان به خارج از کشور نیست و پزشکی کشور به لحاظ کیفیت از رشد قابل توجه و غیرقابل انکاری برخوردار است.
 
این مقام مسئول با اشاره به شاخص‌های 150 گانه سلامت که از سوی سازمان جهانی بهداشت تعریف شده است، افزود: در این شاخص‌ها مانند مرگ و میر نوزادان، کودکان زیر یک و پنج سال و مرگ و میر مادران باردار، شاخص آب آشامیدنی سالم و شاخص امید به زندگی و ... ارتقای وضعیت کشور بسیار قابل توجه است. 

 

رشد حوزه سلامت ناکافی است 
 

صدر گفت: با وجود توسعه کمی و کیفی پزشکی کشور، اعتبارات حوزه سلامت از رشد لازم برخوردار نبوده است، به طوری که اعتبارات لازم برای حوزه سلامت در سال‌های مختلف یا در نظر گرفته نشده و یا در تخصیص‌ها با مشکل مواجه بوده است. برای نمونه  اعتبارات حوزه سلامت از سال 89 تا 91 دو برابر شد، اما اکنون مشاهده می‌شود که تخصیص این اعتبارات با مشکلاتی روبرو شده است.
 
وی در ادامه با بیان اینکه برخی‌ها در رسانه‌ها این اتهام را به سازمان نظام پزشکی می‌زنند که این سازمان به دنبال افزایش تعرفه‌های بخش خصوصی است، ادامه داد: این طور نیست، برای دفاع از حقوق بیماران باید توجه لازم به سلامت در جامعه شکل گیرد، این موضوع با محاسباتی که اکنون مسوولان مربوطه می‌کنند، حل نمی‌شود. بر اساس قانون بیمه همگانی مصوب سال 74 باید قیمت تمام شده خدمات تشخیصی درمانی در نظر گرفته می‌شد، اما از آن سال تاکنون هیچ دولتی این کار را نکرده است؛ چرا که ترس از آن دارند عدد متفاوتی به دست آید و تصور می‌کنند این موضوع آثار تورم‌زا دارد؛ با وجود تمام این تنگناها اما با تلاش جامعه پزشکی، کارنامه درخشانی در حوزه پزشکی کشور ثبت شده است.
 
رئیس سازمان نظام پزشکی در ادامه با اشاره به مشکلات جامعه پزشکان عمومی، گفت: از بین گروه‌های تخصصی، جامعه پزشکان عمومی بیشترین مشکلات را دارند، در حالی که بار اصلی خدمات و مشکلات اقتصاد سلامت بر دوش پزشکان عمومی است. تمام تلاش‌مان آن است که تسهیلات بیشتری برای پزشکان عمومی داشته باشیم.


صدر همچنین به بررسی انجام شده درباره تعیین درآمد زیر یک میلیون تومان در تهران در زمینه خط فقر، گفت: در چنین شرایطی اغلب پزشکان عمومی در مرز خط فقر قرار دارند.
 
وی با اشاره به برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و نقش پزشکان عمومی در اجرای این برنامه، گفت: هر چند عنوان می‌شود پرداختی‌های خوبی برای پزشکان عمومی در این طرح در نظر گرفته شده، اما از آنجا که پرداخت حقوق منشی، پرستار یا ماما و ... بر عهده پزشک گذاشته شده، در پایان کار، چیزی برای پزشک باقی نمی‌ماند.
 
صدر افزود: برای حضور پزشکان عمومی در عرصه تصمیم‌گیری‌ها نیز تلاش‌های زیادی انجام شده است، به طوری که اکنون حضور پزشکان عمومی در هیات مدیره‌های نظام پزشکی‌ها چشمگیر است، حضور پزشکان عمومی در جایگاه‌های تصمیم‌گیری سال به سال بهتر شده است. 

 
رئیس سازمان نظام پزشکی در ادامه به مشکلات مختلف سازمان نظام پزشکی با دستگاه‌های مختلف اجرایی طی دوره‌های مختلف فعالیت این سازمان اشاره کرد و گفت: تلاش کرده‌ایم این چالش‌ها به حداقل ممکن کاهش یابد، به طوری که طی امسال و سال گذشته در زمینه تعرفه‌ها، رایزنی‌های مختلفی را با دستگاه‌های مربوطه انجام داده و با حضور در کمیته‌های مشترک، تلاش کردیم حداقل نرخ تورم رسمی کشور مبنای افزایش تعرفه‌های بخش خصوصی باشد، در حالی که تورم بخش سلامت دو برابر نرخ تورم عمومی است، با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته، اما تعرفه‌های اعلامی با تعرفه‌های واقعی فاصله زیادی دارد.
 
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی و تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن در حوزه سلامت، گفت: بیمه‌ها باید مشکلات میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات را برطرف کنند، رایزنی‌های مختلفی برای حل این مشکلات صورت گرفته است. از آنجا که تامین 60 درصد هزینه‌های سلامت به مردم تحمیل می‌شود، مردم از این موضوع ناراضی هستند. جامعه پزشکی هم که تعرفه واقعی ندارد و از این موضوع ناراضی است. مسئولان هم از این وضعیت راضی نیستند. در نتیجه ارکان مثلث نظام سلامت همه از وضعیت موجود ناراضی هستند. هیچ راهی نداریم، جز اینکه مسئولان توجه لازم را به حوزه سلامت داشته باشند. 
 

پیگیری تغییر حقوق پزشکان از زمان وزارت لنکرانی  


صدر در ادامه با اشاره به برخی مشکلات جامعه پزشکان عمومی، افزود: یکی از این موارد، وضعیت حقوقی پزشکان عمومی شاغل در دستگاه‌های دولتی است، چرا که این پزشکان به عنوان کارشناسی ارشد در محاسبات حقوقی در نظر گرفته می‌شدند، از زمان وزارت دکتر لنکرانی، این موضوع دائم در حال پیگیری است که پزشکان عمومی در ردیف دکترای حرفه‌ای قرار داده شوند و تغییری در وضعیت حقوقی آنها اتفاق افتد.
 
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: تعدادی از پزشکان عمومی نیز در استخدام هیچ دستگاه دولتی نیستند و به همین دلیل در عرصه بیمه‌ها با مشکلاتی روبرو بودند، در این زمینه نیز با سازمان تامین اجتماعی قراردادی امضا شد و مقرر شد این گروه از پزشکان بتوانند از مزایای قانون تامین اجتماعی استفاده کنند؛ همچنین مدل‌های مختلفی از بیمه‌ها برای پزشکان عمومی در حال طراحی است و اقدامات مربوط به آن در حال انجام است.  

 

صدور 100 هزار پروانه پزشکی در 15 سال اخیر 
 
این مقام مسوول در ادامه به برنامه‌های آموزش مداوم و صدور پروانه از سوی سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و گفت: طی 1.5 سال گذشته، حدود 100 هزار پروانه پزشکی تمدید شد.
 

صدر همچنین به فرآیند سیستم قضایی در سازمان نظام پزشکی اشاره کرد و گفت: این سیستم باعث امنیت نسبی شغلی در جامعه پزشکی شده است، ساختار انتظامی سازمان نظام پزشکی برای رسیدگی به تخلفات پزشکی، یکی از پیشرفته‌ترین ساختارها است که تمام مراحل آن در سازمان نظام پزشکی مستقر است.
 
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به راه‌اندازی شعب شورای حل اختلاف پزشکی در ساختار سازمان نظام پزشکی، گفت: به این ترتیب هر شکایتی که یک طرف آن از اعضای جامعه پزشکی باشد، در این شوراهای حل اختلاف مورد بررسی قرار می‌گیرد و با فعالیت این شوراها، بیش از 60 درصد شکایت‌ها به صلح و سازش منجر می‌شود.
 
وی در پایان تاکید کرد: آنچه برای جامعه پزشکی اهمیت دارد، قداست و اعتماد مردم به جامعه پزشکی است، لازم است رسانه‌ها به مسائل پزشکی با حساسیت بنگرند و فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی نیز به جایگاه پزشکی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 

همزمان با برگزاری این همایش سراسری، کتاب " ابن سینا " از سلسله کتب معرفی مفاخر علوم پزشکی کشور که توسط دکتر سیدشهاب الدین صدر، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تالیف شده است، رونمایی شد. 

 

برگزاری این همایش تا 29 دی جاری در تربیت بدنی دانشگاه تهران به همت سازمان نظام پزشکی ادامه دارد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
هان
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۰۶:۵۴
بدبخت تر شديم ويزيت گرون شد با اين بهانه ، کاش ميشد ويزيت دکتر ها رو هم مثل سکه خريد گذاشت وقتي گرون شد فروخت ;-)
8
0
محفوظ
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۴۰
لطفا حداقل آبروي مارو نبريد. الان بيمه تامين اجتماعي حتي ويزيت اعلام شده توسط دولت رو براي درمانگاههاي خصوصي قبول نداره .و همون رقمي رو هم که قبول داره و با چند ماه تاخير پرداخت ميکنه، حاضر به بستن قرارداد جديد نيست و با چند سال ، بله چند سال ،در نوبت بود. حالا چطور اميد کمک از سازمان دهن پر کن اولين صنف شغلي کشور داشته باشيم? کاش چند وقت جاي اين عزيزان با اتحاديه آرايشگرها عوض ميشد چون ويزيت اونا از ما بيشتره تعدادشون هم بيشتر و وضعشون هم بهتره. مرسي ولي بسته شعارهاي سياسي.
2
3
اميد عبدالهي
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۳
در عوض پزشکان جراح با گروناگيري جان مردم، درآمد ميلياردي دارند
10
1
بدون نام
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۴
پس باقي مردم چي بگن!
10
0
محمدرضا دانشمند
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۴
سلام . به نظر اقاي دکتر ، من معلم با مدرک فوق ليسانس کامپيوتر و 25 سال تدريس و عضو مدرسين دانشگاه فرهنگيان کجاي خط فقرم . من هر چه سرم را بالا مي گيرم حتي خط فقر را هم نمي بينم تا چه برسد به اينکه در حوالي ان باشم . فقط به آقايان دکترها ( که بعضا سرما خوردگي را با آپانديس اشتباه مي گيرند و من يکي از قربانيان اين اشتباهم ) فکر نکنيد . شما را به خدا قدري انصاف داشته باشيد .
11
0
اندكي درنگ
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۷
راستي صنف كارگر كجاي خط فقر به حساب مياد؟!!!!!!
بدون نام
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۸
متنفرم از هر چي پزشکه
6
4
ssajad
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۹
لعنت بر دکتر هايي که بدون زير ميزي هاي ميليوني عمل نميکنند تو بيمارستان هاي دولتي لعنت عموي منو ان قدر نگه داشت که از عفونت مرد هر روز دعا ميکنم که سزا کارش ببينه پرستارش اخر دست گفت وجدانم قبول نکرد واقعيت نگم .شما بايد زير ميزي ميداديد تا عمل ميشد اينقدر طولش داديد که فوت کرد.
8
1
يه معلم
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۰
با سلام به عنوان يه معلم که 20 سال سابقه دارم و 12 سال است که مسافرکشي هم مي کنم به دکترا هم پيشنهاد مي کنم که بيان يه تاکسي بگيرند و مسافرکشي کنند ! وقتي که در يه جامعه معلم را از ارزش انداختند واي به حال بقيه !
2
0
مردم
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۱
پزشك با وجدان كاري تو اين مملكت كم نيست كه به شغل شريف پزشكي به عنوان تجارت نگاه نميكنند البته برخي پزشكان نيز پولهايي رو خارج از عرف وتعرفه ميگيرند كه به وجدان خودشان بستگي دارد ولي در كل انسانهاي زحمت كشي هستند كه به مردم خدمتي بزرگ ميكنند
1
0
hamid abolhasan
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۲۰:۴۸
اگر در اين کشور مردم هزينه هاي زيادي بابت درمان پرداخت مي کنند چند مورد بايد مورد توجه قرار گيرد:1- در بسياري از کشورهاي جهان اين هزينه ها بسيار بيشتر است و جبران اين را بايد بيمه ها بکنند. 2- اگر پزشک تامين مالي نشود جان مردم تضمين نخواهد شد 3- ريسک کاري که پزشک انجام مي دهد قابل مقايسه با مشاغل ديگر نيست. 4- در هر شغلي قانون گريز وجود دارد و نبايد به همه تعميم داد. 5- وقت و هزينه اي که يک پزشک صرف کرده و مي کند را در نظر بگيريد 6- تعرفه درمان پزشکي نسبت به تورم شديد در کشور اصلا قابل مقايسع نيست
1
0
من
-
۳۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
اگه پزشکان عمومي که کمترين حقوق ماهيانه شان 1500000 تومان است زير خط فقر هستند پس ما کارمندا و کارگراي بيچاره که اگه زور بزنيم با دو شغل يک ميليونم در ماه در نمياريم بايد زير زمين باشيم ديگه
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار