ممکن است یک ویروس کامپیوتری در وهله اول به عنوان یک برنامه کامپیوتری کوچک طراحی شده با دو هدف مخرب تلقی شود. اکثر کاربران کامپیوتر در مورد ویروس های کامپیوتری ....
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، ممکن است یک ویروس کامپیوتری در وهله اول به عنوان یک برنامه کامپیوتری کوچک طراحی شده با دو هدف مخرب تلقی شود. اکثر کاربران کامپیوتر در مورد ویروس های کامپیوتری مطالبی را شنیدهاند. یک ویروس کامپیوتری حاصل یک برنامه مخرب است که کسی آن را نوشته است و در میان خطوط یک برنامه کامپیوتری با چهرهای موجه جای داده است که قرار است کاربران بی گناه طعمه آن باشند.
برخی از ویروسها بسته به مکانی که روی هارد شما قرار گرفته باشند، میتوانند تمام اطلاعات موجود را پاک کنند. اما هر ویروس با نوع دیگر آن تفاوت دارد. برخی بر روی سیستم شما پیغامی را نمایش میدهند و برخی دیگر ممکن است تغیرات کوچکی را در برنامههای کامپیوترتان ایجاد کند.
واقعا ویروسها از کجا میآیند؟ روشن است که آنها مانند ویروسهای انسانی در هوا معلق نیستند، بلکه همانند دیگر برنامههای کامپیوتری، یک انسان باید آنها را تولید کند.
چرا مردم ویروس درست میکنند؟ جواب به این سوال کمی سخت است؟ برخی از مردم ویروسها رو بدون هیچ هدفی میسازند، این در حالی است که برخی دیگر برای به چالش کشیدن سیستمهای امنیتی، ویروس را برنامه نویسی میکنند. شما در باره این دسته از مردم که ویروسها را مینویسند، چه فکری میکنید؟ کامپیوتر شما چگونه ویروسی میشود؟ بله دقیقا از همان راهی که یک ویروس در انسان ورود پیدا میکند.
بسیاری از مردم برنامههای آلوده کامپیوتری را توسط برنامههایی که از شرکتهای تجاری خریداری میکنند، به سیستم خود وارد میکنند. برخی دیگر نیز برنامه های آلوده را از طریق استفاده از مودم، که به شما اجازه میدهد دو کامپیوتر از طریق خط تلفن با هم در ارتباط باشند، با یکدیگر رد و بدل میکنند( مثل اینترنت).
در اکثر اوقات، بسیاری از برنامههایی که از دو طریق بالا به سیستمتان وارد میشود، سالم هستند و مشکلی برای شما ایجاد نمیکنند اما این احتمال نیز وجود دارد که برنامه ظاهرا سالمی که دریافت کردهاید، دستکاری شده باشد.
بله. ویروس نیز میتواند در کنار یک برنامه بظاهر سالم وآشنا، خود را پنهان کند. بسیاری از برنامههای کامپیوتری که در بازار معامله میشوند، بصورت غیر قانونی کپی شدهاند.
بهر حال وقتی چنین برنامه آلودهای از طریق یکی از ورودیهای کامپیوتر(مثل پورت USB یا سی دی رام) وارد سیستمتان شد، در حافظه کامپیوتر پنهان شده و شروع به تکثیر خود میکند. هنگامی که شما دیتای خود را ذخیره میکنید، ویروس نیز به همراه آن ذخیره میگردد. شک نکنید که این ویروس، هرچند بصورت آهسته ولی پیوسته به رشد خود ادامه میدهد و باعث بروز مشکلات سیستمی میشوند.
ویروس این قدرت را ندارد که روی حافظه رام کامپیوتر (حافظه فقط خواندنی) تاثیری داشته باشد، ولی بشدت بر روی حافظه رم و هارد سیستم اثر خود را بر جای میگذارد.
هنگامی که سیستم خود را خاموش میکنید، فعالیت ویروس درون سیستم مثل سایر اطلاعات موجود در رم، متوقف میشود.
اگر ویروس بر روی هارد سیستمتان ذخیره شده باشد، با استفاده مجدد از آن برنامه آلوده، مجددا فعالیت خود را شروع میکنند.
اگر بدون بستن برنامه آلوده، برنامه دیگری نیز باز کنید، ویروس خود را بر روی برنامه جدید نیز میچسباند. در این حالت ویروس خیلی آهسته بر روی تمام برنامههای کامپیوترتان، بدون آنکه شما از وجود آن آگاه شوید، اثر مخرب خود را میگذارد.
امروزه میلیونها دلار صرف مراقبت از سیستمهای کامپیوتری برای مقابله ویروس میشود.
برنامه های تجاری و نرم افزار تنها با هدف شناسایی و اصلاح برنامه های مشکوک است که ممکن است به ویروس آلوده شده اند ایجاد می شود.