به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، روزنامه وطنامروز نوشته است: در یک سال اخیر بحثهای فراوانی مبنی بر تاثیر منفی پارازیتها بر سلامت مردم و بهدنبال آن ایجاد سرطان و سقطجنین در شبکههای ماهوارهای مطرح شد که تنور شایعات برخی رسانههای داخلی را هم گرم کرد.
هر کسی به زعم خود و نه به عنوان کارشناس و متخصص یا گزارش دهنده یک تحقیقات علمی در این حوزه اظهارنظرهایی میکرد که بعضا جز ایجاد نگرانی بیمورد در جامعه، منفعتی به حال مردم نداشت.
مانور تبلیغاتی برخی رسانههای معاند در حالی افکار عمومی را هدف قرار داده بود که سازمان بهداشت جهانی پیشتر با انتشار نتایج دهها تحقیقات مفصل علمی با اعلام بیخطر بودن پارازیت، مضر بودن آن را بر سلامت افراد رد میکرد. رئیس مرکز تحقیقات سرطان نیز طی تحقیقاتی که با همکاری شماری از متخصصان انجام داده اعلام کرد پارازیتهای ماهوارهای تاثیری بر ایجاد سرطانها ندارند و سرطان ناشی از پارازیتها استناد علمی ندارد.
دکتر محمداسماعیل اکبری دیروز در نشست شورای سیاستگذاری رادیو سلامت که با موضوع تاثیر امواج رادیویی و پارازیتها بر سلامت برگزار شد، اظهار داشت: مدت زیادی است که موضوع پارازیت و امواج ماهوارهای با عنوان «پارازیت در مردم سرطان ایجاد میکند و برای مردم مضر است» بحث داغ رسانهها و محافل سیاسی شده است تا جایی که یکی از متخصصان زنان و زایمان هم اعلام کرد تعداد سقطجنین در مراجعهکنندگان نسبت به مشابه سال قبلش 2 برابر شده است در حالی که باید گفت این امر شاخص ارزیابی وضعیت سلامت نیست.
ادعای بیماریزا بودن پارازیت غیرعلمی است
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: صرف نظر از اغراض سیاسی در هر محفلی که وارد میشوی جمله «پارازیت بر سلامت مردم اثر سوء میگذارد» را بسیار میشنویم ولی هیچیک از اینها بر پایه یک طرح تحقیقاتی و علمی نبوده است.
دکتر اکبری درباره جزئیات طرح تحقیقاتی خود گفت: این طرح با کمک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد که در ابتدا رابطه امواج الکترونیکی و رادیویی را روی بدن سنجیدیم. به گفته رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این طرح سلولهای سرطانی در محیط آزمایشگاهی کشت داده شد و با تکثیر آنها امواج الکترومغناطیس روی آنها تابانده شد.
وی گفت: از طرفی سلول سالم را کشت داده و دوباره امواج الکترومغناطیس به آن تابانده شد تا بفهمیم این امواج چه تاثیر مثبت یا مخربی روی سلول میگذارد.
دکتر اکبری با اشاره به اینکه این تحقیق از مرحله سطح سلولی وارد سطح حیوانی شد و 20 موش را در محیط آزمایشگاه به سرطان مبتلا کردیم و در نهایت مشخص شد که جریان الکتریکی در محیط برای انسان مفید است اگر چه تئوری میگوید استفاده از جریان الکتریکی بیش از حد استاندارد برای افراد مضر است.
وی با اشاره به اینکه انسان در روز به طور مداوم در معرض اشعههاست، تاکید کرد: حتی یک بار پرواز با هواپیما یکصد برابر یک دستگاه رادیولوژی به بدن اشعه میرساند و اگر اشعه به طور ممتد و ثابت به یک فرد تابیده شود شاید در طولانیمدت مشکلآفرین باشد ولی امواجهایی که اکنون برای خنثیسازی امواج ماهوارهای استفاده میشود چون در حد استاندارد است، مشکلآفرین نیست.
دکتر اکبری خاطرنشان کرد: حتی در این تحقیق طی نامهای به سازمان بهداشت جهانی مستندات این سازمان را هم در راستای تاثیر پارازیتها بر سلامت مردم دریافت کردیم که با تحقیقاتی که در کشور انجام شده، مغایرتی نداشت.
این متخصص سرطان یادآور شد: در عین حال نباید فراموش کرد که در روز DNA بدن ما به دلایل مختلف تخریب میشود ولی از آن طرف بدن در حال ترمیم و بازسازی است والا باید ما روزی بیش از یکصد بار به سرطان مبتلا میشدیم.
انرژی هستهای پاکترین انرژی در طبیعت است
همچنین در این نشست علی گورانی، کارشناس مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت با بیان اینکه انرژی هستهای پاکترین و ارزانترین نوع انرژی است، افزود: وقتی سخن از انرژی اتمی به میان میآید افراد فقط به یاد بمب اتم میافتند در صورتی که این انرژی کاربریهای فراوان و مفیدی دارد و نباید با دادن اخبار غیرعلمی مردم را نگران کرد.
وی با تاکید بر اینکه بیش از 80 درصد پرتوگیریهای ما از منابع طبیعی است، افزود: گاز رادون که به طور طبیعی در محیط وجود دارد دومین عامل سرطان ریه بعد از سیگار است و متاسفانه ما جزو کشورهایی هستیم که میزان گاز رادون در آنها بالاست.
گورانی پرتوهای ماوراءبنفش ناشی از خورشید را یکی از پارامترهای طبیعی در ایجاد سرطان اعلام کرد و یادآور شد: سرطان پوست اکنون در بین مردان و زنان جزو رتبههای اول سرطان است و نزدیک به 16 تا 17 درصد افراد به این سرطان مبتلا میشوند از طرفی جزو کشورهایی هستیم که پیرپوستی نسبت به بقیه کشورها بسیار شایع است و پوست مردم خیلی زود تخریب میشود.
کارشناس مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مردم سالانه هزینههای زیادی را برای درمان پوست خود میپردازند، تصریح کرد: این درحالی است که تمام مشکلات ناشی از پرتوهای خورشیدی است و در عین حال جزو کشورهایی هستیم که کاتارکت در آن بسیار شایع است.
استفاده بیرویه از دستگاههای سیتیاسکن و امآرآی
وی در ادامه استفاده بیاندازه از دستگاههای سیتیاسکن و امآرآی را در رساندن پرتوهای آسیبرسان به بدن موثر خواند و گفت: 50 درصد آسیبرسانی پرتوها ناشی از همین امر است و هماکنون در کشور وضعیت خوبی در این زمینه نداریم.
کارشناس وزارت بهداشت افزود: قانون بحث تشعشعات را به سازمان انرژی اتمی واگذار کرده است که اکنون به دلیل ایراداتی که به وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم به آن گرفته در حال تغییر است.
گورانی تصریح کرد: واقعیت این است که تدابیر بر اساس تعاریف اتخاذ میشود و اگر تعریفها گنگ باشد تدبیر درستی هم اتخاذ نمیشود. متاسفانه تعاریف ما به روز نیست. بسیاری از اوقات وقتی یک کاری را در وزارت بهداشت آغاز میکنیم، میبینیم مردم بسیار زودتر از ما به آن موضوع پرداختهاند.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت میزان اطلاعات موجود پرتو را 5/16 برابر اطلاعات شیمیایی عنوان کرد و اظهار داشت: به دلیل حساسیت تشعشعات و عوارض آن از همان ابتدا پایهگذاریهای مستدل و خوبی در این زمینه انجام شد ولی اطلاعرسانی و انتقال مطالب به مردم به درستی صورت نگرفته است.