کد خبر:۲۲۵۱۳۰
وبلاگ «این یک شیعه است»

پارساترین و کوشاترین مردم کیست

شاید هیچ چیز مانند تلاش محبان اهل بیت برای رسیدن به جایگاه یک شیعه واقعی نتواند تسلی بخش دل حضرت مهدی (عج) باشد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در آخرین به روز رسانی وبلاگ «این یک شیعه است» آمده است:

 

امام حسن عسکری (ع) به شیعیانش می‌فرماید:


 اگر کسی از شما در دینش ورع داشته و راستگو باشد و ادای امانت کند و با مردم خوش رفتار باشد، می‌گویند: «این، یک شیعه است.» و همین مسأله، من را شادمان می‌کند. از خدا بترسید و تقوای الهی را پیشه خود سازید (و با اعمالتان) زیور و زینت برای ما باشید و مایه زشتی (و بد نامی) ما نباشید. هرگونه دوستی را برای ما جلب کنید و هر بدی را از ما دور سازید. زیرا هر خوبی که در حقّ ما گفته شود، سزاوار آنیم و هر بدی که در حقّ ما گفته شود، شایسته آن نیستیم.


بسیار خدا را به یاد داشته باشید و نیز یاد مرگ را. زیاد قرآن تلاوت کنید و بر رسول اللّه صلی الله علیه و آله وسلم صلوات بفرستید. چه اینکه این‌ها اموری هستند که طبعاً موجب رعایت توصیه‌های فوق می‌شود.

 

همچنین می‌فرماید: پارسا‌ترین مردم کسی است که در شبهات، درنگ کند، عابد‌ترین مردم کسی است که واجبات الهی را انجام دهد، زاهد‌ترین مردم کسی است که از کارهای حرام بپرهیزد و کوشا‌ترین مردم کسی است که گناهان را ترک کند. (1)

 

 امام حسن عسکری (علیه‌السلام):

 

عبادت به زیاد روزه گرفتن و نماز خواندن نیست؛ بلکه عبادت این است که در امر (مخلوقات) خداوند بسیار تفکّر شود.


و چه دقیق فرموده است! چه اینکه اگر آدمی در خلقت الهی و اینکه از کجا آمده، چرا آمده است، به کجا می‌رود و...؟ تفکّر کند، طبعاً به شناخت خداوند نزدیک‌تر می‌شود و در راستای‌‌ همان تفکّر، به وظایف بندگی خود عمل می‌کند. (2)

 

پیروان و شیعیان علی (علیه السلام) کسانی هستند که برادران (دینی) خود را بر خویش مقدم می‌دارند گرچه خودشان نیازمند باشند و شیعیان علی (علیه السلام) کسانی هستند که از آنچه خداوند نهی کرده دوری می‌کنند و به آنچه امر نموده عمل می‌کنند و آنان در تکریم و احترام برادران مؤمن خود به علی (علیه السلام) اقتدا می‌نمایند (3)


و در جای دیگر درباره نشانه‌های شیعیان فرمود: نشانه‌های مؤمنان (شیعیان) پنچ چیز است: خواندن پنجاه و یک رکعت نماز در هر روز (17 رکعت واجب و 34 رکعت نافله) زیارت اربعین امام حسین (علیه السلام) داشتن انگش‌تر در دست راست، و ساییدن پیشانی به خاک و بلند خواندن بسم الله الرحمن الرحیم (در نماز‌ها). (4)

 

پی نوشت:

1، 2. تحف العقول، حرّانی، ص 362
3. محمدی ری شهری، میزان الحکمه، ج 5، ص 231
4. حارالانوار، ج 95، ص 348 و مصباح المتهجد، ص 787، روضة الواعظین، ج 1، ص 195.

پ. ن: غروب یازدهمین خورشید امامت را تسلیت عرض می‌کنم.
التماس دعا

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار