به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن طریقت منفرد، در ششمین مجمع عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی صبح امروز در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حاکمیتها سه وظیفه اصلی امنیت، آموزش و سلامت را دارند، افزود: وظیفه بخش سلامت علاوه بر تکلیفی که در قوانین جاری و اساسی به عهده دارد یک وظیفه سنگین محسوب میشود.
وی بیشترین آسیبهای اجتماعی از دیدگاه مردم را از کاستیهای سیستم بهداشت و درمان دانست و گفت: این دسته از افراد در مرحله اول تسلیم دستور پزشک هستند به همین دلیل به هر طریقی تلاش میکنند امکانات درمان خود را فراهم کنند.
طریقت منفرد با بیان اینکه در حال حاضر استکبار جهانی سعی در تخریب جمهوری اسلامی را از داخل را دارد، افزود: ما خودمان را برای تحریمها آماده نکردهایم و هنوز هم آن را جدی نگرفتهایم و استکبار جهانی نیز از عقیده خود منصرف نمیشود.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه فشار درمان بر روی مردم بسیار سنگینتر میشود، گفت: در سال 89 براساس حساب مالی، سلامت گردش، حساب مالی سلامت، گردش مالی بهداشت و درمان بیش از سی میلیارد تومان بوده که بیست میلیارد از این مبلغ از مردم تأمین شده و ده میلیارد باقیمانده از بودجه دولتی بوده است در حالی که این رقم در سال 90 به حدود 40 میلیارد تومان رسیده و این هزینه در سال جاری بیش از این مبلغ برآورد میشود.
وی با بیان اینکه مردم توانایی مراجعه به بخش خصوصی را ندارند، هزینه درمان کشور را وضعیت بسیار بدی دانست و گفت: امروز از هزار مراجعهکننده به مراکز درمانی 90 نفر بستری میشوند با احتساب این میزان نسبت به هفتاد میلیون جمعیت کشور حدود 200 میلیون تومان هزینه سالانه بستری بیمار میشود و براساس آمار موجود اگر هر بیمار ده بار مراجعه سرپایی داشته باشد و به هر مراجعه 9 هزار تومان هزینه اختصاص داده شود هزینه درمان کل جامعه شش میلیارد و 300 هزار تومان میشود و دیگر مردم نیاز به تحمل هزینههای فراوان درمان نیستند.
طریقت منفرد افزود: براساس وظیفه حاکمیت هشتاد درصد ارائه امکانات بهداشت و درمان به عهده دولت و فقط بیست درصد به عهده بخش خصوصی است اما با وجود اینکه ما از امکانات بهداشت و درمان برخوردار هستیم از آنها به درستی استفاده نمیکنیم.
وی با انتقاد از وضعیت مراکز دولتی گفت: امروز وضعیت مراکز دولتی به شکلی است که اگر مردم مجبور نباشند به آنجا مراجعه نمیکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه به طرح 17 ساله پزشک خانواده توجه نشده است، اظهار داشت: اداره صحیح مراکز بهداشتی و درمانی به عنوان سرمایه عظیم ملی، توانایی ساماندهی تولید و مصرف را دارد اما این مهم محقق نمیشود مگر با اجرای طرح پزشک خانواده و تقویت مراقبتهای اولیه.
طریقت منفرد گفت: در ایران به پزشکان که دانشگاهیان فرهیختهای هستند اختیار نمیدهیم و ایجاد انگیزه نمیکنیم به همین دلیل آنها نیز احساس مسئولیت نمیکنند.